1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Mammut

Tervehdys tässä ohessa on ilmoitus Mammutilta joka koskee piraatti tuotteita joita on myynnissä joissain nettikaupoissa.Terveisin

Ville Vehviläinen

Oy Julius Silfvenius AbMammut Warns of Counterfeit ProductsGood things are copied or even counterfeited, as the Swiss mountain sports company Mammut learned recently. In the past few months, ever-increasing volumes of counterfeit Mammut products have appeared on Internet portals or been sold out of the back of delivery trucks.

Up until now, it’s been mostly the Mammut classic clothing lines, such as Lhotse, Eiger, and Logan Jacket, preferably in the Mammut Extreme color of orange-ink, that have been affected. At first glance, a layman can’t tell the counterfeits from the originals; closer observation shows that the original materials were not used, the quality is not good, the materials used sometimes have Gore-Tex Laminate and sometimes don’t, and the seams are, in part, not waterproofed. The copies are sold at a half to a third of the cost of the originals.

Mammut is asking all customers who have been the victims of such deception to report the same at awenk@mammut.ch. Mammut is currently taking legal action against the manufacturers and sellers of these counterfeits to prevent further consumer deception. We would be glad to receive information to support our efforts.

If you buy Mammut products from an official dealer (dealer list at www.mammut.ch), you don’t risk buying a counterfeit. Be wary, however, of extremely good prices through channels that are not on the dealer list. Mammut cannot accept any liability for products acquired from such sources.

Lucifer

No ihmekös tuo jos etenkin suomalaiset olisivat moiseen ryhtyneet (siis tilamaan). Sen verran eroavat suomen hinnat Mammutin suositushinnoista esim. Saksassa. Ei mikään ihme ettei paljon tule täällä vastaan...Jos kattoo suoraan Mammutin omasta katalogista ja tekee pientä vertailua täkäläisiin suositushintoihin:

Eiger Jacket keskieuroopan svh. 549 € Suomessa vaatimattomasti 671 €

Eiger Pants 399 € vs. 523 €

Innominata Jacket 109 € vs. 149 €

Calgary Jacket 349 € vs. 451 €

Barryvox 299 € vs. 376 €

Ultimate Pants 169 € vs. 243€Prosentuaalisesti ja rahallisestikkin aika isoja eroja, taidanpa edelleen tilata saksasta...

Lux F.

Anonyymi

Ihmetytti tosiaan maahantuojan Mammut-alennusmyynnissä, kun 40% alennuksella eräänkin takin hinta lähestyi vasta Keski-Euroopan suositushintoja.Suosittelen käyttämään (ja kertomaan myös kauppiaille käyttävänsä) varustehankinnoissa muutenkin esim. Saksalaisia verkkokauppoja, jotta saadaan pikkuhiljaa kilpailukykyisiä hintoja tänne Suomeenkin. Suuret hintaerot eivät voi selittyä yksinään suurista kuljetus- tms. kustannuksista tai huonoista diileistä valmistajan kanssa.

MATRUUSI

Mistäpäin horstlandiaa noita vaatteita sitten kannattaa tilata? hyvä luotettava ja nopea nettikauppa kiitos!

Isojen poikien 4H kerho

Lucifer

MATRUUSI wrote:
Mistäpäin horstlandiaa noita vaatteita sitten kannattaa tilata? hyvä luotettava ja nopea nettikauppa kiitos!
Globetrotteristahan www.globetrotter.de noita on tullut tilattua. Alennuksesta (sesongin päättyessä) saa aika edukkaastikkin. Mutta on noi aika paljon kivuttomammat hinnat muutenkin. Esim Eiger Jacket 519.95 € (katso ylempää euroopan ja suomen svht). Syy miksi itse käytän aika paljon noita Mammutin kuteita on se, että housuissa löytyy erikseen pitkiä malleja, joten ei oo housut löysät vatsan kohdalta vaikka pituutta on. Koot on muutenkin just passeleita meikäläiselle (XXL).

Lux F.

Anonyymi

Hommahan menne seuraavasti näin.

Tuotteiden hintaerot johtuvat esimerkiksi Saksan ja Suomen välillä ostomääristä. Elikkä kuinka paljon tavaraa saadaan menemään kyseiseen maahan. Niin he saavat sen halvemmalla kuin Suomessa.

Yksinkertaisesti suurempi määrä isompi alennus.

Ja toisekseen Saksan arvonlisävero on pienempi kuin Suomessa. Ja tämä taas tuo tuotteeseen oman pikku siivun lisää.

Hintaeroon ei vaikuta esim.rahdit. Vaan siihen vaikuttaa kysyntä.

Mitä enemmän tuotetta saadaan Suomessa menemään sitä edullisempaa se on kuluttajille.Ja ihan mielenkiinnosta haluaisin myös itse nähdä tämän LUCIFERIN viittaaman "MAMMUTIN OMASTA katalogista hintavertailun".Terveisin

Ville Vehviläinen

Oy Julius Silfvenius Ab

ET

Villekin varmaan tietää EU arvonlisäverokäytännöistä senverran että esimerkiksi globetrotter joutuu maksamaan suomen alvin suomeen toimittamistaan tuotteista.Toisaalta Villeä tai ketään muutakaan, joka ei ole liiketoimintakiellossa, ei estetä perustamasta menestyvää yritystä joka myy vaikkapa suomesta käsin saksaan netin kautta tavaraa.Ei tarvitse kuin olla muita parempi palvelu/tuote/hintakombinaatiossa niin volyymit ja sitäkautta sisäänostohinnat saa kohdilleen.

vesi on pilaantunutta puuteria, kuten Sepi sanoo

Lucifer

Anonymous wrote:


Ja ihan mielenkiinnosta haluaisin myös itse nähdä tämän LUCIFERIN viittaaman "MAMMUTIN OMASTA katalogista hintavertailun".

Kyseinen katalogi toimitettiin viimeisimmän Bergsteiger-lehden (www.bergsteiger.de) tilaajille, voi olla että on ostonumeronkin välissä. Voihan olla kyseessä Mammutin saksan-puolen katalogikin. Toimitan kopiot kyseisestä lehdykästä mielelläni, jos näin haluatte. Niin ja luonnollisesti Suomen hinnat olivat teidän sivuiltanne (www.juliussilfvenius.com) <= suoralinkki

Lux F.

Anonyymi

Kysymys liittyen myyntimäärien vaikutuksesta hintoihin: Kumpi oli ensin, muna vai kana?

juhalaukkanen

Quote:
Villekin varmaan tietää EU arvonlisäverokäytännöistä senverran että esimerkiksi globetrotter joutuu maksamaan suomen alvin suomeen toimittamistaan tuotteista.
Suomen piskuisen kansan tilaukset ovat volyymiltaan sitä luokkaa, että Globe ja muut eivät nurin mene vaikka tuon alvin eron maksavatkin.

Quote:


Toisaalta Villeä tai ketään muutakaan, joka ei ole liiketoimintakiellossa, ei estetä perustamasta menestyvää yritystä joka myy vaikkapa suomesta käsin saksaan netin kautta tavaraa.


eipä estetä ei :lol:

Quote:
Ei tarvitse kuin olla muita parempi palvelu/tuote/hintakombinaatiossa niin volyymit ja sitäkautta sisäänostohinnat saa kohdilleen.


Saksa= 83 miljoonaa asukasta, hiukan enemmän volyymeja kuin meillä täällä :roll:

Ei tässä ole mistään Suomen maahantuojan ahneudesta kyse, vaan siitä, että joka ostaa isompia määriä, saa halvemmalla ja pystyy myös myymään halvemmalla. Vittumaistahan tuo on, kyllä minäkin mielelläni maksan tuotteesta vähemmän enkä enemmän, mutta ikävä kyllä en usko siihen, että tilaamalla keskieuroopan nettifirmoilta saamme suomen hintatasoa hilattua alemmas.

Juha Laukkanen

Anonyymi

Ehkä kannattaa myös havaita montako saksalaista ihmistä asuu ihan alppien naapurissa ja montako suomalaista. (Naapurissa voisi tarkoittaa vaikka <4h ajomatka)

Lucifer

juhalaukkanen wrote:


Saksa= 83 miljoonaa asukasta, hiukan enemmän volyymeja kuin meillä täällä :roll:

Ei tässä ole mistään Suomen maahantuojan ahneudesta kyse, vaan siitä, että joka ostaa isompia määriä, saa halvemmalla ja pystyy myös myymään halvemmalla. Vittumaistahan tuo on, kyllä minäkin mielelläni maksan tuotteesta vähemmän enkä enemmän, mutta ikävä kyllä en usko siihen, että tilaamalla keskieuroopan nettifirmoilta saamme suomen hintatasoa hilattua alemmas.
Hei kamoon. Ei tässä nyt ihan eilisen teereen poikia olla, tuollaiset hintaerot eivät synny mitenkään pelkästään volyymieroilla. Vaateet tilataan etukäteen valmistajan lähettämien katalogien ja mallikappalaiden avulla. Kyllä siinä yleensä silloin kaikkien yhteisesti tilaamat määrät vaikuttavat ensinnäkin siihen valmistetaanko ko. tuotetta ollenkaan, alustava hinta on jo tiedossa siinä vaiheessa. Yli 30 % erot eivät tule missään nimessä kysymykseen. Veikkaisin että volyymilalennuksien kanssa puhutaan jostain <5%. Toki tämä on pelkkää spekulaatiota, mutta allekirjoittaneella on kokemusta ulkoiluvaatteiden (Vuoret, hiihtäminen jne.) kaupasta, muutenkin kuin pelkkänä myyjänä.Jos katsotaan vaikka ruotsiin, joka on periaatteessa aika lähellä, sillä erotuksellä, että sieltä löytyy kohtuu laadukkaita valmistajia omastakin takaa (Klättermusen, Peak, Tenson ja Haglöfs nyt ainakin). Joten kilpailua on varmasti. Ainoa sivusto, jonka löysin näin nopeasti oli www.sportsnet.se. Otetaan vaikka vertailu kohteeksi Motion Jacket (suomen svh. 523€). Kyseinen takki maksaa tuolla 3495 kr. eli 382 €!!!! BarryVox, joka löytyykin aikaisemmasta kirjoituksestani suomessa 376 € ja tuolla 2995 kr. eli 327.5 €.Ja varmaa on että jos noilla tämän hetkisillä ihmiset hinnoilla rupeavat suomessa ostamaan Mammutin vaatteita, niin ei ne hinnat putoa, kysyntä ja tarjonta nääs. Ehkä tää on vaan tietoista merkin brändäystä maahantuojalta ja ovat itse tyytyväisiä merkin nykyiseen menekkiin suomessa.Kunnioittaen,

Lux F.

Mikko Piironen

Hep,Ero ei synnykään niinkään valmistajan velottamista eroista volyymin mukaan, vaan siitä, että pienemmällä myyjällä myös myyntikustannukset ovat huomattavasti suuremmat, kuten juhalaukkanen mainitsikin.Jos suomalainen firma haluaa maksaa myyjilleen palkkaakin, on se otettava rätin hinnassa.Jos laskeskellaan, että firma myy yhden takin kuukaudessa (vaikka myyjä voisi hyvin palvellen myydä vaikka kaks takkia tunnissa, jos vaan ostajia olisi), niin pyytämällä takista ostohinnan+verot+satasen, rahaa jäisi myyjän palkkaan noin 2500 euroa, josta ensin pois työnantajamaksut -> myyjän bruttopalkkaan jäisi alle kaks tonnia. Ja siihen sitten päälle tilakustannukset jne.Tiedän, myyntimäärät ovat suurempia. Takki per päivässä tahtiin mikään firma ei pysyisi pystyssä. Marginaalituotteissa pienet liikkeet ovat varmasti kalliimpia kuin jättimäiset webbiputiikit, mut näin se vaan on, ei siinä auta alkaa syyttelemään myyjää riistäjäks tai rosvoks.

Lucifer

Ei nyt ongelmana varsinaisesti olekkaan yksittäisen kaupan hinnat, vaan se että maahantuoja asettaa hinnat noin korkeiksi. Vaatteet siis tilataan etukäteen myyjäliikkeisiin ja maahantuoja tämän jälkeen lähettää tilauksen kaikista Suomen kauppoihin tilatuista vaatteista valmistajalle.

Maahantuojan riskit ovat pienemmät (myyntitili-hässäkät poislukien), koska ostajat ovat jo sitoutuneet ottamaan vaattensa, niinpä niitä ei pitäisi jäädä maahantuojan varastoon.Kysymys siis kuuluu: Miksi Suomen maahantuoja asettama ohjevähittäishinta on aivan ei luokkaa kuin muualla?En tiedä mikä se takana oleva syy on, mutta harvoilla kaupoilla on mielenkiintoa tilata näin ylihinnoiteltuja vaatteita, joista käteen jäävä kate putoaa minimaaliseksi moniin muihin merkkeihin verrattuna, harva ostaa Mammuttia suomesta ovh:lla.

Lux F.

Anonyymi

Mitkä putiikit sitten suomessa MYY Mammutin tuotteita ei ainakaan (tai siis mie en oo löytänyt netistä yhtään jälleenmyyjää) vai olenko vain niin tumpelo, että ei oo osunut kohdalleni....?

Mikko Piironen

Asiastahan en varmaksi tiedä, mutta olettaisin, että maahantuojan asettama ovh on sellainen, että pienenkin liikkeen kannattaa myydä sillä hinnalla, eli ne seuraavan portaan myyntikustannukset on arvioitu hintaan mukaan.Itselläni on Mammuttia ainoastaan Zermatt-hanskojen verran. Maksoivat 60e (kevätpoisto, Mikonkadun Intersport) ja suositushinta näyttäisi olevan 128e. Keväällä kun ostin noi hanskat niin pisti silmään, että Camussa samoista hanskoista pyydetiin 150e.Kannattaa pitää siis silmät auki, sillä sehän ei ole tyhmä joka pyytää ... Smile

Lucifer

Anonymous wrote:
Mitkä putiikit sitten suomessa MYY Mammutin tuotteita ei ainakaan (tai siis mie en oo löytänyt netistä yhtään jälleenmyyjää) vai olenko vain niin tumpelo, että ei oo osunut kohdalleni....?
Julius Silfveniuksen jälleenmyyjälista var så god. Tuohon listaan on varmasti tullut/tulossa muutoksia toukokuun jälkeen.

Lux F.

Anonyymi

Tänx lusihfeeri Biggrin

Lucifer

Mikko Piironen wrote:
Asiastahan en varmaksi tiedä, mutta olettaisin, että maahantuojan asettama ovh on sellainen, että pienenkin liikkeen kannattaa myydä sillä hinnalla, eli ne seuraavan portaan myyntikustannukset on arvioitu hintaan mukaan.Eli olet sitä mieltä, että maahantuoja pyytää kauppiailta vaatteista Mammutin suosittelemaa sisäänostohintaa, mutta suosittelee heille kuitenkin >30% kalliimpia jälleenmyyntihintoja? Minäpä epäilen että jostain syystä maahantuoja ottaa suomessa korkeampaa hintaa kuin muualla euroopassa toimivat, näin käytännössä sanellen korkeammat hinnat myös kuluttajalle.Quote:


Kannattaa pitää siis silmät auki, sillä sehän ei ole tyhmä joka pyytää ... Smile


No tuo on kyllä totisesti totta, mutta harmittaa vain kun hyvä eurooppalainen (ei tosin siellä tehty) merkki jää vähemmälle huomiolle tämän takia.

Lux F.

Anonyymi

Tämä viestiketju on enimmäkseen typerää jankkausta. Uskoakseni valmistaja-maahantuoja-jällenmyyjäketju pyrkii optimoimaan hinnoittelunsa sellaseksi, että homma kannattaa pitkällä tähtäyksellä kaikille, tai sitten homma loppu aikanaan ikävällä tavalla. Sivullisten viisaat neuvot eivät siinä paljoa auta. Mielestäni on maahantuojalta virhe lähteä selittelemään tämän kaltaisille sivuille tekemisiään. Tunnettu tosiasia on, että Keski-Euroopan nettikaupoista saa melkein mitä vain halvemmalla kuin Suomesta vähittäismyymälästä ja syitten pitäisi olle kaikille selvillä. Ne, jotka haluavat käyttää postimyyntiä, voivat niin tehdä, jotka haluavat ostaa asusteensa palvelevasta liikkeestä, saavat niin tehdä myöskin. Kalliimman hinnan maksaminen on sallitua sekin.Mitä taas Mammutin euroopalaisuuteen tulee, niin onko itse sielunvihollinen päättänyt, että Romania ei enää kuulu Eurooppaan (viittaan asusteissani olevaan lappuun)?

Mikko Piironen

Lucifer wrote:


Eli olet sitä mieltä, että maahantuoja pyytää kauppiailta vaatteista Mammutin suosittelemaa sisäänostohintaa, mutta suosittelee heille kuitenkin >30% kalliimpia jälleenmyyntihintoja? Minäpä epäilen että jostain syystä maahantuoja ottaa suomessa korkeampaa hintaa kuin muualla euroopassa toimivat, näin käytännössä sanellen korkeammat hinnat myös kuluttajalle.

Ei, enkä ole mitään mieltä, enkä edelleenkään tiedä mitään mitään,mutta veikkaan, että maahantuoja pyytää yhtälailla korkeampaa hintaa samoilla perusteluilla, ts. pienen maan maahantuojan kulut per rätti ovat korkeammat, koska volyymi on pieni ja myyntikustannukset sitä kautta suuremmat (työ on kallista).Noi suositushinnathan nyt ovat muutenkin jäänne jostain saneluhintojen aikakaudelta, joten niistä ei varmaan kannata paljon välittää. Suositushinnan tarkoitus on kai se, että pienikin myyjä jää voitolle myydessään tuotteen sillä, eikä tuotteesta synny aitoa hintakilpailua. Hinnan määräminenhän on kiellettyä, mutta silti esim. polarin mittarit näyttävät maksavan about saman joka paikassa.

Anonyymi

Entäs Oakleyn hintapolitiikka? Maahantuoja määrää lasien hinnan ja siitä ei sitten jousteta. Mielenkiintoinen systeemi ja aika toimivakin ku noita Oakleyn laseja näkyy aika paljon porukalla olevan.

Lucifer

Anonymous wrote:
Entäs Oakleyn hintapolitiikka? Maahantuoja määrää lasien hinnan ja siitä ei sitten jousteta. Mielenkiintoinen systeemi ja aika toimivakin ku noita Oakleyn laseja näkyy aika paljon porukalla olevan.
Sinänsä huono esimerkki, että ne eivät olekkaan muualla euroopassa merkittävästi halvempia, vaan Oakley sanelee hinnat ja ne jotka eivät tähän suostu eivät laseja enää myy.

Lux F.

Lucifer

Siinä "mammutinkäyttäjä" on oikeassa että menee vähän jankkauksen puolelle. Mutta koska olen itsekkin melko aktiivinen kyseisen merkin käyttäjä on asia "lähellä sydäntä":

Koska tästä asiasta on vaikea esittää muuta todistetta kuin maahantuojan hintalista on tyydyttävä siihen. Olen toki jutellut myös Mammuttia sisäänostaneiden henkilöiden kanssa, mutta siitä en halua sen enempää kommentoida. Ja kuten sanottu itsellä on "näppituntumaa" tähän liiketoimintaan.Faktana kuitenkin tämä: Mammutin vaatteet ovat poikkeuksellisen kalliita Suomessa, jopa verrattuna Ruotsiin, verrataan niitä sitten vaikka lähes mihin tahansa muuhun ulkomailta tuotuun merkkiin.Mistä tämä sitten johtuu? Mahdollisesti pieni maahantuoja, jolla ehkä liian suppea valikoima verrattaen tuntemattomia merkkejä ja siten painetta pitää yllä korkeita hintoja ja elää yksinoikeutensa kanssa?

Lux F.

make

Mikko Piironen wrote:
mutta veikkaan, että maahantuoja pyytää yhtälailla korkeampaa hintaa samoilla perusteluilla, ts. pienen maan maahantuojan kulut per rätti ovat korkeammat, koska volyymi on pieni ja myyntikustannukset sitä kautta suuremmat (työ on kallista).

mitään en mistään tiedä, mutta pakko silti vähän kommentoida...Jos volyymit on pienemmät niin eikö silloin tarvita vähemmän työntekijöitä. Sehän nyt on hyvin tunnettu fakta että isommat volyymit = halvempi tuotantokustannus / kpl, mutta päteekö toi ihan yks yhteen vähittäismyyntikaupassa tai maahantuonnissa. Työ on kallista joo, mutta jos sitä hommaa on niin vähän, että yksi ihminen ehtis tekemään muutakin, niin eikö se silloin kannattaisi tehdä jotain muutakin kuin myydä mammutin rättejä. Ja niin ne muuten taitaa kaikki tehäkkin... Tottahan ne kulut on suuremmat kun on pieni volyymi, mutta noin paljon? Kyse ei tässä tapauksessa kuitenkaan ole mistään tuotannosta, jossa voidaan siirtyä esim. automaattisiin tuotantolinjoihin käsityön sijaan suuren volyymin ansiosta.

juhalaukkanen

mammutin käyttäjä wrote:
Tunnettu tosiasia on, että Keski-Euroopan nettikaupoista saa melkein mitä vain halvemmalla kuin Suomesta vähittäismyymälästä ja syitten pitäisi olle kaikille selvillä. ?


Onpa havaintoja jopa hinnoista alle suomalaisten tukkuhintojen :o

Juha Laukkanen

Anonyymi

jos hinta ei tyydytä ostakaa muualta! on hyvä että joku tuo näitä varusteita maahan. tässä mailmassa kaikki pitäis saada ilmaseks mutta joidenki pitää saada aina siitä kaupasta elantonsa. jos saatte ostettua muualta tavaraa halvemmella pitäisi varmaan perustaa maahan tuonti

yhtiö!

Anonyymi

mä tulin just mammutin tehtaalta seonista(keski sveitsissä) ja siel oli tänää kaikki tuotteet puoleen hintaan tai halvemmalla.. olihan se aikamoinen kaaos, ku oli jonkin verran paljon ihmisii, mut oli kyl tavara niin halpaakin et kyl sen takii kannatti kärsii. se on noin kaks kertaa vuodes. kyllä kannatti käydä, tarttu sen verran halvalla kamaa mukaan Biggrin jos jollain on mahdollisuus niin kannattaa käydä.. minä ainakin menen uudestaan..

Anonyymi

No onpahan shittiä kommenttia ja tosiaan asiantuntemusta.

Eiku lokaa kaikkeen ja kaikkien niskaan.Viitaten Mammuth viestinttän, itse olleena talvella skimbaamassa ja kesällä haikkaamassa Sveitsissä Grindelwaldissa, samat hinnat sielläkin on normaalissa kaupassa.Noi nettikaupat saa jäädä omaan arvoonsa, jokainen ostaa sieltä jos kerran tuntee siitä hyötyvänsä.

Lucifer

norsunkärsä wrote:


Eiku lokaa kaikkeen ja kaikkien niskaan.

Niin, (perusteltu) kritiikki on aina pahasta, ja inhottavaa.norsunkärsä wrote:


Noi nettikaupat saa jäädä omaan arvoonsa, jokainen ostaa sieltä jos kerran tuntee siitä hyötyvänsä.
Globetrotterilla on viisi (5) myymälää saksassa, samat hinnat sielläkin kuin luettelossa. Miksi mikään muu merkki Suomessa ei ole noin kallis suhteessa esim. Globeen?

Lux F.

juhalaukkanen

Quote:


Globetrotterilla on viisi (5) myymälää saksassa, samat hinnat sielläkin kuin luettelossa. Miksi mikään muu merkki Suomessa ei ole noin kallis suhteessa esim. Globeen?


Ok Lux, puhutaan mitä puhutaan volyymeista jne., olen kanssasi samaa mieltä siitä, että Mammutin kamat on suhteettoman kalliita.

Juha Laukkanen

Sivut