1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
pyörän koko

sellainen kysymys että minkä kokoinen on sopiva pyörä 170cm tytölle? onko 26 tuumainen atb-pyörä liian pieni?

Anonyymi

26 tuumaa on renkaan koko, jos ei se tytsy ole 2,2 metriä pitkä ...

Karri

eioo! mlkeen kaikki maasto pyörät on nykyään 26" vanteilla.

Anonyymi

Aikusten pyörät osteen yleensä runkokoon perusteella. Renkaan koko vaihtelee käyttötarkoituksen mukaan. Kannatta kysellä www.fillari.com keskustelupalstalta.

Anonyymi

26" vanteet mielestäni (yleisin koko mtb:ssa) ja runko oman mieltymyksen mukaan. pitempää runkoa matka-ajoon ja pientä näppärää metsäpoluilla kikkailuun jne. pyöräliikeessä käy ajamassa muutamaa ja valitsee koon mikä miellyttää - toki vaatii hieman tottumista, jos ei ole mtb-tyyppisillä pyörillä ajellut, kun tuo ajoasento hieman outo perus mammamankeleihin verrattuna. jos pitäisi kokoja arvata, niin 15" runko voisi olla aika passeli ja 17" menee varmaan ihan hyvin, jos haluaa hieman isomman. eri valmistajien koot eivät ihan vastaa toisiaan runkojen erilaisista geometrioista johtuen, joten jos mahdollista kannattaa pyöräehdokkailla ajella itse pieni lenkki (ja oikeasti 10-15min jossain ulkona, eikä 10m tavaratalon käytävää), niin pyörien luonne tulee paremmin esiin.

Anonyymi

jos runko on 44cm.onko pyörä sillo liian pieni?

Anonyymi

Ei mikäli puhut maastopyörästä.

Jaggi

Pyörä pitää käydä kokeilemassa, on mahdotonta sanoa ihmistä/pyörää näkemättä onko oikean kokoinen....

26" ei ole runko, vaan renkaan koko, eikä se kerro mitään.

Tietysti jos kyseessä on fillari jossa on valittavana 26 tai 28 renkaat (esim. ns.kaupunkipyörä) niin sitten , mutta yleensä pyörän koko ilmoitetaan rungon koolla ja tuumissa.

Noin arviona voisin 170 cm:lle suositella (ATB/MTB) kokoa 16", mutta 17" tai jopa 18" voi mennä, riippuen raajojen pituudesta, mieltymyksistä sekä käyttötarkoituksesta....

Kovaa ja pitkään ajettaessa pitempi runko, kauppa ja työmatkalle lyhyempi, eli pienempi runko.

Rungon pituus ja ilmoitettu rungon koko eivät ole standardisoituja, joten tarkkana kaupassa ja mittanauha mukaan!