1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
kivikall
Käyttäjän kivikall kuva
Edullisia telttoja

Hey,

Olen kesäksi suunnitteilla polkaista tosta viron, latvian ja ehkä liettuan lävitse fillarilla. Olen reissulle etsimässä nyt telttaa ja kun näyttäis olevan nyt hyviä alennuksia niin ajattelin, että nyt olis hyvä aika ostaa. Tärkein kriteeri mulle on hinta  8) En kuitenkaan ihan mitään rimpulaa huolitse, mutta en ole mikään "kermaperse"  Biggrin Ajattelin myös, että vähintään se 2. hengen teltta olisi hyvä olla. Olisi tilaa mahdollisille tavaroille ja sit ihan tulevaisuuttakin ajatellen.

Tässä nyt mun vahva ykkönen: http://www.ulkoilukauppa.com/teltat/vaellusteltat/hike-bike-twin-3/ Tässä eniten houkuttelee se, että se on Haltin valmistama. Toki toi paino on plussaa myöskin.

Tässä sitten pari muuta jotka on listalla:
http://www.ulkoilukauppa.com/teltat/vaellusteltat/eclipse-ii/
http://www.ulkoilukauppa.com/teltat/vaellusteltat/eclipse-iii/

Mitä mieltä olette tosta Haltin teltasta? Kyllä sillä varmaan pärjäis ihan mainiosti viikon tien päällä.

Saa toki ehdottaa vielä muitakin telttoja. Ominaisuuksiltaan about semmonen mitä noi mun linkittämät. Ja hintahaarukka on semmonen ~100€ - ~200€  Blum 3

Kiitos! Smile

dabomba
Käyttäjän dabomba kuva

[quote author=kivikall link=topic=38912.msg199033#msg199033 date=1326105456]
Tässä eniten houkuttelee se, että se on Haltin valmistama. Toki toi paino on plussaa myöskin.Nuo kaikki sinun linkittämät teltat painaa vähän alle tai päälle 4 kiloa. Tarkoittaako "paino on plussaa" sitä, että haluat mahdollisimman painavan teltan?

Haltista voi olla montaa mieltä, mutta sen kohdalla "kotimaisuus" ei merkitse mitään hyvää. Haltin tuotteet ovat parhaimmillaan yhtä hyviä kuin muut merkit, yleensä huonompia. Hintaa niistä osataan usein kiskoa kuin kyseessä olisi kovankin tason laatutuote.

Tuossa olis 2.2 kg kahden hengen teltta, Marmot Limelight 2 P. Mahtuu annettuun budjettiinkin.
http://www.scandinavianoutdoorstore.com/teltat-ja-majoittuminen/vaellusteltat/Limelight-2p/
Käyttökokemusta on sen verran, että tällaisella teltalla marssittiin Fjällräven Classic läpi tänä vuonna. Jos aiot käyttää telttaa lähinnä vain kesäisin, tätä voi suositella.

dabomba
Käyttäjän dabomba kuva

Ja sitten olis Twilight 2, vähän sama kuin Limelight mutta 2 ovea ja apsidia. Makuasia kummasta mallista tykkää enemmän.
http://www.scandinavianoutdoorstore.com/teltat-ja-majoittuminen/vaellusteltat/twilight-2p/

Raid

Dabomba ehti viedä jalat suusta. Oisin ehdottanut just samaa Marmuttia.

Marmotin Twilight 2P on myös kilon kevyempi kuin Halti, kahdella apsidilla ja mahtuu budjettiin.
http://www.reittipiste.fi/product_info.php?products_id=683

Lahden Kärkkäisellä oli Marmotteja, mm. just näitä malleja. Siellä saattoi olla alennukset päällä, mutta ei jäänyt niin mieleen, kun en ollut telttaa vailla just. Monet muut retkikamat oli alennuksessa -30% tai -40%

dabomba
Käyttäjän dabomba kuva

Spämmätään nyt vielä lisää. Marmotin lisäksi Vaudelta voi löytyä ihan kelpo telttoja, jotka ovat kevyitä mutta kuitenkin majoittavat pari henkilöä ja mahtuvat budjettiin. Yhdestäkään Vaudesta ei ole kokemusta, joten tarkemmin en osaa ruveta suosittelemaan. Kannattaa katsella ainakin tuolta SOS:sta mistä linkitin Marmotitkin. Lisäksi Reittipiste.fi kannattaa tsekata, sieltäkin voi löytyä jotain kiinnostavaa.

kivikall
Käyttäjän kivikall kuva

Turha nosto, mutta en päässyt aikasemmin vastaamaan kun Relaa.comissa oli jotain häikkää ton kirjautumisen kanssa. Ihme touhua kyllä. Ei varmasti olis vaikee korjata. Tullut itsekin tehtyä töitä tämmösten järjestelmien kanssa joten pistää vihaks. Noin, nyt kun on tunteet purettu niin asiaan Biggrin

Kiitos vastauksista. Kärkkäis vinkistä otin vaarin ja kävin kattelemassa. Lahesta kun itekin olen. Sieltähän noita Limelightejä löyty 189 euron hintaan. Twilight oli muistaakseni 229 euroa. Tai 219 euroa. Limelight nyt kuitenkin tarttui mukaan, ei halvemman hinnan takia vaan se nyt tuntui paremmalta vaihtoehdolta.

Eli nyt taas pikkasen lähempänä toi trippi. Enää ei puutu ku periaatteessa kaikki muu Biggrin

Olli Uotila

Hei,
kannattaa käydä katsomassa täällä testauksessa ollut Trekin telttakone. Kone löytyy osoitteesta:
http://www.trekki.fi/page/19/
Kone ei vielä virallisesti ole julkistettu, mutta alkaa olla jo varsin toimiva. Tarjoustakin saa meiltä pyytää. verkkokauppa@trekki.fi

Trekki Oy

LAHTI - HEINOLA - RIIHIMÄKI - LOHJA - NOKIA
Verkkokauppamme palvelee osoitteessa Trekki.fi
Löydät meidät myös Facebookista

pointxp

Mitenkään ei ole tarkoitus mustamaalata, mutta Haltia nimenä (brändinä) tai halpaa hinta ei ainakaan oman kokemukseni perusteella kannata korostaa valintakriteerinä. Kokemuksia: Haltin kupoliteltan (joku 3 vuodenajan vaellusteltta) telttakaarien sisällä olevat kuminarut katkeilivat ihan omia aikojaan alle vuoden käytössä, Haltin makuupussien kompressiopussien soljet levisivät ennen kuin tavara oli tullut kunnolla kaupasta kotiin jne.  Kärkkäisen halppisvehkeet kannattaa jättää Kärkkäisen hyllyyn.

Vaikka tekee kipeää, kannattaa maksaa hieman enemmän, jotta harrastus ei muutu vehkeiden takia painajaiseksi.

Haglöfsin Genius 20 maksoi alennuksessakin jotain 250 tai sinne päin, mutta kaaret kestävät, teltta pysyy kasassa eikä koko paketti paina nelijää kiloa.

Sitten kun pääset Liettuaan, kannattaa käydä Siauliaissa - ristikukkula on näkemisen arvoinen, teiden varsilla on edullisia majoitus- ja ruokailupaikkoja. Kuurin kynnöksen Nida on sitten tosi mielenkiintoinen paikka.