1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Jorkko
Sukset

Tervehdys,

suksilla on laskettu joskus suht paljon ja nyt tekis mieli herätellä
harrastusta uudelleen. Valikoima on vaan kasvanut hirmusesti ja en oikein tiedä et mikä se paras suksi sit ois ja minkä mittanen on nyt muodissa.

Viimeks kun laskin, niin ei ollut twintippejä ja rockereita ja sukset oli pitkiä ja jalat yhdessä laskutyyli oli in Smile

Tietenkin laskutyyli vaikuttaa hirveesti siihen mitä pitäis hankkia, sen sentään tiedän. Se tästä oikeestaan tekeekin vaikeeta.
Välillä ois kiva mennä pirun kovaa ja kanttailla reisien äärirajoilla, kun taas joskus ois kiva kääntyillä 180 astetta rinnebaletti tyylisellä herkällä tatsilla. Haiskahtaa siis ehkä hieman twintipeiltä,
mutta reileihin ja isompiin hyndiin tuskin on asiaa.

Eniten ehkä tekis mieli tietää että mikä ois sellainen hyvä perussuksi ja mitä rockereilla tehdään?

Puhtaan puuterin laskemisen voi toistaiseksi jättää laskuista pois, mutta metsäreittejä ei missään nimessä.

Haiskahtaa tyhmille kysymyksille ja tiedän että suksitestipisteet ois paras vaihtis, mut näyttäis siltä että niihin ei nyt kerkeä Smile

Kiitos etukäteen, kaikki tipsit on tervetulleita.

b3

Taustoja tuntematta.. Mee ensin hiihtokouluun, opit laskemaan kantilla, ei välttämättä oo ihan helppoo vaikka olisit laskenut kuinka paljon. Osta jotku lyhyetköt sukset omamitta -5..cm? jotka on aika helpot tai ainakin löysät (kiertojäykkyys ei haittaa).

Tekniikka on toinen verrattuna vanhoihin lankkuihin. Painoa pitää saada monon läppään= eteen, muuten suksi ei käänny. Toisaalta sisäsuksi virhe ei ole kovin paha. Varsinkin "kisa ja vastaavat pelit" rankasee aika nopeesti & tehokkaasti, jos paino on liian takana.

ecky
Käyttäjän ecky kuva

Ihan sama mitä ostat, niin se ensimmäinen ostos on kuitenkin enemmän tai vähemmän pielessä. Vaikka ei olisikaan, niin haluat kuitenkin hankkia jotkut toiset lankut hetken päästä.

Kysymyksiisi löytyy myös vastauksia, kunhan googlettelee:
http://www.evo.com/rocker-guide-what-is-rocker-and-why-does-it-matter.aspx

Hyvä perussuksi on sellainen asia, jota ei ole olemassakaan yksikäsitteisesti. Jonkun mielestä 140-108-136 leikkauksella ja early-risella varustettu Line Sir Francis Bacon on hyvä perussuksi, jonkun toisen mielestä taas 130-95-119 leikkauksella ja kärkirockerilla varustettu Atomic Theory on hyvä perussuksi. Jonkun kolmannen mielestä 121-85-111 leikkauksella ja normaalilla camberilla varustettu Armada El Rey on hyvä perussuksi.

Sulle se perussuksi määräytyy kokosi, laskutyylisi, laskupaikkojen ja omien mieltymystesi mukaan. Jotta saat nämä selville, niin kannattaa ehkä aloittaa niinkuin b3 vihjaisi.

Koska ilmeisesti lasket alppityylillä, niin sulle on jopa noista testailutapahtumista ja vuokraamoista iloa. Telluilijoilla ei ole niin kivaa, sillä testisukset on vain alppisiteillä ja vuokraamoissakin on tellusiteet ruuvattu aina samanlaisiin suksiin kiinni.

-- 

"The stars obtuse emit a shivered ray"  James Thomson

 

b3

Mun mielestä kapea suksi olisi parempi valinta kuin levee. Kapea suksi on helppo vaihtaa kantilta toiselle. Ja olen ecky:n kanssa samaa mieltä siitä että ekat sukset menee pieleen, yritä löytää jostain asiantunteva kaveri ja osta käytetyt.. ? Puuterinlasku on muuten nykysuksella kutakuinkin samanlaista kuin vanhanliiton vehkeillä. Painoa kannattaa muistaa tässäkin tyrkätä eteenpäin. Se on koko laskemisen ykkösasia..Mulla meni muutama talvi ennenkuin "carving" tekniikka onnistui kunnolla. Tosin Rossarin sen aikainen kisapuikka ei ollut kaikista helpon suksi, vaan on jäykkä.

Freakie

Mulla olis Fischer Watea 94:t Rosignol Axial (=look) 16 Din siteillä myynnissä. Sukset on hyvässä kunnossa. Jos kiinnostaa, niin laita yv:llä viestiä.

http://www.epicski.com/products/2010-fischer-watea-94

-F-