1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Elan Mantis 777/Markerin tarrat...

TervesTulipa testattua Rukalla Elanin mantista ja voe että kun oli mukavan oloinen kapine. Aivan vaivaton suksi myös rinteessä. Menee helposti kuluneessa lumessa ja vauhtiakin sietää jonkin verran vaikka onkin ehkä hieman leppoisampi jäykkyydeltään.Noniin, tyhjässä eturinteessä (vai mikä se batterin vieressä oleva nyt onkaan) kelpasi runtata testisuksia. Vauhtiakin siinä sai niin paljon, että alkukausi tuntui vielä lahkeissa Smile Viimeisellä laskulla tuli sitten otettua aika raikkaat räminät suoja-aitaan. Itse en ehtinyt ymmärtää mitä tapahtui, keskityin lähinnä keuhkojen täyttämiseen. Sivusta seuranneet kertoivat, että toinen suksi vain irtosi ilman sen kummempaa syytä. Rinne tosin oli aika kuralla, irtolunta, jäätä, töppärettä vuoron perään. Ja sitten alkoikin tulla näitä "aijjaa...sulla on markkerit, no hyvä ettei käynyt pahemmin". Dinejä siteissä oli siinä kympin paikkeilla ja äijässä painoa 80 kiloa. Luulisi sen laskiessa noilla säädöillä jalassa pysyvän!Itsekin olen lueskellut mm. täällä markerin siteistä enemmän tai vähemmän sävykästä tarinaa. Onko noi tosiaan noin perseestä vai kävikö vain huono tuuri.Jos nyt päätyisin esim Mantisiin, niin mistä siteestä olisi sille kaveriksi? Ja jos joku muu on joskus pitänyt yhtenä vaihtoehtoni Mantis 777:aa, niin mitä muita suksia on ollut mukana vertailussa ja mihin olette päätyneet.

Anonyymi

mulla on siteinä marker 1200 free, ja viime talvena kävi kolmesti samalla tavalla. eli etuside laukes aivan yllättäen kesken laskun, vaikka säädöt ovat mielestäni aivan kohdillaan.kelailtiin jotain tyyliin, että markerin etusiteissä on todella lyhyt se matka, jonka jälkeen mono irtoaa siteestä. esim. salomonin side voi "vetää" monon takaisin keskelle, jos vääntö on ollut hyvin nopea, eikä mono ole kerennyt liukumaan kokonaan irti etusiteestä.

tero

Näinhän se menee. Markerilta ryöstäytyi jossain vaiheessa tuotekehittely turvallisuuden puolelle ja siteen perimmäinen tarkoitus vähän hämärtyi.

Kohta tulee kommenttia, että opetelkaa seisomaan suksella ja laskemaan yms. Ei auta kun lataa kinkamien sekaan, etupaine ei riittänyt noissa vanhemmissa malleissa pitämään monoa siinä säälittävästi muotoillussa etusiteessä. Arvelutava apukonsti on säätää siteiden etäisyyttä liian pieneksi. Markerilla on parempiakin siteitä eli järeitä tehtaan kisaversioita ilman mitään kiikkulautoja ja ylöspäinlaukeemisia, mutta niitä ei juuri saa mistään puhumattakaan leveemmistä stoppareista.Rossignol/Look ja Salomon... onhan noista ollut täällä juttua.Onko teillä muuten ne mallit joissa on jo pidemmät "siivet" etusiteessä vai ne vanhemmat?

Olof

Joo et ollu ainut jolla ne markerit tippu kyydistä.. Muistan kun kysyin et onko ne dinit vähintään 10:llä ? vastaus tuli että on ne siin ysin kohdilla..

Noh eka mäki k2 xp:llä en laskenu ees omasta mielestä kovaa.. ihan normaalii suurpuikkaa.. sitten yht äkkiä vaan mentiin.. alku hämmennyksen jälkeen huomasin sisäsuksen hävinneen alta..

Ja dinit oli jollain vitun 7:lla ? Jos ois ollu huonompi säkä niin muaois raaputeltu kuusamolaisen kuusen kaarnoista irti..

Muutenkin ei niist elaneista ja k2:sista saanu mitään selkoo ku mäki oli aik jäässä ja kaikki sukset mitä heiltä testasin olivat todella tylsässä kondiksessa..

Powder to the people

Anonyymi

No itse asiassa itsekin testasin XP:t. Niitähän oli testattavana kaksi saman mittaista paria. Valkkasin ne, joissa oli kantit paremmassa terässä ja kyllä ne ottivat kiinni ihan ookoo. Hyvät sukset muuten nuokin! Pysyivät jopa jalassa 3 laskua SmileAi että miksikö ymmärsin tsekata testiparien kantit...no koska testasin myös elanin suurpuikkarin, joka oli aivan sairaan tylsässä terässä! Ei todellakaan mitään jakoa saada esim kynnestä siivua.Luulisi että maahantuojalla on jotain motiivia testipäiville tullessa, mutta eipä näytä. "Hieman" eri tavoin kohtelee asiakkaitaan esimerkiksi atomicin kaverit, joiden tuotteet on aina olleet pirun hyvässä iskussa, kuten myös rukalla.

Olof

No löytyy siitä atomicin:kin palvelusta palautetta.. Aina kun siihen tuli niin se jätkä jauho vaan henkeviä jollekkin uhkealle blondille tai sitten jollekkin kaverille.. Käytännössä ne sukset piti itse sieltä hakee.. Noh vaivautu se ne siteet säätää..

Mut ei ne k2 swet pitäny siinä etu rinteessä yhtään.. Mitä järkee tuoda suksia testiin jos niiden ominaisuuksia ei kunnon takia saa selville? Ja missä oli kaikki laudat ? Kunnon freeride pelejä ei ollu yhtään saatikka sitten oikeita pituuksia kovemman tason vetäjälle.. No good::

Powder to the people