1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
ak88
quilt kokemuksia?

Onko palstalla ketään joka nukkuisi quiltissa?
Kaipaisin käyttökokemuksia varsinkin kahden eri peiton yhdistelmästä talvikäytössä.

Netistä löytyi tällainen artikkeli:
http://hikinginfinland.com/2010/11/quilt-101.html

beomaster

+1

Henrikin quilt-jutut on tullu luettua läpi, BPL:stäkin jotain ja kovasti kiinnostais, vaan tarjonta on olematonta eikä oo vielä kehannu testaamatta ostaa. Etenkin nuo Katabatic Gearin säkit kiinnostais. Niissä vaan noita kokovaihtoehtoja on niin paljo, et vaatis melkei sovittelua. Jos vaikka alottais korvaamalla ensin kesäpussin tommosella.

Kokemukset kiinnostaa.

eliasannila

Ei oo talvikäytöstä kokemusta, mutta tuli nukuttua tommosen hupullisen untuvapeiton kanssa Uudessa-Seelannissa kuukauden verran, kylmimmät yöt varmaankin siinä nollan tuntumassa ja sen perusteella voin vähän heittää omii kokemuksia:

-Periaatteessa toimii ja kyllähän se säästää painoa kun ei ole sitä eristettä alapuolella litistymässä.
-Huppu on todellakin tarpeelline kylmemmissä oloissa.
-Kannattaa olla sellain muotoiltu jalkaboxi et se jalkopää muodostaa ikää ku kuution mist on pohja leikattu pois. Auttaa peiton paikallaa pysymistä
-Peiton pitää joko olla riittävän leveä että sen reunat saa tungettua makuualustan alle tai sitten peiton pitää jotenkin kiinnittyä makuualustaan. Ittellä oli semmonen systeemi missä peiton reunat kiinnitty makuualustan alapuolelle reunoihin velcrolla ja homma toimikin todella hyvin kunnes se velcro alko parin viikon jälkee irrota siit makuualustasta. Loppureissusta ku peitto oli vaan toiselta puolelta kiinni yleensä jossain vaiheessa yötä oli onnistunu pyörimään ittensä pois peiton alta ja kylmähän siinä sitte tuli.

noi siis omii mielipiteit ja kokemuksii, joku muu voi olla eri mieltä. Talvella on tullu tota peittoo käytettyy sillai et oon ottanu sen makuupussin sisää lisäeristeeks ja toimii siinäkin käytössä oikeen hyvin.