1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Hiippari
Läskille luistelusukset

Onko kellään tietoa, onko tavallista suuremman massan omaaville millään valmistajalla päteviä luistelusuksia?

Suksen maksimipituus saisi olla 185-186cm ja niiden pitäisi jäntevyyden/toiminnan kestää pohjaamatta 90 kiloa. (Hiihtäjän nakupaino 89 + varusteet siihen).

Tuhannesti kiitoksia! Tarkoituksena olisi hiihdellä min. 1000km ensi talvena ja noilla määrillä alkaa jo raivostuttamaan jos joka kilometrillä "häviää" puoli minuuttia suksen pohjatessa lumeen.

Muuten ei sivakoitten tarvi olla eri haitekkiä, kunhan ovat yleissukset kelialueelle 0 - -10. Lämpimämmillä ja kylmemmillä vaihan mieluusti perinteiselle tyylille.

Rami

Eiköhän noi mainitsemasi lukemat ole ihan normimittoja ts. luulisi hyvin varustellusta urheiluliikkeestä löytyvän. Itselläni on painoa aikalailla saman verran, pituutta muutama sentti enemmän. Luistelusuksissahan ei muutenkaan ole niin tarkkaa jäykkyyden kanssa kuin perinteisessä.

Edit: huomasin nyt vasta että puhuit suksen pituudesta, et omastasi, no silti taitaa löytyä sukset normiurheilukaupasta.

Torben Korben

Ymmärtämättä ideaa tuosta suksen max. pituudesta kehottaisin ottamaan yhteyden asiantuntevaan murtsikkakauppaan, esim. Kalle-Sportiin pääkaupunkiseudulla tai Häijääseen Tampesterissa (tai taitaapi olla Ylöjärvellä ??). Pohjoisemmassa lienee asiantuntemusta sitten enemmänkin jopa normiurheiluliikkeissä.
Nyt on juuri oikea aika alkaa hommaamaan kapuloita, tosin parhaat lienee menneet jo päältä  :shock:

Noilla kilsamäärillä (> 1000) ei kannata enää pihistellä, vaan hommata sopivat "kisasukset" tai niistä tylsytetyt versiot ("aktiiviharrastaja") sopivalle kelialueelle ja alustalle (ts. olosuhteisiin missä yleisimmin hiihtää). Jos on rahaa hifistelyyn niin parit kapulat alle eri lämpötiloille ja alustalle  8)

Ja kyllä niissä luistelusuksissa on ihan yhtä paljon eroja kuin pertsasuksissa- ite pärjäilen yhdellä pertsasuksiparilla (markettisukset)  mutta luistelusuksia on 2 paria...(toiset niistä ns. "kisasukset")  Blum 3  Hiihtomäärät vuosittain tuota 1000- 1400 km luokkaa pääkaupunkiseudulla.

Hiippari

Suksen maks. pituus tuli siitä, etten omalla tekniikallani osaa pitemmillä hiihtää, jyrkemmissä ylämäissä kannat kolisee yhteen jo nykyisillä 186cm sivakoilla. Tekniikkavirhehän tuo on kun potku levenee liikaa, mutta toisaalta tasaisemmalla pysyn mielestäni oikein hyvin suksen päällä ja viemään potkua eteenpäin. Lievässä alamäessä vetelen ilman sauvoja luistellen usein paljon kovemman näköisistä kavereista ohi - jotka taas seuraavassa ylämäessä kuittaa.

Oma pituuteni on siis 176, eli bmi siellä 29:n tietämillä. Aika kaukana siis normihiihtäjästä. Siksi en pituuttani maininnut, että joku olisi voinut kertoa, kuinka voisin hiihtää ihan hyvin vaikka 192cm suksilla, joista löytyisi helpommin jäykkyyttä. Vaan kun en voi, enkä halua tässä nyt alkaa vääntämään mitään tekniikkaklinikkaa. Tuolla tekniikalla vetelin viime talvena 500 ja tänä talvena vetelen tuplat, kunhan vaan saan alle tarpeeksi jäykät <185:t.

Keväällä katselinkin liikkeitä läpi ja yhdessä helsinkiläisessä, yhdessä oulaislaisessa ja yhessä muussa liikkeessä olis ollut huomattavan edullisesti vanhojen vuosikertojen wc-tason suksia. Kaikista kolmesta liikkeestä sain myös erinomaista palvelua, mutten suksia. Keneltäkään ei löytynyt noista laatusuksista tarpeeksi jäykkää paria. Siksi vähän hätäisesti tänne nyt hiihtokauden kynnyksellä riensinkin kysymään. Josko jollain valmistajalla olisi ihan vartavasten läskimallisto tms ?

Tuolla Häijäässä täytyy tosiaan käydä, se sijaitsee Tampereelta 40km länteen, Sastamalan Mouhijärvellä.

Jorma&amp;Kuppa

Ongelmasi on siis että etsit jämäkkää ja samalla lyhyttä suksea. Yleisesti ottaen voit unohtaa ns. halppis sarjat ja siirryt suoraan wc tason suksiin. Vaikka huipputason kilpahiihtäjät ovatkin yleensä aikalailla kuivan kesän oravia niin he tarvitsevat jäykkiä suksia koska voimatasot ovat myös korkeat. Halvoista suksista et löydä sopivia. Yleisesti ottaen myös voisin väittää että 186 pätkästä on hankala löytää erityisen jäykkää, mutta ei liene aivan mahdotonta.

Kaikilla merkeillä on sopivia suksia myös sinulle eli siis niitä jäykkiä pareja löytyy. Se vain on kiinni että millaisia pareja sattuu kohdalle. Varmin tapahan on hommata ns. ennakkotilauksena. En tiedä joko tämän vuoden ennakkoerät on käyty valitsemassa maahantuojan varastoista mutta jos ei niin sitten tilaus jonkun hyvän urheiluliikkeen kautta sisään. Sitten vain sukset takaisin jos ei toimi.

Jos merkeistä pitäisi antaa vinkkiä erityisesti jäykkyyden puolesta niin ainakin rossarilta tulee jäykkiä pareja. Itse ainakin olen heidän valikoimistaan löytänyt riittävän jäykkiä pareja, mutta myös muilta. Olen kuitenkin ottanut omat sukseni pidempinä kuin mainitsemasi 186. Itse olen 190 ja 88.

JK

hristol2

Itseäni ei oo tarvinnut neuvolassa punnita 18 ikävuoden jälkeen ja siitä on joku vuosikymmen. Niinkuin jo tässä aiemmin kerrottu, lähes joka merkiltä kyllä löytyy sulle sopivat, itse löytänyt useita pareja suoraan hyllystä ja osan tilannut ennakko tilauksena. Rossari erityisesti tunnettu myös jäykistä pareista. Pääkaupunkiseudulla hyviä kauppoja  ainakin Puhos, Kallesport ja Vammalassa (sastamala) Häijään urheilutarvike.
Nykyään erityisesti spinttereistä löyty melkoisia lihaskimppuja ja 90 kg painoisia mc-tason hiihtäjiä, joilla on aikamoisia jousipyssyjä alla. Lisäksi, jos hiihdät 1000 tai enemmän talvessa niin eiköhän se tekniikkakin kehity. Ja lopuksi älä vaan osta niitä halvimman luokan suksia, mieluiten kisasukset, pysyy voiteet paremmin ja suosittelen kuumavoitelua joka ikiselle lenkille. Nautinnollisia lenkkejä

karrin

Kävin hakemassa itselleni n.3 viikkoa sitten Häijään Urheilutarvikkeesta Rossignol xium wcs2 sukset puoleen hintaan 269€. Mittaa suksilla on 186cm ja suksia oli vielä useampi pari jäljellä. Rossari on melko jäykkä suksi, eli luulisi sulle löytyvän sopiva pari Häijäältä. Soita toki ennenkuin lähdet käymään onko suksia jäljellä.