1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
AtteJan
Randopaketti vaelteluun & lasketteluun

Terve!

Olen tässä kovalla innolla suunnitellut ensimmäisten tunturi/randosuksien ostoa ja miettinyt erilaisia vaihtoehtoja. Ajatuksena olisi hommata paketti jolla pystyisi liikkumaan lapin tuntureilla ja jyrkemmilläkin laskuilla, mutta silti hiihto-ominaisuuksia pitäisi löytyä siirtymiin.

Tellut vaikuttivat alkuun hyviltä, mutta syksyllä polvi piti leikata pienen vamman takia. Eli polvet eivät tellutemuamista kestä, joten vaihtoehdoksi näytti jäävän randot. Hiihtokokemusta löytyy metsälankuilla tarpomisesta ja laskettelukokemusta alpeilta saakka.

Eli mitäs mieltä olette paketista: Sukset Madshus Annum (185-195cm), Siteiksi Dynafit TLT Vertical ST ja Monot Dynafitin Mercury TF.

Annumit sen takia koska pienten nousujen takia ei tarvitsisi ruveta aina uudestaan virittelemään skinejä kiinni. Ja muutenkin vaikuttavat profiililtaan ihan kohtuullisilta laskea. Pituus mietityttää: lyhyemmät sukset ja parempi kääntyvyys rinteessä vai pidemmät ja kantavuutta hangessa? Pituutta meikäläiseltä löytyy 176cm ja painoa 72kg. Pidemmillä reissuilla mukana kulkee n.16kg rinkka

Kertokaapa mielipiteitänne, neuvoja ja kokemuksianne!

Mikael

Tuollaiset tunturisukset joilla voi mennä ylämäkeen ilman karvoja ei voi olla laskuominaisuuksiltaan erityisen hyviä, vaikka ymmärrän hyvin miksi sellaiset haluat. Mercury TF:t taitaa olla aika kevyet ja hyvät laskemiseenkin, paljon tuota kevyempiä ei järkevään hintaan löydy.

Mutta erikoinen yhdistelmä kieltämättä, vaikka voi toimiakin

Henkka

Katsoisin kyllä vielä Voilen pitopohjasuksia, joista löytyy ihan oikeasti laskussakin toimivaa sivakkaa. Luulisin, että noilla Madshuseilla rinkan kanssa laskiessa ne polvet viimeistään menee lapin korppulumessa.

Niitä Voilen vehkeitä on kovin kehuttu mm. Back country Magazinessa.

anaconda

  Tuo Madshus Annumhan on siis sama kuin Karhun Guide ja kyllä niillä ihan laskemaankin pystyy. Kymmenisen vuotta sittenhän nuo olisivat olleet suorastaan "läskit" Smile

  Pitopohjat on aivan loistavat juuri tuolaiseen siirtymähiihtelyyn kumpuilevassa tunturimaastossa. Pito loppuu kyllä sitten jyrkemmässä mäessä lumen laadusta riippuen ennemmin tai myöhemmin. Eli ainakin jos viettävämpiä mäkiä aiot kiivetä niin ota myös karvat, vaikka kapeammatkin, matkaan.

  Sun painolle varmaan riittäis tuo 185 cm pituus. Ja jos kiperämmässä nousussa joudut siksakkia tekemään niin saattaa tuo 20 cm hiihtäjää pidempi suksi aiheuttaa tuskanhikeä... Tietysti jos rinkka selässä vedät täysillä alas niin sitten vois ehkä mennä tuo pidempikin.

  Kovin laskupainotteisessa hiihtelyssä katsoisin alle hiukka leveämpää sivakkaa. Toisaalta pidemmät tunturiylänköhiihtoretket mie ainakin teen mielummin kapeammilla suksilla. No nää on aina kompromisseja painotusten mukaan.
 

hardman

[quote author=Mikael link=topic=43715.msg212712#msg212712 date=1358233023]
Tuollaiset tunturisukset joilla voi mennä ylämäkeen ilman karvoja ei voi olla laskuominaisuuksiltaan erityisen hyviä, vaikka ymmärrän hyvin miksi sellaiset haluat. Mercury TF:t taitaa olla aika kevyet ja hyvät laskemiseenkin, paljon tuota kevyempiä ei järkevään hintaan löydy.

Mutta erikoinen yhdistelmä kieltämättä, vaikka voi toimiakinJaa, ettei näillä voi laskea? Lienevät ainoat sukset (sama suksi mutta Karhu XCD Guidena), joilla on laskettu K2:n pullonkaula (Dave Watson).


jaksu

Aika erikoinen combo meikäläisen silmin. Todella suorituskyinen mono ja suksiks jotkut rimpulat? Mä varmaan tsiigailisin esim. dynafitin TLT 5:a ton Mercuryn sijaan.

lego
Käyttäjän lego kuva

Voile vector BC(+radical FT) on todellinen yleispaketti toimii rinteessä, etelän metsät, täyttömäet ja pohjoisen skinnailureissut.

suksessa pitopohja, keularokkeri, kohtuu leveä(121-96-110)ja kevyt.
pitopohja toimii niin hyvin että en ole vielä edes hommannut karvoja,
nousukulma on loivempi kuin karvoilla skinnatessa mutta jos ei tarvitse avata skinnauslatua niin pystyy jyrkkääkin nousemaan.

ja tuolta saa
http://www.telemark-pyrenees.com/en/voilevectorbc1213-p-78201.html