1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
NallePuh
Uutta sykemittaria kehiin, mutta mikä?

Polarin vanha ja loistavasti palvellut S725 lähtee eläkkeelle ja haussa olisi laite joka olisi luotettava, tekee GPSn mukaan reitin, mittaa sykkeet, ei mikään möhkäle ja käyttöliittymä läppäriin pelaa WIN 7
64bit käyttiksen kanssa murheitta.  Näyttö sellainen että viiskymppinen näkee taulun ilman lukulaseja Smile Mielellään hyvä nettisaitti jonne saa tekemiset turvaan, ettei ne katoa kun läppäri tekee hoblaat.
Lajeina maastopyöräily, juoksu, rullaluistelu ja hiihto.
Suunto, Polar vai Garmin?
Vai ostanko Android puhelinen, sykevyön ja otan käyttöön Sports Trackerin?
Saapi suositella ja jakaa kokemuksia hyvästä ja siitä ei niin hyvästä tuotteesta?

Markku Jussila

Mitkä ovat nykyiset vaihtoehdot Bluetooth-sykevöissä? Ainakin Polar WearLinkistä on BT-versio, mutta onko muitakin?

Bluetooth kuulostaisi nykyaikana joustavimmalta ja toimivimmalta vaihtoehdolta. Bluetooth kuitenkin mahdollistaa sen, että sykevyö olisi helposti liitettävissä mihin tahansa laitteeseen syketietojen katsomista, tallentamista ja analysointia varten. Ja kun Bluetooth on jotenkin avoin standardi, niin softaa syntyy helposti lisää eikä olisi aina valmistajan oman kökkösoftan varassa.

NallePuh

HTC Explorer tai Samsung galaxy Y android 2.3 käyttiksellä 99e ja siihen Sports Trakkerin bluetooth sykelähetin 69,90e.
Pistää miettimään tuota vaihtoehtoa...

Travoltta

Garmin 310 xt käytössä parin vuoden ajan ja aivan loistava laite. Vaihdoin vuosien Polar- pelleilyjen jälkeen ja olen ollut todella tyytyväinen merkin vaihtoon. Suosittelen Garminia. Huom. myös uudempi 910xt.

jaakko33

Ajankohtainen kysymys. Olisin jo hankkinut uuden polarin triathlonkäyttöön, mutta siinä ei jostain syystä ole enään barometrista painemittaria. Painemittari on varsin hyödyllinen ominaisuus Alpeilla liikkujille. Garmini on varmasti hyvä, mutta sitä pitää laitailla kun taas polarissa paristo kestää noin vuoden. Suuntoon en ole vielä innostunut.

Sein Caledon

Olen ollut tyytyväinen Polarin RCX5:seen. Ainoa puute on tosiaan tuo korkeusmittari, mutta ei sitä oikeasti treenaamisessa paljoa tarvitse. Enemmänkin kiva olla ominaisuus esimerkiksi maastojuoksussa tai maantiepyöräilyssä. Kello on pieni ja sen patterit kestää kauan. Toimii kätevästi sisäliikunnassa, uinnissa ja arjessa. Podien kanssa saa tarkemmat hyödylliset askel ja kadenssitiedot. GPS:llä tarvittaessa sitten suorituksen kartalle. Nettipalvelu on ok, vaikka vielä vuosi sitten kehitystyö oli kesken. Nyt se on toiminut minusta jouhevasti. Sekatreenien helppo nauhoitus on lisäksi loistava ominaisuus seikkailu-urheiluharrastajalle.

Käytin jossain vaiheessa Sports Tracker/känny yhdistelmää, mutta se on aika iso laite mukaan otettavaksi esimerkiksi juoksulenkille. Ei ole kiva taskussa ja on melkein pakko pitää kädessä. Kai niihin saa jotain käsiremmejä? Lisäksi useimpien kännyköiden sään/iskunkesto aihettutaa lisäsäätöä ja turhaa varomista. Ja se ainainen nyky kännyjen ongelma eli akunkesto. En oikein itse tykännyt ja siksi ostin RCX5:n.

Broidilla on Garminin multisport-laite, jossa GPS:n tarkkuus on sitä sun tätä. Lisäksi joutuu latailemaan ja onhan se iso kädessä. Omakohtaisia kokemuksia ei ole.

Suunnoista ei ole muuten kokemuksia kuin enemmän siviilikello Core, jota olen käyttänyt kiipeilyreissuilla. Silloin ei nouhoitella urheiludatoja vaan barometrille on enemmän käyttöä.

la.te

Juuri katselin, mitä Suunnolla on nykyään. Niiden huippumalli Ambit taitaa täyttää ainakin suurimman osan ominaisuuksista. On mm GPS, ilmapuntari ja syke. Mitään kokemuksia ei kyllä ole.

Saa myös datat nettiin. Tässä jonkun tekemä reitti, jollain laitteella. GPS:n datat esitetään kyllä aika huonosti, koska ei näytä saavan katsottua, missä kohtaa kartalla oli mikäkin nopeus, korkeus ja syke. Sports-tracker taitaisi hanskata sen.
http://www.movescount.com/moves/move6193067

Kellon ja puhelimen välillä varmaan eniten merkitsee se, mitä haluaa tehdä sillä liikkuessa. Kelloa saattaa olla paljon näppärämpi käyttää touhutessa, jos haluaa seurata tiiviisti esim sykettä ja korkeutta.

Sports-trackerin ja Run Keeperin nettisaitit taitavat olla monipuolisimmat, jotka olen nähnyt. Sykettä en niiden kanssa tosin ole käyttänyt. Muissa en ole nähnyt seuraavien yhdistyvän.
- reittitallennus
- valokuvat
- syke
- nopeudet ja korkeudet näkee kartan eri kohdista
- kierroksiin/etäisyyksiin jaetut tiedot

NallePuh

Mikäs on porukan kokemus Suunnon ja Polarin GPS podien toiminnasta? Toimiiko peitteisessä paikassa? Joskus kokeilin FRWDn laitetta ja melkoisen paljon piipitteli huonoa yhteyttä Paloheinän metsissä..

Sein Caledon

Mulla on kokemusta vain Polarin podista. Toiminut moitteetta. Ainoastaan kastuessa tiltannut vähäksi aikaa kunnes vartin päästä kuivuttuaan alkoi taas toimimaan. Ja tässä tarkoitan oikeaa kastumista kuten esimerkiksi viime multisportskaban uintiosuutta -minigrip falskasi.  Nyt on hommattuna kunnon vedenpitävä pussukka podille.

Iitu

Minulla on ollut Polarin G1-podi käytössä vajaa 2 vuotta. Tuntureilla retkeillessä mitannut välillä hämmästyttävän tarkkoja lukemia, mutta esim. pohjanmaan lakeuksilla tehty eräs 10 km hiihtolenkki oli laitteen mukaan 5 km. Jokseenkin hidas etsimään satelliittia. Sen verran epätarkkuutta lenkkien mittaamisessa on kaiken kaikkiaan ollut, että en jaksa enää käyttää oikeastaan muulloin kuin tunturireissuilla.

Minulla on viimeisen kymmenen vuoden aikana ollut kolme eri hintaluokan Polarin sykemittaria, taitaa olla tämä nykyinen, Polar RS300X, myös viimeinen. Omalla käytöllä kellon paristo kesti reilun vuoden, kellon taustavaloa en ole käyttänyt, herätykset ja muut piipitykset minimoitu. Vaihtotyötä ei voi itse tehdä, vaan siitä on maksettava toistakymmentä euroa huoltoliikkeeseen. Sykevyö on jo mennyt uusiksi, vaikka hoidin sitä ohjeen mukaan. Ja mikä parasta, sykevyön vyötä tai sitä lähetinosaa ei voi ostaa erikseen, vaan on ostettava koko setti. 55 euroa näyttää olevan Wearlinkin hinta Suomessa kauppa kuin kauppa, joten kun tuollaisen joutuu reilun vuoden käytön uusimaan, alkaa laitteelle muutamassa vuodessa kertyä hintaa kummasti. En voi sanoa olevani täysin tyytyväinen Polarin tuotteisiin, mutta meneehän ne, jos epätarkkuudet ja lisäkustannukset eivät haittaa.  :x

Sein Caledon

Tarkennetaan vielä mun mallin olevan G5. Ei mitään järkeä ostaa nykyään noita vanhoja podeja.

Smuuti

Täältä ääni myös Garminin 310 xt:lle. Gps toiminta omaa luokkaansa verrattuna Polariin tai Suuntoon. Nyt harkittisin sitä uudempaa versiota.

NallePuh

Mites Podien patterin/akun kesto pakkasessa hiihdeltäessä? Pitääkö olla vaatteiden alla ja heikentääkö se toimintaa? Garmin pelaa ranteesta vaatteiden miten? Siis pakkasessa..

Iitu

AA-koon akku kesti mun G1:ssä pakkasella hiihtäessä puolitoista hiihtopäivää (= n. 8-10 h hiihtoa). En ole ihan älytöntä eroa huomannut kesäkäyttöön verrattuna. Hiihtäessä/reppureissuilla kävellessä akun vaihtaminen kesken suorituksen on ärsyttävää, joten jos on ollut mahdollista, olen vaihtanut akun joka aamu uuteen. Hiihtäessä olen pitänyt sitä käsivarressa takin hihan päällä. Joskus se on ollut repun rintaremmissä kiinni.

Travoltta

Garmin 310xt on ollut hiihtäessä ranteessa hihan ja hanskan välisessä raossa. Eli käytännössä melkein kokonaan hihan alla. Ei vaikuttanut toimintaan mitenkään (siis GPS:kään). Taisi olla -20 viime talvena kylmimmillään kun hiihtämässä kävin ja ei mitään ongelmia.
Garmin lupailee akun kestoksi 20 tuntia mutta käytännössä taitaa olla jotan 13-15 tunnin paikkeilla. Riittää ainakin minulle mainiosti.

NallePuh

Tässä nyt päätöstä pallotellaan Garmin 310xt ja Polar Rcx3 välillä. Vaikea paikka...
Polar S5 GPS podi, ottaako reitin esim hiihdettäessä hiihtotakin taskusta vai pitääkö olla selkeäsi kohti taivasta?

Myloggerin rannekellomalli olis vielä, mutta onko tuo kuinka lelu?

NallePuh

Mikä on käytännön kokemus siitä, kuinka iso on esim kalorikuluksen määrän ero, jos liikutaan gps podin kanssa ja ilman? Eli onko tuolla korkeuden ja matkan määrityksellä kuinka oleellinen merkitys kalori lukemaan?
Ajatuksena, se, että kuinka pusikkoon menee lukemien suuruus jos esim ostaa Polar RCX5 mittarin ja käyttää sitä ilman podia? Matkanhan saa Sport Trakkerista....

jaakko33

[quote author=NallePuh link=topic=41120.msg206017#msg206017 date=1344452700]Eli onko tuolla korkeuden ja matkan määrityksellä kuinka oleellinen merkitys kalori lukemaan?Sykemittareissa kalorit lasketaan tietääkseni rasituksesta ja sen kestosta. Eli millä teholla sydän tekee töitä ja kuinka pitkään. Iän tai hapenottokyvyn avulla syke kertoo siis energian kulutuksen normihenkilölle ilman podeja.

beomaster

[quote author=NallePuh link=topic=41120.msg206017#msg206017 date=1344452700]
Mikä on käytännön kokemus siitä, kuinka iso on esim kalorikuluksen määrän ero, jos liikutaan gps podin kanssa ja ilman? Eli onko tuolla korkeuden ja matkan määrityksellä kuinka oleellinen merkitys kalori lukemaan?
Ajatuksena, se, että kuinka pusikkoon menee lukemien suuruus jos esim ostaa Polar RCX5 mittarin ja käyttää sitä ilman podia? Matkanhan saa Sport Trakkerista....Käytännön kokemusta ei podeista ole, mutta kyllähän nuo sykemittareiden kalorinkulutukset taitaa aikalailla olla vaan hyviä arvauksia, eikä koskaan täysin absoluuttisia lukemia. Lisäksi yksilölliset erot ovat todellisuudessa suuria, eikä mittarit pysty niitä huomioimaan. En jaksa uskoa, että nuo osais sitä korkeutta laskea mukaan kulutusta nostavana tekijänä..?

Äppy

[quote author=NallePuh link=topic=41120.msg206017#msg206017 date=1344452700]
Mikä on käytännön kokemus siitä, kuinka iso on esim kalorikuluksen määrän ero, jos liikutaan gps podin kanssa ja ilman? Eli onko tuolla korkeuden ja matkan määrityksellä kuinka oleellinen merkitys kalori lukemaan?
Ajatuksena, se, että kuinka pusikkoon menee lukemien suuruus jos esim ostaa Polar RCX5 mittarin ja käyttää sitä ilman podia? Matkanhan saa Sport Trakkerista....


Ainakin Garminissa kuljetun matkan pituus ei vaikuta kulutuslukemiin, vaan mittari laskee kalorit sykkeen, harjoitteen keston ja käyttäjän syöttämien speksien(pituus/paino) perusteella. Polarin mittareista ei ole kokemusta, mutta uskaltaisin melkoisella varmuudella veikata, että nekin laskee kulutuksen samalla periaatteella, eikä noilla podin antamilla matkalukemilla ole siihen mitään vaikutusta.

beomaster

Ja nyt kun lisää järkeilee, niin eihän se kuljetun matkan pituus voi mitenkään vaikuttaa kalorinkulutukseen. Muuttujat ovat nimenomaan syke, harjoituksen kesto ja nuo käyttäjätiedot. Ylämäkeen mennessä se syke tuppaa nousemaan, joten ne lisäkalorit tulee sieltä eikä podin korkeusmetreistä.

Miul on itelläni lenkkikäytössä polarin perusmittari, josta tulee syketiedot ja puhelimessa RunKeeper, jolla tallentuu reitti. Ihan toimiva, mitä nyt gepsin tarkkuus välillä viskoo. Jollain bluetooth-vyöllähän nuo sais kaikki tonne luuriin, mut kello on kuiteki kello. Näppärämpi vilkuilla kun puhelin.

NallePuh

Noinhan se menee kun alkaa asiaa pohtimaan..  Ja kun treeni jatkuu pidempään, alkaa sykkeet nousemaan, alkaa sen myötä kaloria palamaan enemmän..  Oppii sitä aina uutta Biggrin .... jatkossa mennään silleen että Sports Tracker ottaa matkan ja Suunto Quest mittaa sykkeet. Kun ikään on 50v ja ikänäkö vaikuttaa näkemiseen, päädyin suunnon isolla numerolla olevaan laitteeseen... 

NallePuh

Suunto Quest tuli lopulta ostettua ja viikon käytön jälkeen yhä edelleen tyytyväinen. Helppo, selkeä ja toimiva laite. Keskisen kellolla oli mukavia Suunto tarjouksia.
Vielä kun Suunto tekee uuden, selkeästi pienemmän gps podin, sit paketti on bueno!

Markku Jussila

Garmin Fenix on ennemmin outdoor-rannetietokone kuin sykemittari mutta toki siinä sykemittarikin on. Hyvää Fenixissä on se että taitaa olla eka laite jossa on langattomina tekniikoina sekä ANT että Bluetooth. ANTin avulla sykevyövalikoima hyvä. Bluetoothilla saa hoidettua älypuhelinpuolen.

Snowboarder

[quote author=la.te link=topic=41120.msg205553#msg205553 date=1342378577]
Juuri katselin, mitä Suunnolla on nykyään. Niiden huippumalli Ambit taitaa täyttää ainakin suurimman osan ominaisuuksista. On mm GPS, ilmapuntari ja syke. Mitään kokemuksia ei kyllä ole.


Ostettiin tommonen isälle syntymäpäivälahjaksi viikonloppuna. Vaikutti kovasti innostuneelta siitä ja oli ehtinyt sitä testaamaan lyhyesti lenkillä.

Speksien puolesta viimesen päälle hyvä laite. Jos olis ylimäärästä rahaa ostasin itelle myös. Laskukäytössä ja muissakin urheiluissa saisi aika paljon hyödyllistä dataa kerättyä, jos semmonen kiinnostaa.

NallePuh

Quest on pelittänyt hienosti ja vastannut 100% odotuksiani.
Jos oikein hakemalla hakee jotain mitä laitteeseen lisäisin, on sykerajoille äänelliset varoitukset... 

Edit... Soitto Suunnon kuluttajapalveluun ja asia ratkesi: Kun syke on yhtäjaksoisesti yli 2 minuuttia rajan yli/ali, alkaa piipitys. Eli ei piippaa hetkellisestä ylityksestä..

la.te

[quote author=Snowboarder link=topic=41120.msg206373#msg206373 date=1345625713]
[quote author=la.te link=topic=41120.msg205553#msg205553 date=1342378577]
Juuri katselin, mitä Suunnolla on nykyään. Niiden huippumalli Ambit taitaa täyttää ainakin suurimman osan ominaisuuksista. On mm GPS, ilmapuntari ja syke. Mitään kokemuksia ei kyllä ole.


Ostettiin tommonen isälle syntymäpäivälahjaksi viikonloppuna. Vaikutti kovasti innostuneelta siitä ja oli ehtinyt sitä testaamaan lyhyesti lenkillä.

Speksien puolesta viimesen päälle hyvä laite. Jos olis ylimäärästä rahaa ostasin itelle myös. Laskukäytössä ja muissakin urheiluissa saisi aika paljon hyödyllistä dataa kerättyä, jos semmonen kiinnostaa.

Menin ostamaan itselle joten kokemusta on. Toimii ainakin surffatessa Smile GPS tuntuu löytävän nopeasti ja tarkasti. Talvella selviää, miten se toimii laskuhommissa vuoristossa vaatteiden alta.