1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Gore-Tex vaatteen kyllästäminen?

Tulipa kokeiltua NixWaxin koneeseen laitettavaa kyllästysainetta, mutta lopputulos oli surkea: vaate haisee pahalle, eikä hylji kosteutta yhtää paremmin kuin ennen.Eli nyt vinkkejä pöytään miten ja millä saa oikeasti takkiin (ja miksei housuihinkin) vedenhylkivyyden palautettua? Pestävät aineet versus suihkutettavat aineet. Lämpökäsittely?

Anonyymi

Ei mitään mömmöjä gore-texeihin ikinä. Saunaan kuivuun samalla kun saanottelet ite.

Anonyymi

Ei kannata pistää saunaan kuivumaan. Useimmat Gore-kalvojen materiaalit ei kestä +70 asteen lämpöä, vaan huokoset menee umpeen, minkä jälkeen vaate (tai kengät, jos niistä on kyse) hengittää yhtä hyvin kuin muovipussi.Nimim. "kokeiltu on"

Anonyymi

Grange? Kokemuksia tuon merkin aineista?

Anonyymi

Monet vaatteet kyllastettyani ihmettlin aineiden tehottomuutta. Kerran vahingossa hoksasin, etta useimmat kyllastysaineet taytyy "aktivoida" kevyesti silitysraudalla miedolla lammolla. Tama luki aina tietysti ohjeissa, mutta enhan nyt niita usko sentaan...

Anonyymi

... kun käyttää sitä ohjeen mukaan.Eli:

Pesun jälkeen vein vaatteen henkariin ripustettuna ulos. Tämä siksi, kun linkous on kielletty, sai ylimääräinen vesi tippua pois, samalla vaate tuulettui (kyllästysaine todellakin hieman haisee). Sen jälkeen (vaate on joko kostea tai kokonaan kuivunut) henkarissa saunaan tunniksi miedolle lämmölle (en uskaltanut ylittää 60 astetta) tai jos inspiraatiota riittää, silitys miedolla lämmöllä.Tulos:

Puhdas ja toimiva goretex-vaate.

Anonyymi

Kyllä nuo aineet toimii. Käyttöohjeet kandee lukea. Ja jos kaipaa lisätietoja, niin kandee kysyä asiantuntijaliikkeestä, vaatteen valmistajalta tai kyllästysaineen valmistajalta.Vesipesukyllästeet parhaita (Nikwax).EI liian kuumaan saunaan!Haju lähtee tuulettamalla..

MATRUUSI

Jees toi lämmöllä aktivoiminen kannattaa ehdottomasti tehdä, kyllästin juuri yhden takin ja kun mulla parhaillaan on vain kuivausrumpu ja silttiää en jaksanut "lämpöaktivoiminen" jäi tekemättä. Takki hylkii vettä keskinkertaisesti ja päästää jo läpi hankauspaikoista.Ja haju lähtee helpoiten takkia käyttämällä, pari päivää se haisee pikkasen mutta entäs sitten.

Isojen poikien 4H kerho

Anonyymi

Paskapuhetta ettei goret kestää saunassa. Jotkin teflon tiivisteet kestää jopa 315 astetta, tietty kysymys on hiukan eri muovista mutta saahan gore-texiä silittääkkin ja kun silitysraudalla silvottelet pienimmällä teholla niin on se ainakin yli sata asteinen.

Se haltin kalvo drymax vai mikä se on ei kuulemma siedä kuumuutta vaan menee "tukkoon" kun ei ole teflonia vaan jotain muuta mjuovia.

Anonyymi

Vielä yks tyhymä kysymys. Silitänkö Gore-vaatteeni oikein vai nurinpäin?

Vai onko sillä mitään väliä?Pemker

Anonyymi

oikeinpäin