1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
matlis
Telttojen kuosit

miksi oi miksi telttakangaskuosit on niin tylsiä.
Tässä hiukan muuta:
http://www.fieldcandy.com/_all

oma lemppari:
http://www.fieldcandy.com/yummy/what_a_melon.htm

Korpijaakko

Miksi telttakankaassa pitäisi olla kuosi?  :shock:

Vaalean harmaita telttoja on kyllä tarjolla valitettavan vähän, olisi mukava väri kesätelttaan: sulautuisi kohtuudella maastoon, valoisa, ei ehkä niin kuuma auringossa. Muutama pieni jenkkifirma tekee sellaisia, joten kangasta on kyllä saatavilla, mutta jostain syystä isot firmat on lukkiutuneet keltainen/oranssi/punainen/vihreä linjalle. Poikkeuksena Fjällräven, joka sentään tekee sinisiä ja valkoisia telttoja.

M-J-B

Vaude on sitten ilmeisesti pieni jenkkifirma... luulin sitä saksalaiseksi Wink

Markku Jussila

Ihan aiheellinen keskustelu ja kysymys tämä telttojen kuosi- ja väripuoli.

Mun mielestä ongelma on todellinen, mutta tuon FieldCandyn ratkaisu oli väärä tai ainakin pahasti yliampuva. Ei sen teltan tarvitse sentään juustolta tai bikinijulisteelta näyttää ollakseen normaalia kiinnostavampi ja "värikkäämpi".

Telttoihin voisi parhaiten toimia rajalliset Limited Edition väritykset. Telttavärit ovat kuitenkin kangaslogistisia haasteita. Nykyään pyritään kaikin keinoin välttämään hukkaan menevä kangas. Siksi leikkauksia ja tuotantoa optimoidaan tosi isoille kangaserille. Niiden avulla saadaan varmemmin käytettyä ja yhdisteltyä erilaisia pieniäkin hukkasiivuja. Iso määrä erilaisia värejä tai kuoseja johtaisi siis vain kangasroskaan tuotantolaitoksilla. Mutta jos olisi vain tietyn aikaa tuotannossa olevia yksittäisiä "limited edition" spesiaalivärejä, niin niiden valmistuserät saataisiin pidettyä järkevinä ja kaupaan tulisi kuitenkin myös pirteämpiä vaihtoehtoja.

Mikä telttakankaan fukntio on (kestävyyden ja kosteuden pitävyyden lisäksi) yleisimmin: Onko se maastoon sulautuminen (maastonvihreä, camot,...) vai turvallisuus/huomioväritys (kirkkaat värit)?

Matts

Meiti vähän kyseenalaistais tuon telttavärihorrorin. Kannatan huomiovärejä, mutta tarpeeton räikeys alkaa jo häiritä luonnonrauhaa.

Voin kuvitella sen horrorin miltä esmes kebnen ympäristö näyttäs kesällä jos norrona alkas tehä telttoja  :shock: .Jätetään sen Norrona-aiheinen värikirjo sinne Riksun pääsiäistohinaan ja pidetään pusikot luotokuosissa.

Markku Jussila

[quote author=Matts link=topic=40493.msg203762#msg203762 date=1335172975]
Kannatan huomiovärejä....
....pidetään pusikot luontokuosissa.Eli kumpaa? Luontokuosista huomioväriä ei oikein ole.

Maastoväri vs Huomioväri pohdintaan liittyen edellä mainitut valkoinen ja sininen ovat outoja. Ne ovat lähinnä Harhavärejä. Kaukaa katsottuna jonkun teltta voi näyttää valkoiselta lumilaikulta tai siniseltä pikkulammikolta/vesilähteeltä. Voisi harmittaa kun ajattelisi perustaa leirin kaukana näkyvän lumilaikun viereen saadakseen elintarvikkeita viileäsäilytykseen, mutta läheltä luonnon oma jääkaappi paljastuisikin "kilpailevaksi" seurueeksi.

Mun mielestä huomiovärikastin telttoihin ovat tervetulleita uudet tulokkaatkin ihan tuohon Norrona-meininkiin saakka.

FieldCandyn mauttomuuksissa hyvää saattaa olla se, että kaukaa ne eivät ole mauttoman räikeitä. Värikkäät kuosit ovat riittävän kaukaa katsottuna aika lailla "camoa". Vasta läheltä ne paljastavat todelliset kuvionsa. Eli siinä mielessä painokuoseilla voisi olla paljon annettavaa telttojen piristämisessä.

Tetraektra
Käyttäjän Tetraektra kuva

Mulla tuli lähinnä näistä kuoseista mieleen järkyttävä pahoinvointi. Se, mitä mä ite lähden hakemaan luonnosta on täysin päinvastaista mitä noi ylimarkkinoinnin ja nykypäivän kiireyhteiskunnan kuvioinnit edustaa.

Huomiovärit toki ymmärrän - joskus on vain hyvä näkyä. Sitä, että ehdoin tahdoin kaupallista moskaa tungetaan luontoon - sitä en ymmärrä. Nykyään mainoksia ja muuta roskaa saa katsella jo bussipenkkien selkämyksistä autojen teippauksiin.

Sanokaa jääräksi, mutta jotkut asiat on vaan parasta pitää rauhallisina, yksinkertaisina ja harmonisina. Kiitos.

"The earth doesn't belong to man - man belongs to earth"

matlis

näissä on kivaa juuri tuo leikkimielisyys ja tosiaan kuviot toimii monissa tapauksissa enemmän kamona kuin huomiovärinä.
väitän, että esim. tuo meloni sulautuu maisemaan paremmin kuin pelkkä punainen.

akuusist

http://www.paikkatietoikkuna.fi/web/fi/kartta?zoomLevel=7&coord=468570_7700430&mapLayers=base_2+100+!default!,40+37+&showMarker=false&forceCache=tr

Kartat ovat mielestäni kauniita. Läheltä katsottuna mielenkiintoisia, kaukaa vaalean harmaan ruskeita ja vähän maastokuvioituja (tai nehän vasta onkin maastokuvioituja).
Tuollainen 3x4m laavuvaate josta voisi taitella suojansa ja jossa olisi painettuna 1:100 000 mittakaavassa koko Lappi Sodankylästä ylöspäin voisi olla eräjorman unelma. Ehkä minunkin. Olisi helppo tehdä suuria suunnitelmia iltaisin leirissä.

Kävisi vielä niinkuin Brysonin Walk in the Woodsissa, jossa henkinen selkäranka katkeaa kun kaverit näkevät koko reitin seinänkokoisella kartalla ja etsivät sieltä sen kärpäsenkakan jonka ovat jo ylittäneet.

Tarkempiin karttoihin jos mentäisiin niin voisi Fjellukin tehdä telttaa jonka nimi on Abisko ja toista jonka nimi on Akka, ja joka reissulle pitäisi ostaa uusi teltta kohteen mukaan. Halti Nuuksio myyntilistojen kärkeen ja hyvin maastoutuva Halti Antarctica tosimiehille.

Markku Jussila

FieldCandyistä esim. tämä on camoa kaikkialta paitsi 20 m säteeltä:Eihän tuollaisessa ole mitään pahaa ja kaupallista verrattuna täsmälleen saman teltan myymiseen yksivärisenä?

depadjöö
matlis

[quote author=akuusist link=topic=40493.msg203782#msg203782 date=1335211281]
http://www.paikkatietoikkuna.fi/web/fi/kartta?zoomLevel=7&coord=468570_7700430&mapLayers=base_2+100+!default!,40+37+&showMarker=false&forceCache=tr

Kartat ovat mielestäni kauniita.samaa mieltä. ja kiitos hienon yksityiskohdan esiin nostamisesta. tuollainen järven poikki kulkeva harju on joskus nähtävä omin silmin.

miksei telttaa voisi koristella itsekin. tässä esimerkki sisäteltan hyötykäytöstä:
http://www.thepole.fi/galleria/wp-content/gallery/kuvia-etelamantereelta/kartan-piirto.jpg

(ja Brysonin Walk in The Woods on ihan mahtava!)

Markku Jussila

FieldCandyistä mua kiehtovat myös nämäkin mallit, jotka ovat kaikki kaukaa varmasti paremmin maastoon sulautuvia kuin yksivärinen punainen tai vaaleanharmaa perusteltta:


Hienoja toteamuksia kartoista akuusist ja matlis. Nyt kun kartta-aineistoja avataan yhä enemmän niin niiden painaminen esim. telttakankaaseen ja vastaavaan helpottuu. Toistaiseksi voi karttakuvat olla liian kalliita esim. FieldCandyn tapaisen toimijan kannalta, joka haluaisi niitä määrätietoisesti painattaa "koristeiksi".

Matts

[quote author=Markku Jussila link=topic=40493.msg203770#msg203770 date=1335192273]

Eli kumpaa? Luontokuosista huomioväriä ei oikein ole.Kumpaakin. Mutta pitäisin pinkit Hello Kittyt hieman eri asiana kuin esmes kirkkaan punaisen. Ja kun noita sävyjä on vähemmän, niin vähemmän räikeää. Muutenkin noi perinteiset huomiovärit, eli kirkkaan punainen ja oranssi sulautuvat aika hyvin yleiseen maastoilmeeseen vaikkin ne erottuvat.

Raid

Ei muuta sitten kuin Fieldcandya tilaamaan, jos tuollaiset kiehtoo. Itse en lämpene, sopii lähinnä festaritelttoihin noi koiranoksennus-kuosit.

Enpä usko, että ns. vakavasti otettavat teltanvalmistajat lähtee ihan hevillä tekemään moisia.