1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Kevyt kupoli?

Mitä vaihtoehtoja on, jos haluan alle 2kg kupoliteltan, jossa mahtuu 2 henkilöä majoittumaan ja joka on oikeasti säänkestävä. Vuoristovaelluksella olisi tarvetta tällaiselle. Talvitelttaa en kuitenkaan etsi, joten lumikuormaa ei tarvitse kestää.

Anonyymi

Eipä taida löytyä noin kevyttä, ellet lähde Biltema-Etola-festariteltta -akselille. Ehkä joku yksikerroksinen amerikan ihme saattaisi olla olemassa, mutta normaalit kupolimalliset 2-kerrosteltat, joihin mahtuu kaksi, painavat kyllä 2,5 kilosta etiäpäin. Ikävä juttu.

Anonyymi

Ei talviteltta tarkoita sitä, että se kestäisi isoja lumikuormia.Talviteltta (tai 4 vuodenajan teltta) on sellainen, jossa on kunnon tuuletukset (ei liepeen alta), koska tiivistyminen on talvella hankalampi ongelma kuin kesällä, ja lumimyrskyn tullen pitää tuuletusluukut saada myös kunnolla kiinni. Lisäksi materiaalit kuten kaaret ja kangas ei kutistu pakkasessa epäsopiviksi ja vetoketju toimii pakkasessakin. Lisäksi tuulenkestävyydellä on isompi merkitys kuin kesäteltoissa.Vuoristovaellukselle varmaankin kannattaa katsella juurikin tällaista 4 vuodenajan telttaa, geodeetin mallista. Mutta niitä voi olla hankala löytää alle kahden kilon.

Weli Kallio

Pieni kommentti edelliseen: 4-vuodenajan teltassa ei välttämättä ole muita parempaa tuuletusaukkosysteemiä. Esimerkiksi Nortin VE-25 on klassikko 4-vuodenajan teltta ja siinä tuuletus hoidetaan vetskareita availemalla (uusimmissa malleissa on katossa räppänä). Tuuletus toimii siis kaikissa teltoissa, joissa on sisä- ja ulkoteltta ilman erilisiä tuuletusaukkoja - vaatii vain hiukan harjoittelua.

Anonyymi

Hillebergin Nallo 2 on kevyimpiä 3 vuodenajan telttoja mutta on tunneli eikä siten kestä niin kovaa tuulta. Silti painoa 2 kg.

Itsekantavista kupoleista Staika 3.8 kg ja Halti Tornado 3.4 kg antavat tilavan pommisuojan kahdelle - niukasti kolmelle.

Anonyymi

Hillebergin Nallo tuulettuu liepeen alta. Eli ei tuuletu jos sataa vähän enemmän lunta, tai sitten se lumi tulee liepeen alta ilman mukana.

Anonyymi

www.bibler.com ja sieltä löytyy mahdollisesti telttoja tuohon tarpeeseen.

Itselläni on i-tent ja olen ollut siihen varsin tyytyväinen.Teltta on mitoiltaan pieni kahdelle joten yöpyminen tuossa suojassa ei välttämättä käy mistäään retkeilynautinnosta.

Lucifer

Helmeri wrote:
Mitä vaihtoehtoja on, jos haluan alle 2kg kupoliteltan, jossa mahtuu 2 henkilöä majoittumaan ja joka on oikeasti säänkestävä. Vuoristovaelluksella olisi tarvetta tällaiselle. Talvitelttaa en kuitenkaan etsi, joten lumikuormaa ei tarvitse kestää.
Ei mitään. Edes toi bibleri ilman vestibulea (karvan yli 1,8 kg) ei toimi jos kamat täytyy saada sisälle ja son todella pieni.

Lux F.

VilleF

Joo, biblerin "kupoli" on kyllä aika pieni, varsinkin jos meinaa viettää pitempiä aikoja teltassa. Sopii kuitenkin parhaiten kuvaukseen kahden hengen alle kahden kilon kupolista joka kestää säätä. Kiva yksityiskohta kovalla tuulella on teltan taittuminen sivuttain vaikka maahan asti. Jättää sisäpuolen tarrat sitomatta kaarien ympäri, eikä käytä ulkopuolen sivunaruja kiinitykseen, vaan ankkuroi pelkästään kulmista maahan kiinni.Mitä tavaroiden sisällä säilyttämiseen tulee, niin itse en ole vielä keksinyt miksi reppu pitäisi tuoda telttaan. Säilyyhän ne tavarat siellä ulkonakin, laittaa repun suksiin kiinni, niin löytyy kovan lumisateen jäljiltäkin, eikä lähde lentoon ihan niin helposti. Näin siis talvella, vesisateella on tietenkin mukava jos saa tavarat suojaan.

zorro

Mulla on kanssa Biblerin I-Tent ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen! Telttaa ei todellakaan ole tarkoitettu leirinautintoon, mutta tarjoaa hyvän suojan vaikka missä myräkässä. Kamat pitää jättää ulkopuolelle, mutta kun kiinnittää kunnolla ni mitäs se haittaa?

Mulla on kaksiovinen versio, mikä olikin ihan hyvä valinta. Homma toimii näin huomattavasti paremmin, jos esim molemmat haluaa köllötellä teltassa ja puuhastella vaikka omia safkojaan tms.

Biblerin lisäksi Integral Design valmistaa tosi päheitä yksikankaisia ylävuoristotelttoja.