1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Minkälaiset tellusukset vaimolle?

Pöö.Minkälaisia tellusuksia suosittelette vaimolle hankittavaksi? Neito on laskenut vuokra/lainakamoilla viime talven, ja rinteessä kääntyily menee ihan mukavasti."Kasvunvaraa" pitäisi siis olla ainakin carvaukseen (ja joskus ehkä offille...).Mallinmitat (50 kg), ei vaellukseen (monotkin on muovia), ja siteet on jo olemassa; Karhu 7tm.Kiitos

Janne K

7TMillä ei ainakaan minun kokemusten mukaan ohjasteta mitään leveitä suksia, joten kannattanee katsella ihan suht' rinnemitoissa olevia suksia. Parasta olisi, jos pääsisi kokeilemaan suksea. SkiServicestä saa Helsingistä testereitä ja Sappeelta käsittääkseni myös FreeHeelsin suksia testiin.Aika mahdoton sanoa mitään sillä perusteella, että hiihtäjä painaa 50kg ja kääntyily sujuu ihan ok. Riippuu, millaista käännöstä haluaa laskea (pitkää vs lyhyttä) ja mitä tuo ihan ok oikeasti tarkoittaa. Paras suksi saattaa olla mitä tahansa jostain helposta perusyleissuksesta kisasuurpuikkariin.

Anonyymi

Ei kai se suksen ohjaus siteistä ole kiinni ?Eikös se side ole vain monon ja suksen välikappale!Kyllä ainakin itselläni läskit taipuu 7TM siteillä omasta (ja kavereidenkin) mielestä ihan OK.TelemarkKaaja

Anonyymi

Kannattaa katsella sekä alppi että tellusuksia. Alppisuksissa kannattaa lukea testejä, kyllä suksen käyttäytyminen alppisiteillä on suunnilleen samaa mitä se on tellusiteilläkin.Lisäksi selaa www.telemarktips.com keskustelupalstaa.Etsi muutama vaihtoehto ja kysy sitten lisää, niin raati kommentoi niitä.

Testaaminen on hyvä idea, edellä mainittujen kokeilumahdollisuuksien lisäksi skimbaajan testikeskus ja eri valmistajien testipäivät kannattaa käyttää hyödyksi.Mitäs suksia hän on vuokrannut ja onko ne olleet hyviä vai huonoja laskea?Vuoden tellu-uran jälkeen ja noin kevyelle ihmisielle suosittelisin kyllä löysemmän pään sivakoita. Offareilla löysyys ei haittaa ja kyllä carvingkin onnistuu löysillä hyväkuntoisessa rinteessä. Jäisessä voi olla hankalaa mutta sit tarvitaan jo voimaa ja hyvää tekniikkaakin.

Mika K

Suksen ominaisuudet vaihtelevat yhtä paljon kuin suksijan mieltymyksetkin eli paha alkaa mitään yleispäteväöä suksea tässä neuvomaan. Jotkut perus atomicit esim TM22 saattaisi olla aika varma valinta, noilla on neito jo saattanut laskeakin kun niitä aika tiuhaan vuokraamoista löytyy. Mielenkiintoinen vaihtoehto voisi olla K2 She's Piste tai Karhun Rox jos tellu alkaa olla hallussa. Tottahan toki muilta merkeiltä löytyy vastaavia rinne/yleissuksia joilla pääsee oikein hyvin harrastuiksen makuun. Sitten myöhemmin taitojen karttuessa voi siirtyä hieman leveämpään/raskaampaan yleissivakkaan tai ostaa vaikka toiset sukset jos offarille mielii useamminkin.Jos on mahdollisuus testailla eri suksimerkkejä esim. alppinakin on niin sekin antaa osviittaa millaista on hakemassa kun noita telluja aika heikosti kuitenkin testattavina on. Itsellä molemmat tellut on alppisuksien päälle kasattu ja hyvin toimii eli nekin luonnollisesti käyvät oikein hyvin jos vain sopivat muuten ovat eli ei mitään pilot-systeemiä suksessa jne..

Läskikymppi Freeride Team

TURMS-KUOLEMATON

Kevyelle laskijalle upea yleissuksi Norjalainen ASNES V20 (hae Googlella niin löytyy testikehuja). Ei läski, mutta vähän leveämpi (86/66/96 muistaakseni), kiertojäykkä mutta pituuslöysä joten ui puuterissa suht`koht ja ainakin itselläni puree karvatessa (58 kg mutta reisiä löytyy).MALLI 2003 OVH 450 eur

NYT TIMANTTIKANTISSA LAHDESSA 100eur!

HAE POIS JA KIRIJOOTTELEHAN MITEN PELAAVAT...

Janne K

V20: Mitat meni edelisellä hieman väärin. Ainakin minun suksissani lukee 102-68-93. Itse painan 72kg, mutta olen ollut V20:een varsin tyytyväinen yleissuksena. Nyt sukset ovat jo löystyneet ja väistyvät rinnekäytössä Atomicin GS:11:ien tullessa tilalle. Milestäni sukset olivat tosin uutena jäykähköt aloittelijalle (jollainen silloin olin).Couloir Magazine ylistää suksea edelleen tämän vuoden testissä, vaikka suksi on jo kolmisen vuotta vanha:

--

The Asnes V20 is what you would get if Volkswagen built carving skis—a maneuverable all-mountain ski that keeps performing year after year. Even though this is the third year in a row we’ve tested this unchanged model, it continues to surprise testers who’ve never skied Asnes before. A snappy carver that’s best in medium radius turns, the strongest features of the V20 are its edge hold and predictable turn initiation. It got great scores on bumps, corn, hardpack and stability–as well as for its mesmerizingly easy swingweight. The ski also demonstrated some real all- round ability off-piste the way it cut up lighter crud and windblown powder. The V20 is light enough to tour on, albeit only for corn and smooth snow conditions. That lighter feel, along with a softer shovel than ost of the skis in the category also make the V20 a great pick for intermediates and lighter all-mountain skiers. The only knocks on the Asnes came from our bigger booted testers who felt the ski lost commitment at higher speeds and also on super firm conditions. Tip to tail: The V20 is best for intermediate skiers in medium stiffness boots who want to improve their game, as well as for all-mountain in-bounds skiers who have other skis for deep snow conditions.

Janne K

7TM (Vieras 18:37): Side on todellakin monon ja suksen välikappale, mutta jos/kun se ei sido monon päkiää tukevasti sukseen eikä tarjoa miellyttävää tuntumaa takasuksen kanttaukseen, ei laskemisesta saa minkäänlaista nautintoa. Lue edelliset threadini asiasta:http://www.relaa.com/viewtopic.php?t=1329&postdays=0&postorder=asc&start=0

http://www.relaa.com/viewtopic.php?t=1965&highlight=7tm

http://www.relaa.com/viewtopic.php?t=4393&highlight=7tmTarkoitus ei siis ole mollata 7TM:ää - tuntuu olevan paljon myös iihen tyytyväisiä laskijoita. Minä en suostu siihen vähään aikaan monojani kiinnittämään.

Anonyymi

7TM on neutraaliside, mikä sopii toisille toisille taas ei, jolloin esim. rotan R8 on oikea vaihtoehto. jos on epäselvää millainen ero esim. em siteillä on kannattaa ehdottomasti kokeilla, koska ero on iso.

Anonyymi

Minäkin suosittelen testaamista - mutta pienehkönä ihmisenä (noin 160 cm ja 50 kg)) on mahdotonta löytää sopivan mittaisia testisuksia - ainakaan telluja tai parempia alppisuksia...Edellisiä suksia hankkiessani kokeilin muutamia 180-185 cm suksia - ja mielestäni niistä oli aika vaikea arvioida suksea - ostan kuitenkin 10-20 cm lyhyemmän!