1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Markku Jussila
Vettä, pölyä, pakkasta ja iskuja kestävät älypuhelimet

Ulkoiluspessun älypuhelinten rintamalla uutena tulokkaana Sony:
Xperia Go ja Xperia Acro S

Isompi Acro S on IP57-standardin mukainen. Pienempi Xperia Go taas IP67-standardin mukainen.

http://taskumuro.com/sonylta-kaksi-uutta-vedenkestavaa-xperia-mallia

Mitä nuo standardit käytännössä tarkoittavat? Onko eroa aikaisemmin julkaistetun Samsung Galaxy Xcoverin spekseihin?

Paakari

Standardeista -> http://en.wikipedia.org/wiki/IP_Code

Acro S vaikuttaa kyllä todella hyvältä taskumuron listaamien speksien perusteella. Hintatietoja odotellessa, siis.

kiravuo

Nuo upotusstandardit tarkoittavat varovaista asettelua veden alle, eivät heiluttelua ja pyörittelyä. Tulkitsisin tuon siten, että puseron rintataskussa kestää kaiken vaelluksella vastaan tulevan, mutta meloessa laittaisin kuivapussiin.

Vanha Pentax Optio WR33-kamerani on kestänyt melontaa liivien taskussa monta vuotta ja kuvien ottamista pinnan alta. Se on muistaakseni speksattu 6-7 luokitukseen vedenpitävyyden suhteen, mutta on ilmeisesti ylilaatua, eli parempi kuin luvattu. Garminin Gecko GPS jolle luvattiin jotain immersionkestävyyttä puolestaan puhalteli iloisia kuplia kun tipautin sen uutena vesiastiaan (kai jokainen koeponnistaa vedenpitävät esineet kotona, puhtaalla vedellä?)

kiravuo

teesaa

Propsit Pentaxin Optioille. Itselläni vanha W20, joka kestää kuin Sonyn DCR-videokamerat. Onneksi tuota suositeltiin kameraksi.

Takaisin topicciin, Xcover kestää sen roiskeveden ja satunnaisen kastumisen (jos kaikki pikku luukut kiinni), mutta en laittaisi kyllä kajakin loosteriin pilssiveteen päiväksi.

Odottelen itse tässä parhaillaan, että Samsung uppaisi tuon Xcoverin prossua ylöspäin. Nyt kun siinä on jopa vähemmän tehoja kuin Galaxy Minissä...sitten voisi siirtyä jo ostolaidalle.

Wannabe mies monessa lajissa!

M-J-B

Kaikki IPX7 starndardin mukaiset laitteet mitä meikäläisellä on (tai ollut) Garminilta, Olympukselta, Panasonicilta ja Samsungilta ovat olleet melontakäytössä täysin vesitiiviitä ilman suojapussia kannella auringonpaisteessa (kuuma aurinko ja kylmä vesiroiske on paha yhdistelmä jopa monelle 100M vesitiiviille kellolle) ja satunnaisesti karkunarun päässä "hinauksessa" tai veden täyttämässä "vesitiiviissä" taskussa...

Ainoat ongelmat ovat tulleet suolaveden aiheuttaman korroosion myötä. Paljaat metalliosat tuppaavat hapettumaan mutta Galaxy XCoverissa niitä ei onneksi pahemmin ole. Alkuun ei Xcoverin suojaläpät oikein vakuuttaneet mutta toistaiseksi ne ovat suoriutuneet tehtävästään kunnialla.

Lisää prossutehoa en XCoveriin ottaisi jos se tapahtuisi ostohinnan, akkukeston tai painon kustannuksella. Raskaammille softille on sitten toinen kapula rinnakkaissimmillä.

Ainiin... se Xcoverin pahin puute: Kellumattomana se tarvitsisi kipeästi karkunarua mutta kiinnityspiste puuttuu.

Jumi-Jakke

No ni Acro ja GO tulleet Suomeen, ainakin Gigantista löytyy. Aika suolanen hinta Acrossa, mutta mutta...

Olen Android noobie, miten järjestelmään löytyy topo-sovelluksia ? Onko niistä mihinkään ?

Lähinnä Alppilaan backupin backupiksi olisi kiva olla ja tietty jos totaali sinkki sattuu, niin jeesaisi. Onko näistä käsigepsin korvaajiksi ?

http://www.wildsnow.com/7919/garmin-magellan-delorme-gps-review/

Ja ennenkuin jeesustelu alkaa, niin joo aina mukana paperiläpyskä, viikinki aikainen kompassi ja korkeusmittari.

Mielipiteitä ?

JM

Jännä ettei tohon Acro S:ään ole saatu barometria. Go:n näytön resoluutio taas on aika heikko. Go on kyllä muuten houkutteleva laite siistin ulkonäön jne vuoksi.

Akunkesto on vähän niin ja näin käsigepsin korvaajana. Androidille löytyy jonkunverran ilmasta topoa ja rahalla varmaan lisää. Orux maps softalle voi ladata samoja karttoja kuin norjasta on netissä. Alpeille ei kyllä näyttäny löytyvän googlemapsia parempaa topoa. Jos joku on bongannu hyvän softan, tuokoon julki. Tähän asti oon useimmiten vaan vetäny netistä jpegin ja katellu sitä.. Storesta kyllä varmaan löytys softa joka liimaa jpeg kuvan paikalleen parin pisteen avulla. Iphoneen ainaki oli tuommonen, eli otat pisteen vaikka hissin ala- ja yläasemalla ja softa sovittaa kuvan koordinaatistoon. En ehkä henkeäni laskis tommosen tarkkuuden varaan, mutta ihan kiva lisä, jossei huvita joka mestasta topoa ostaa..

Kaikennäköstä ylimäärästä softaa sitten löytyy, esim semmonen AR softa, joka ottaa puhelimen kameralla kuvaa, laskee sensoreilla suuntaa jne ja lataa sitten tietokannasta huippujen nimet näytölle Smile PeakAR. Kulmamittarinhan luuriin saa myös.

Barometri+GPS komboa oon omaan käyttöön jo vähän odotellut, GPS korkeusdata esim tässä pk-seudun metsissä pyörälenkeillä on surkuhupaisaa. Jää toi Go varmaan vielä kauppaan kyllä noilla spekseillä.

puster

Sen verran läheltä liippaa, että sopinee tähän topiciin?

Eli kun vettä, pölyä tai tiputtelua kestävä älypuhelin jäi nyt kauppaan, minkälaisia vaihtoehtoja noiden ominaisuuksien saavuttamiseen on esim. suojakuorilla? Ainut kuori, minkä äkkiä löysin, ja jolla olisi mitään virkaa esim maastopyöräillessä tai rinteessä, on OtterBoxin Defender (ovh 50$). Vettähän tuokaan ei pidä, mutta jonkun verran tällejä toivottavasti kuitenkin. Tiputtamista todennäköisempi haaverihan noissa askareissa kuitenkin olisi puhelin taskussa tai repussa ja puhelin edellä pannuttaminen kannonnokkaan tai kiveen. Tällaisessa skenaariossa ainakaan mikään pelkkä silokonireunuste tuskin tuottaa mitään iloa, mutta tuottaako tuo Defenderkään tai vastaavat?

beomaster

Jos puhelimesta löytyy omenan kuva, niin tässä on hyvä vaihtoehto:

http://www.lifeproof.com/iphone?path=feature

Miul on ollu tuo käytössä nyt puolisen vuotta ja sitä ennen oli just toi defender. Tää on pienempi ulkomitoiltaan ja näppärämpi arkikäytössä ja kestää upotuksen. Ollut koskimelontareissuilla liivin taskussa, eikä mitään ongelmia. Hintaa on vähän enempi, eikä tota oo suunniteltu vaihettavaks tarpeen mukaan vaan vaihtokerrat on rajotettu muistaakseni 50 kertaan. Itelläni se on ollu paikoillaan hankinnasta asti. Lisäks kuulokkeiden käyttö hankaloituu hieman ton kierretulpan takia. Ja mitään dockeja ei pysty käyttämään jos semmosiin on tottunu.

Näyttöä tää ei sen kummemmin suojaa, kuten ei suojaa defenderikään. Molemmissa tulee vaan ohut kalvo näytön päälle. Heikentää ehkä hieman näyttötuntumaa, mutta nää onkin kompromisseja.

puster

Omppuahan laitteessa ei ole vaan kyseessä Samsungin Galaxy S II. Hommahan näyttää olevan ikävän rajoittunutta ei-Applen tuotteiden kohdalla.

Tolla LifeProofilla uudelleen hauissani lähdin liikkeelle ja koitin löytää vastaavaa SII:lle. Huonolla menestyksellä edelleenkin.
Tein nyt kuitenkin vähän listaa eteen tulleita koteloita, joista valmistaja käyttää määritelmää "rugged". Jos tästä jollekin jotain iloa sattuis oleen.
Ruggedit muodostuu yleensä vähintään pehmeästä silikoni tms. -osasta ja kovemmasta muovista tehdystä osasta. Sillä saavutetaan jotain?
Hinnat valmistajan sivuilta jotain sinne päin.

vain iPhonelle:
- LifeProof (60$) Lupaa vesitiiviyden 2m saakka
- Case-Mate Tank (60$) sivulle liukuva näyttösuoja (jonka kanssa puhelinta ei voi siis käyttää)
- Case-Mate Phantom (50$) päälleliimattava suojakalvo
- Griffin Survivor (50$) Lupaa tuulen ja sateenkestävän suojuksen myös näytölle

Galaxy S2 (ja tietty myös iPhone)
- Case-Mate POP! (35$) ei näyttösuojausta
- OtterBox Defender (50$) kolmiosainen. Yksi osa suojapleksi(vai kalvo?) näytölle. lisäksi vyöpidike.. vain jenkkimallin s2:een(?)
- OtterBox Commuter ei näyttösuojausta

edit: ainiin ja täähän ooli ihan hauska idea kans http://www.optrix.com/store/optrix-xd.html kamerana sitä puhelinta monesti ensimmäisenä tarvii

Markku Jussila

Uusi Samsung Galaxy S4 Active on minusta ensimmäinen älypuhelimelta näyttävä ja saman ajankohdan normaali älypuhelimille spekseilläänkin pärjäävä "ulkoilupuhelin".

Outoa muuten ettei Relaassa muuten mainostavat operaattorit ja vastaavat mainosta täällä tuota kyseistä uutuutta. Päinvastoin, samaan aikaan pyörii vielä ikivanhan edellisen Galaxy Xcoverin mainos. Ulkoilijoiden aliarviointia minusta.

niittäjä

Sony xperia z:n hommasin. ip 57 luokitukseltaan pitäisi kestää vettä pöyä ja iskuja.

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/9938/dkctq/Sony-Xperia-Z-Android-...

Korpijaakko

Sony Xperia Z oli tosiaan markkinoilla ennen Samsung Galaxy S4:ää. Jos noita "lippulaivamalleja" vertailee. Itsellä joutui Galay Xcover huoltoon, joten investoin tilalle Galaxy Xcover 2:n. Kun vanhallakin pärjäsi, niin uusihan on vallan mainio! Riittää omaan käyttööni.

Kannattaa huomioida, että IP-luokitus ei anna mitään takuita iskunkesätvyydestä! IP-numerossa ensimmäinen numero kertoo suojaustason pölyä vastaan, toinen suojauksen vettä vastaan. Isku voi hyvinkin särkeä vaikka IP68-luokitellun laitteen. (Esim. MIL-STD-810G/F sisältää testit ja kriteerit mm. iskunkestävyydelle ja joskus kuluttajaelektroniikkaa jopa testaankin sen mukaan.) Esimerkiksi Samsung (tai ainakin Suomen jakelija) markkinoi Galaxy Xcover -puhelinta iskunkestävänä, mitä se ei todellakaan ollut, ja tämä johti käsittääkseni aika reiluun määrään takuutapauksia ja tästä viisastuneena edelleen IP67-luokiteltua Xcover 2 -puhelinta ei mainosteta iskunkestävänä.

Relaa
Käyttäjän Relaa kuva

Ketjussa viimeksi mainittujen Samsung Galagy S4 Activen ja vähemmän suojatun Sonyn Xperia Z:n jälkeen raffimmassa päässä on alkanut tapahtua.

Adaia. Uusi merkki kovaan ulkoilukäyttöön tehtyjä Android-älypuhelimia.

Cat Phones. Caterpillarin vastaava Androird-puhelinmallisto.
 

Laittakaa tänne tietoja ja kokemuksia noista. Varmasti kiinnostavat monia.

---------------------------------------
Elämä on ulkona. Relaa netissä.
---------------------------------------

HannuV.

[quote=Markku Jussila]

Uusi Samsung Galaxy S4 Active on minusta ensimmäinen älypuhelimelta näyttävä ja saman ajankohdan normaali älypuhelimille spekseilläänkin pärjäävä "ulkoilupuhelin".

Outoa muuten ettei Relaassa muuten mainostavat operaattorit ja vastaavat mainosta täällä tuota kyseistä uutuutta. Päinvastoin, samaan aikaan pyörii vielä ikivanhan edellisen Galaxy Xcoverin mainos. Ulkoilijoiden aliarviointia minusta.

[/quote]

 

Galaxy S ll:n imettyä vähän liikaa vettä vesitiivissä pussissa kajakin kannella, investoin ensin xCover 2:een. Edeltäjäänsä verrattuna se oli kuitenkin:
- onnettoman hidas
- aivan liian pienellä muistilla varustettu ja
- näytön automaattisen kirkkauden säädön puuttuessa lähes mahdoton käytettävä hankalammissa tilanteissa  eli näytöstä ei yksinkertaisesti näkynyt auringonpaisteessa oikein mitään.

Kestin xCover 2:sta pari kuukautta, ja kun huomasin S4:n Active-mallin, ostin sen saman tien. Testien mukaan se todellakin on niin vesitiivis kuin luvataan (puoli tuntia metrin syvyydessä). Pinta on raffimpaan käyttöön liian liukas (kuten myös xCoverissa - tiputin sen toisena päivänä sienikeittoon), joten irtosuojan sekin tarvitsee.

Laiska kun olen niin kysyn S4:stä pari kysymystä:

1) Huhujen mukaan S4:ssä tai ainakin Active-mallissa olisi valmistajan takuu, jos puhelin tippuu alle kahden metrin tjsp. korkeudelta. Kännykkäkaupan myyjä ei tästä tiennyt, mutta olisiko jollain parempaa tietämystä?

2)Ja lisähuhujen mukaan ko. mallia voisi käyttää myös hanskat kädessä säätämällä näytön herkkyyttä asetuksista. Kokemuksia?

 

Edelleen olen kyllä sitä mieltä, ettei kosketusnäyttöpuhelin ole kriisitilanteissa riittävän toimintavarma. Kun sormet ovat jäässä, aivot putkiasetuksella, näyttö märkä, luminen, kylmä tai auringonpaisteessa, epävarmuustekijöitä on liikaa. Perinteisempi kännykkä isoilla näppäimillä on IMHO noissa tilanteissa parempi työkalu.

ThePagodes

Hitcasen voi myös mainita tässä ketjussa, koska se tekee iPhonestakin outdoor kelpoisen/kestävämmän. Hyvin on itellä ajanut tehtävänsä, on tullut kuvattua vedenalaista maailmaakin, eikä oo tippaakaan koteloon livahtanut. 

http://www.hitcase.com

Tässä vähän testailua viime talvelta: 

http://youtu.be/NRqdGZX-Pwg

maretus

Meikäl on semmonen käytännön kokemus tosta Xcover2:sta että se on helvetin hyvä ja vesitiivis tasan siihen asti kun se imaisee vedet sisäänsä. Eli mulla oli semmoinen käytössä vajaan vuoden, pidin sitä koskimelonnassa takin taskussa ilman mitään suojapussia ja kesti uimisen ilman mitään ongelmia. Otettiin sillä ihan testin vuoksi valokuvia välimeressä (puhelimessa on ihan Aqua mode tätä varten) tästä innostuneena ja ei ongelmia. Olin jo fiiliksissä että täähän on hyvä laite, tottahan se on vähän hidas ja muisti on pienen puoleinen mutta kyllä se mun käytössä oli aivan riittävä. Fiilis oli korkealla kunnes tuossa viime reissulla hotellin uima-altaassa Xcover sitten imaisikin vedet sisäänsä ja sanoi pelisopimuksen irti. Katsellaan meneekö takuuseen ja mitä Samsungin huolto sanoo mutta meikäläisen usko tuon laitteen vedenkestävyyteen loppui siihen. Eli mun kokemuksen summana : puhelin saattaa kestää vettä useamman upotuksen mutta kandee suhtautua sen kanssa uimiseen aina sillä mentaliteetilla että se saattaa olla se kerta kun se vedenkestävyys loppuu. Eli varmuuskopiot kuntoon puhelinmuistiosta jne.

Markku Jussila

Tulevan Samsung Galaxy S5:n perusversiokin on IP67. Ja Sony Xperia Z2 jatkaa edeltäjänsä linjalla IP58:na.

Miten toi muuten noin menee että toinen kestää toista paremmin pölyä ja hiekkaa mutta huonommin vettä ja toinen taas huonommin pölyä ja hiekkaa mutta paremmin vettä?

Luulisi että paremmin vettä sietävä olisi parempi myös pölyn ja hiekan suhteen.

Jännää että markkinajohtaja iPhone on kohta ainoa joka ilman kuorivirityksiä selviä edes sateesta ja märistä taskuista. Onkohan Applella tiedossa mitään aikomuksia parantaa iPhonea näissä asioissa?

Markku Jussila

Ei ole veden- ja pölynkestoltaan "kuin" IP58, mutta muuten uusi Sony Xperia Z1 Compact vaikuttaa harvinaisen hyvältä outdoor-puhelimelta. Itse ainakin tykkään harrastaessa nykytrendin 5-tuuman jättinäytöllisiä pienempikokoisista puhelimista. Arvostelut aika kehuvia ulkoilussa tärkeiden ominaisuuksien osalta (käyttö hanskat kädessä, vedenkestävyys, tehot, akunkesto,...).

http://mobiili.fi/2014/04/06/arvostelussa-sony-xperia-z1-compact-pieni-m...

Kun vaan saisi jostain poikkeuksellisen halvalla niin vanha iPhone 4 menisi vaihtoon.

punni

Sony Xperia Z1 Compact ehkä kunhan laittaa suojakalvon. Esim http://www.luurinettikauppa.com/copter-suojakalvo-sony-xperia-compact-p-...

Nimittäin

"Toinen naarmuja keräävä osa löytyy edestä. Xperia Z1 Compactin kosketusnäytön päällä oleva Anti Shatter Film -kalvo (ASF) ei ole yhtä hyvin suojattu kulutukselta kuin näytön oma pinta. Sitä ei voi kuitenkaan mennä poistamaan, koska se vaikuttaa laitteen takuuseen. Niinpä suosittelenkin hankkimaan naarmuja kestävän kalvon sen päälle, sillä ASF kerää pintaansa jälkiä todella helposti. Näin välttyy ylimääräisiltä ongelmilta ja takaa hyvät katseluominaisuudet myös tulevaisuudessa."

http://taskumuro.com/artikkelit/testissa-sony-xperia-z1-compact,3

Relaa
Käyttäjän Relaa kuva

Tulossa uusi vielä perusversiota paremmin outdooritouhuja kestävä versio Samsung Galaxy S5:stä, S5 Active:

http://taskumuro.com/samsung-galaxy-s5-active-julki-yhdysvalloissa-att-o...

---------------------------------------
Elämä on ulkona. Relaa netissä.
---------------------------------------

Samulijp

Vielä kun olis hyvä kamera, google maps -navigaattori, hakis yhteystiedot pilvestä ja KAIKKI muut nettiominaisuudet puuttuisi kokonaan. Täydellinen loma- ja vapaa-ajan puhelin.

PeeTee

Caterpillarin älypuhelin päivittynyt jossain vaiheessa, onkohan tämä jo hyväkin?

http://www.catphones.com/en-gb/phones/b15q-smartphone.aspx

Relaa
Käyttäjän Relaa kuva

Tämä ei ole älypuhelin, mutta outdoor-kelpoiset tabletitkin kiinnostavat varmasti monia.

Samsungin uusi Galaxy Tab Active on 8-tuumainen perustabletti, joka on IP67-suojattu, selviää 1,2 metrin pudotuksesta ja jota voi käyttää myös C-Pen-kynällä rukkaset kädessä.

http://taskumuro.com/samsungilta-tukevatekoinen-ja-vedenkestava-galaxy-t...

---------------------------------------
Elämä on ulkona. Relaa netissä.
---------------------------------------

AzO

Tuollaisen Mann Zug3 IP68 puhelimen hankin viime talvena. Puhelin on siis sama mitä myydään caterpillarina ja gigujussa insmattina. http://www.manngroup.com.cn/en/shouji.asp

Puhelin ei ole järin pakkasarka. Pitää vettä oikeasti! On testattu moneen kertaan jollaliivin taskussa, pitäis oppia pitämään laser pystyssä Wink . Ainoa ongelma on merivesiuiton jälkeen, että suolainen kosketusnäyttö on hieman epämääräinen osoituksiltaan.

Puhelin on oikeasti iso ja painava, verkkarit puttoo jalasta jos sen heittää taskuun ilman henkseleitä. Nokia 1611 on kevyt tuon rinnalla! Akku kestää pari kolme päivää normikäyttöä ja päivän jos pelailee änkrybirdsiä tai muutoin huudattaa verkkoa ja gepsiä. 

Deeäxästä puhlimen saa kohtuullisella hinnalla. Tulliselvityksessä luki: puhelimen osia, arvo 18$

http://www.dx.com/p/mann-zug-3-4-waterproof-android-4-3-msm8225q-quad-core-1gb-ram-4gb-rom-3g-wcdma-smartphone-black-342400#.VBCl00tUtUA

karskinen
Käyttäjän karskinen kuva

Hankin onnettoman Xcover 2:n korvaajaksi Xcover 3:n. Aluksi puhelin vaikutti hyvältä, vaikka vähän epäilyä herättikin luurin läpsy takakansi.

Luurin kaveriksi hankin TomTomin sykevyön, joka toimiikin endomondo-sovelluksen kanssa moitteetta. Kävely- ja juoksulenkeillä laite tallentaa reitin, nopeuden ja sykkeen, kuten pitääkin.

Mutta, laite on ollut fillarilenkeillä tangossa kiinni RAMin telineessä, eikä toimintavarmuudesta ole enää tietoa: puhelin kadottaa sim-kortin toistuvasti. Sunnuntain 195 km lenkillä puhelin ilmoitteli kadottaneensa sim-kortin vähintään viisi kertaa, lopun matkaa tulinkin ilman simiä. Syyksi epäilen tärinää.

Puhelinta ei myöskään kannattane altistaa sateelle, sillä avoin kuulokeliitäntä on herkkä vedelle: puhelin ilmoittelee kuulokkeiden kytkemisestä, eikä kaiuttimesta kaiu enää endomodon naisääni. Vasta seuraavana päivänä kuulokeliitäntä oli kuivunut. Vaikutti myös siltä, että puhelimen lataus onnistui vasta seuraavana päivänä puhelimen kuivutta vuorokauden sisätiloissa.

Onko muilla samansuuntaisia kokemuksia, vai onko oma luurini maanantaikappale, joka kaipaa takuuhuoltoa?

Avatail
Käyttäjän Avatail kuva

Mulla on ollut pari vuotta käytössä Caterpillarin b15. Siitähän voi olla jo uudempiakin malleja markkinoilla, mutta tuota ainakaan ei voi kyllä suositella kenellekään. Kaiketi merkki maksaa(maksoi) tuossa puhelimessa aika paljon. Sisuskalut kuitenkin aika onnettomat ja sen kyllä huomaa käytössä. Heikohkot specsit oli toki tiedossa jo ostaessa, mutta halusin tuplasimillä varustetun puhelimen Suomesta ja tällaisia vaihtoehtoja ei ollut monta. Käyttö on siis tätä nykyä todella tahmeaa, mutta puhelimen ulkokuori on kestänyt hyvin hiukan kovempaakin käyttöä. Gorillalasi tosin särkyi, kun pudotin sen päälle salilla 30kg:n käsipainon, mutta sitä ei lasketa... Wink

jaakko

[quote=JM]JOrux maps softalle voi ladata samoja karttoja kuin norjasta on netissä. Alpeille ei kyllä näyttäny löytyvän googlemapsia parempaa topoa. [/quote]

pistin oruxin puhelimeen ja näyttää löytyvän aika hyvät ohjeet siitä miten topoja saa offlineen:

http://blog.kapsi.fi/2013/02/09/peruskartta-android-mobiililaitteilla/

mutta mutta.. mistä saan nuo wms:t norjaan ja ruotsiin? pikaisella googlauksella ei ihan löydy kuin threadeja joissa neuvotaa ottamaan kuvakaappauksia ja kalibroimaan niitä sitten koordinaattipisteisiin jne. minä haluan kaiken heti helposti ja ilmaiseksi niinkuin ajan henki on!

 

 

 

Korpijaakko

[quote=jou001]

pistin oruxin puhelimeen ja näyttää löytyvän aika hyvät ohjeet siitä miten topoja saa offlineen:

http://blog.kapsi.fi/2013/02/09/peruskartta-android-mobiililaitteilla/

mutta mutta.. mistä saan nuo wms:t norjaan ja ruotsiin? pikaisella googlauksella ei ihan löydy kuin threadeja joissa neuvotaa ottamaan kuvakaappauksia ja kalibroimaan niitä sitten koordinaattipisteisiin jne. minä haluan kaiken heti helposti ja ilmaiseksi niinkuin ajan henki on!

[/quote]

Tietotaito ei riitä tarkkojen ohjeiden antamiseen kun en ole itse kokeillut, mutta olen siinä uskossa, että Frikart-sivuston maastokartat, jotka toimivat Garminin laitteissa toimisivat myös Oruxmaps-softassa puhelimissa/tableteissa, jne. Ainakin kannattaa tarkastaa asia. Ruotsin ja Norjan kartat ei ole yhtä hyvällä tasolla kuin ilmainen Suomen kartta, mutta paljon tyhjää paremmat ja kyllä niillä toimeen tulee, korkeuskäyrät pitävät paikkansa, mutta joidenkin polkujen ja pienten vesistöjen kanssa voi olla virhettä.

jaakko

ok, pitää tutkia, ainakaan äkkiä en hokannut wms-linkkiä tuolta..

markkuj

Samsungilta taas uusi premium-outdoorpuhelin, Samsung Galaxy S7 Active:
http://www.engadget.com/2016/06/06/samsung-galaxy-s7-active/