1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
kata21
Naistenpäivän kunniaksi makuupussikyselyä.

Eli millä pussilla ootte pärjänny keväästä syksyyn ja mitä suosittelette? Tällä hetkellä kiikariin on osunu Marmot Naisten Wave III , Haglöfs Q Slumber 3S ja Mammut Ajungilak Kompakt 3 Season. Eli hintaluokka siinä satasen molemminpuolin. KIITOS jos etukäteen jos jaksatte kommentoida!!

ecky
Käyttäjän ecky kuva

Marmot Wave 2:n edeltäjässä ei ainakaan ole vielä kylmä tullut. Kesäkeleille aivan liian kuuma. Suosittelen hankkimaan kesäpussin erikseen.

Kesäpussin + tollasen Wave 2 tyyppisen ext. -15 pussin yhdistelmä käy sit talvella.

-- 

"The stars obtuse emit a shivered ray"  James Thomson

 

kata21

vai kesäpussi erikseen.. onko se sit sama mikä se on? Jos vaikka Jyskistä hakisin jonku halavan? Biggrin

ecky
Käyttäjän ecky kuva

Kesäpussissa käytössä merkitystä on enemmän on pussin painolla, viimeistelyllä, kankaiden ja vetoketjujen laadulla, kompressiopussilla, ja koolla pakattuna, kuin sillä mitä lämpötiloja sille luvataan. Kun näitä vertaa pussin hintaan, niin vain sinä yksin itse osaat painottaa asiat sen mukaan mitä tarvitset ja mihin on varaa.

Speksien puolesta vaikkapa tällä pärjää kesällä.

Syksyksi ja kevääksi nuo mainitsemasi ovat varmasti riittäviä. Tuo kesäpussi käy sitten talvella sisäpussiksi. Vaikkapa lumikammissa yöpyminen onnistuu ihan hyvin, lämpötilan saa siellä nousemaan johonkin -5°C vaikka ulkona olisi yli -20°C pakkasta. Kun maa on kylmä, kuten syksystä kevääseen on, niin makuualustan eristävyydellä on aika iso merkitys. Kesällä makuualustan on tarkoitus olla lähinnä pehmusteena.

Valinnan useamman samankaltaisen vaihtoehdon välillä voi tehdä vaikka vetoketjuja, viimeistelyn laatuja, yksityiskohtia, kompressiopussia, painoa, kokoa ynnä muita vertaamalla. Ostitpa sitten Ajungilakin, Marmotin tai Haglöfsin, niin tuskin petyt.

Esimerkiksi 120 eurolla mainitsemani kahden pussin kombinaatio kuitenkin pitäisi jo irrota kaupoista.

-- 

"The stars obtuse emit a shivered ray"  James Thomson