1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
biegga
Takki, jossa jalokaasu/ilma lämmöneristeenä ! Klymit Ulaar

Mielenkiintoinen tuote tulossa...
Klymit Ulaar Jacket

Kyseessä on takki, jonka lämpöeristyksen taso on portaattomasti säädettävissä sisälle pumpattavalla jalokaasulla (argon) tai pelkällä ilmalla.

Hankkeesta on västikään alkanut kickstart ja osallistujille luvassa tuote ensimmäisten joukossa. Käykäähän tutustumassa.
Klymit on muuten sama firma, joka on tehnyt noita erikoiskeveitä retkeily ilmapatjoja.

http://www.kickstarter.com/projects/2075028552/ulaar-jacket

http://klymit.com/index.php/products-1/http-www-kickstarter-com-projects-2075028552-ulaar-jacket/kickstarter-project-uiaar-jacket.html

Toimiskohan tuo miten hyvin myös kelluntaliivinä?

Henkka

Jotenkin kerrospukeutuminen ja untuva tuntuvat turvallisemmilta tavoilta kerätä sitä eristävää ilmaa kropan ympärille. Mielenkiintoinen projekti silti.

Jii-5000

Vaikuttaa vähän kikkailulta. Saattaa jonkun verran hiostaa tommonen muovipussi päällä. Jos ympärillä sattuu olemaan vaikka keittimiä, nuotioita tai jäähakkuja, niin puhkeamistakin pitää varoa. Kuitutakissa ei reikä haittaa, ja kosteus kulkee takin läpi.

Keep It Simple, Stupid.

HeMa

Niin,


Eikös Vauda tai mikä lie pulju ole myynyt jo tälläista takkia parisen vuotta. Silloin kyllä vaan ihan puhallettiin pillilla ilimaa kennostoon...

Itse taidan pitäytyä kyllä untuvassa tai todennäköisemmin kyllä noissa keinountuvatakeissa.

Markku Jussila

Lämpöeristerintamalla kiinnostava on myös Sierra Designin vettäkestävä DriDown-untuva. Untuva on kuitenkin erinomainen eriste jota oikein käyttämällä tällaisia ilmapumppu- tai puhalluskikkailuja ei edes tarvittaisi. Untuvan ongelma on vaan se ettei se siedä kosteutta oikeastaan ollenkaan ja kosteus taas on ylipääsemätön osa ulkoiluvaatetta jonka läpi pitää hien haihtua.

Nyt on vihdoinkin saatu oikeasti hengittävät kuoret markkinoille. Ehkä seuraava level onkin sitten oikeasti kosteutta kestävät eristeet niiden kuorien sisäpinnalle.

Kerrospukeutuminen on tavallaan mahtavaa. Mutta silti se on tavallaan pakollinen paha. Tosi mielellään selväisi yhtä tai kahta kerrosta vähemmällä jos se vain suinkin olisi mahdollista. Teoriassa kaikki yli kahden vaatekerroksen on kuitenkin turhaa ja kun kolmeen, neljään tai jopa viiteen kerrokseen joutuu nykyään turvautumaan, niin syy on osittain siinäkin ettei riittävän monipuolisia ja toimivia päällysvaatteita ole (vieläkään) olemassa. Tällaiset Pelle Pelottomien erikoisratkaisut ovat ihan tervetulleita koska ne nostavat näitä nykyisiä haasteita esille eikä jengi tyydy vain suosiolla sulattamaan nykytarjontaa.

Torben Korben

[quote author=Markku Jussila link=topic=42212.msg208696#msg208696 date=1350900850]

Nyt on vihdoinkin saatu oikeasti hengittävät kuoret markkinoille. Ehkä seuraava level onkin sitten oikeasti kosteutta kestävät eristeet niiden kuorien sisäpinnalle.
Häh... mää kun luulin  että toi kosteutta kestävä eriste keksittiin jo 80-luvalla ?  :shock:
http://en.wikipedia.org/wiki/PrimaLoft

kiravuo

Klymitin alkuperäinen idea lähti rinnelaskettelusta, jossa alamäessä hikoillaan ja ylämäessä pakastutaan hississä (viittaan nyt vähän pidempiin rinteisiin kuin Talmassa ja Serenassa). Eli pitäisi olla asu, jonka eristävyyttä voi säätää. Tähän havaittuun ongelmaan sitten liitettiin argon-kaasu, jonka eristävyys on parempi kuin ilman. Tästä tuli ensimmäiseksi tuotteeksi liivit, sitten makuualustoja ja nyt pantiin liiveihin hihat ja tehtiin takki.

Omasta mielestäni tuossa takissa on liikaa särkymisalttiutta ja painavia osia (kaasusäiliöt) että ottaisin sen retkelle mukaan. Laskettelurinteeseen voi sopia ihan hyvin. Mutta koska laskettelen Etelä-Suomen lyhyissä rinteissä, olen pärjännyt hyvin paksulla norjalaisella villapaidalla. Viima puhaltaa läpi alas viillettäessä, mutta ei yhtä paljoa hissin hitaassa vauhdissa, joten lämpötila on paikallaan molempiin suuntiin. Ja bonusta tulee retro-lookista (etenkin kun telluilen).

Klymitin makuualustoja en ole testannut, mutta idea on sinänsä hieno, kannatellaan nukkujaa niistä kohdista, joista pitää kannatella ja päästetään makuupussi rakoihin eristämään, kuten makuupussin kuuluukin. Tosin veikkaan että tuossakin UL-harrastajien Neo-air + päälle tuleva täkki voittaa.

kiravuo

Berg Baron

[quote author=Markku Jussila link=topic=42212.msg208696#msg208696 date=1350900850]
Kerrospukeutuminen on tavallaan mahtavaa. Mutta silti se on tavallaan pakollinen paha. Tosi mielellään selväisi yhtä tai kahta kerrosta vähemmällä jos se vain suinkin olisi mahdollista. Teoriassa kaikki yli kahden vaatekerroksen on kuitenkin turhaa ja kun kolmeen, neljään tai jopa viiteen kerrokseen joutuu nykyään turvautumaan, niin syy on osittain siinäkin ettei riittävän monipuolisia ja toimivia päällysvaatteita ole (vieläkään) olemassa.Aktiiviliikkujalle riittää kolme kerrosta:

Merino - Softshell - Primaloft

Testattu tuulessa ja tuiskussa max -25 / 4000m. Tästä voi tehdä pieniä variaatiota, paksuuksia (lähinnä merino) vaihdellen. esim.:

R1 - softshell - untuva

Merino - R1 - softshell

Merino - primaloft liivi - softshell


Kaikkea ne vilukissat keksii ; ) pumpattava takki !. No jos se olis samalla ABS ?

Henkka

Mitähän lentoyhtiöt tykkää tuosta takista?

MikkeV

itse en kyseistä takkia ole aikeissa hankkia, mutta lämmöneristävyydeltään voisin olettaa takin olevan aivan ylivertainen muihin materiaaleihin verrattuna. Ilma ja argonhan johtavat lämpöä todella huonosti kun ovat kaasuja eli niiden lämmöneristävyyskin on todella hyvä kun tässä tapauksessa kylmä ei johdu sisälle päin ja vastaavasti kehon oma lämpö pysyy hyvin "sisällä". Voisin luulla, että takki on pikkupakkasilla melkoinen "sauna".

powerskier

Rossignolilla on ainakin ollut vastaavalla tavalla toimiva laskettelutakkimallisto, ei kuitenkaan argonia vaan pillillä ilmaa sisään/ulos. Gore kuori ja vuorissa toi kennosto liivinä, ei siis hihoissa joissa en ainakaan minä extra lämpöä tarvi.
Toimii mainiosti rinnehiihdossa mutta ei ole leikkaukseltaan/malliltaan skinnaamiseen tai muuhun könyämiseen tarkoitettu.
Rukka on myös tehnyt vastaavia, muistan nähneeni joskus SkiExpossa ainakin liivejä.

biegga

Pitemmillä ja kylmissä oloissa tehtävillä reissuillahan tuollainen "kumipussi" pukeutuminenhan on juuri omiaan; hengittämätön kerros lähellä ihoa.
http://andrewskurka.com/how-to/vapor-barrier-liners-theory-application/

Tämän tyyppisessä liivissä(takissa) nyt yhdistyisi tuo lämmön säädeltävyys paremmin ja tämän eriste ei voi kastua missään oloissa.

Turvallisuuden kannalta olis parempi jos ilmataskut olis eristetty useampaan erilliseen lohkoon, jolloin yksittäinen reikä ei sentään tyhjennä koko takkia, jolloin tuota vois ajatella jopa kelluntatakkina. Vaan taitaapa ne monet nykyiset paukkuliivitkin olla yksikammioisia?