1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
SammyBoy
Laskettelulasien huurtuminen

MOIMinulla on ongelmana laskettelulasien huurtuminen. Eli lasit (vanhat Scotit) menevät todella helposti huuruun (ja laskeminen on aika ikävää kun ei näe mitään).Niinpä kysynkin:Mitkä laskettelulasit (merkki / malli) eivät huurru helposti?Vai onko uusien lasien välillä ylipäätään eroja huurtumisessa?Ovatko nykyiset laskettelulasit "huurteenesto" ominaisuuksiltaan kauttaaltaan parempia kuin 10 vuotta vanhat?Onko olemassa jotain "kikka kolmosta" jolla estää / vähentää huurtumista?Vastauksista ja avusta etukäteen kiittäenNimim. Epätietoinen Espoosta

Anonyymi

"voitele" lasit sekä ulkoa että sisältä astianpesuaineen ja veden seoksella,tavallinen raaka shampookin käy.Anna vaikuttaa hetken ja kiillota lasit sopivalla rievulla.Toimii todella hyvin!

topiter

Älä laita niitä pipon päälle, eli pidä kokoajan päässä tai jossain repussa tms. Toi auttaa noin 35% tapauksissa :shock:

zorro

Mä en ole koittanu tota astianpesuainekonstia, vois toimiakin. Optikkoliikkeistä saa erilaisia huurteenestoaineita mitkä luonnollisesti on linsseille tarkoitettu ja toimii todella hyvin kun käyttää ohjeen mukaisesti.

Anonyymi

huurtenestoaineita ei saa laittaa pinnoitetuille silmälasien linsseille. sama ongelma saattaa olla laskettelulaisen kanssa, mahdolliset pinnoitukset kärsivät. Itselläni on silmalasit alla ja kunhan pitää niitä päässä koko ajan niin lämpötila tasaantuu lasien sisällä ja rillit ei kovin helposti huuruun.

Anonyymi

Onkohan noissa laskettelulaseissa pinnoitus ainoastaan linssin ulkopulella???? Huurteenesto/Fairy/Sylki (toimii hätätilassa) laitetaan tietenkin linssin sisäpulelle...

Anonyymi

Monissa laskettelulaseissa on tuuuletusaukkojen päällä ohutta supelonia(siis kai vaahtomuovia tai jotain sellaista).

Mä olen ottanut omista laseista tuuletusaukkojen suojana olevaa materiaalia pois niin että ilma pääsee kulkemaan läpi sisäpuolelta paremmin. Ei tietenkään kannata kaikkea poistaa muuten samalla poistaa laskettelulasien tuulelta suojaavan ominaisuuden.

Anonyymi

Juu ilman suojia on puuterikelillä lasit täynnä lunta kasvoille lentävästä lumesta ja lumisateessa samoin. Lipatessa?

Anonyymi

Anonymous wrote:
Onkohan noissa laskettelulaseissa pinnoitus ainoastaan linssin ulkopulella???? Huurteenesto/Fairy/Sylki (toimii hätätilassa) laitetaan tietenkin linssin sisäpulelle...


Muuten ... vain sisäpuolella.Miksi ulkopuolella olisi???

zorro

Anonymous wrote:
huurtenestoaineita ei saa laittaa pinnoitetuille silmälasien linsseille...mahdolliset pinnoitukset kärsivät.
Ei muuten pidä paikkaansa!! Ellei sulla ole jotkut 1960-luvun pinnoitteet. Nykyiset kestää vaikka sun mitä rasitusta. Arimpia ovat lämmölle (auton kojelauta kesäisin, saunan uuni ja sähköuuni) ja reilusti asetonia ja sinolia voimakkaammille liuottimille. Jos ostat huurteeneston optikkoliikkeestä voit olla varma että se sopii myös pinnoitetuille linsseille!

Anonyymi

Tarkastahan aluksi, ettei pipo/kypärä tuki ilmankiertoa siitä lasien yläreunassa olevasta tuuletusaukosta, jossa on se superloni.Mulla ei ole ollut huurtumisongelmia. Ongelmia on ainoastaan silloin sataa jäätävää tihkua joka jäätyy lasien ulkopuolelle kiinni, toimiiko siihen tuollaiset astianpesuaineniksit?

Olof

Voi vitun haulit! Siihen sisä pintaan ei pidä koskea kuin vasta silloin kun on niin paljon haikkauksen jäjiltä paskaa ja hikee et ei enää meinaa nähä sillon voit puhdistaa lasisis todella kevyesti pyyhkimällä.. Ainakin Skimbaajassa oli kerran et niitä huurtumisen esto aineita ei ole suunniteltu laskettelu laseille eli niitä ei sais käyttää niissä saattaa tapauksesta riippuen kärsiä se linssi.. Kiekko visiirissä joskus kamut käytti tuota fairyä en tiedä sitten miten se toimis lasku laseissa..

Powder to the people

zorro

Tuli kysäistyä tota ihan "huurtumisenestoainefirmalta" kun jengi höpisee ettei voi käyttää pinnoitettuun linssiin/googleen.Herra sanoi että saa käyttää, kunhan ei hankaa staffii linssiin liian kovalla voimalla. Oli itsekin kuullut saman väitteen, mutta sanoi että se perustuu oikeastaan juuri siihen ettei hinkattais mekaanisesti linssiä naarmuille.Mut totta hemmetissä tota fairytemppu/sylkeä kannattaa kokeilla laskettelulaseissakin jos ei kaikesta huolimatta uskalla käyttää noita huurteenestokemikaaleja.