1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
pettynyt fjällräveniin

Omistan muutaman vuoden ikäisen fjällräven Akka-teltan. Viime vuonna siitä meni kaari poikki telttaa purettaessa ja katkennut kaari tuli teltan katosta läpi.Onkohan muilla samoja ongelmia?Teltta on niin kireä, että maahantuojankin mukaan on mahdollista, että kaari murtuu "naaras"-puoleltaan. oletin, että noinkin kallis teltta olisi laadukkaampi ja teltalla olisi hieman enemmän käyttövuosia.Maahantuojan suosituksesta teltta vietiin Tuhattaiturille, joka on takuukorjaaja kyseisellä maahantuojalla. Teltan korjaus oli kuitenkin ala-arvoista. Teltan sisäpuolelle laitettiin liimakangas ja korjaaja sanoi, että mitään muuta ei ole tehtävissä. Ei vaikka kyselin, että eikö olisi viisasta edes ommella kaaritunnelia.Täytyy sanoa, että olen erittäin pettynyt telttaan ja korjaukseen.Voihan olla, että kohdalleni osui vain huonoa säkää, mutta tämä vaikuttaa kyllä ostopäätökseeni seuraavaa telttamerkkiä harkitessani.

earl_tiger_lloy...

Mulla on ollu käytössä jo 30v vanha kunnon harjateltta. Ei oo ikinä ollu mitään ongelmia Biggrin

Anonyymi

Näin voi yleisesti sanoa, suurin osa tehdään kiinassa, myös hyvien merkkien valmistusta on siirretty kaukomaihin. Rävenin, Sastan Haltin teltat, puhumattakaan "ihme merkeistä" tehdään vinku-intiassa.Helsport tekee omansa norjassa mutta Hillebergin edullisemmat versio (nallot) ja ei ympärivuotiseen käyttöön tarkoitetut virossa.Eli hankalaa on . The Nort Face ja esim Jack W. tekee hyviä retkikunta telttoja, mutta "vakio" teltat normaalivaeltajille tehdään kaukoidäs.Akkakin on rävenillä niin edullinen teltta että ei siihen voi laittaa huippuompelijaa ruotsissa, saumaa on niin paljon. Kannattaa muistaa että vaikka jollain retkikunnalla on vaikka Haltin varusteita napajäällä, ne on mittatilaustyönä tehtyjä, ei kaupan kampetta.

Anonyymi

Kyllä niiden kiinalaisten, vinku-intialaisten ja virolaisten on mahdollista ihan yhtä hyvää saumaa ommella kuin sen ruotsalaisenkin huippuompelijankin. Ei maantieteellisellä sijainnilla on suoraan mitään tekemistä ompelutaidon kanssa. Kyse on laadunvalvonnasta. Tekee Nortti Summit-sarjan kamansakin Kiinassa. Ei Hillenkään Virossa tehdyt teltat sen huonompia ole kuin Ruotsissa tehdyt.Mutta Nortti ja Hille (kokemuksesta) huolehtii kamoistaan asiallisesti vielä takuu-ajan jälkeenkin. Hajonneet kamat tulee kunnolla korjatuksi kohtuullisilla kustannuksilla. Tästä siis ilmeisesti iso miinus Fjällulle.

Anonyymi

Koepystytimme melko kovalla pakkasella telttoja ja totesimme, että Fjellun Akka ei suostu nousemaan pystyyn. Eli ulkokangas oli pakkasessa jotenkin niin jäykistynyt (ehkä jopa kutistunut?) ettei sitä yksinkertaisesti saanut paikalleen. Tai olisi ehkä saanut lievää väkivaltaa käyttäen, mutta olisiko kestänyt? Ja huonossa säässähän pitäisi teltta saada pystyyn melko nopsasti. Hillebergin teltoissa (Nammatj 2GT ja 3GT) ei ollut mitään ongelmia.Talvivaellukselle lähdimmekin sitten erätoverien kanssa ja yövyimme lumikuopissa, missä ei ollut ongelmana edes kosteuden tiivistyminen niin kuin teltassa talvella käy. Smile

Kim Öhman
Käyttäjän Kim Öhman kuva

Noi ripstop kankaat kutistuvat pakkasessa, ilmeisesti "pelivaraa" ei oltu jätetty tarpeeksi.

Ikivanha kikka purjehduksessa on jos spinnu ei ihan mene mittoihin niin yöksi pakastimeen, aamulla uudestaa mittamiehen nähtäväksi ja voilá, jopa puolen sentin ylitys on muuttunut muutaman millin pelivaraksi.

Anonyymi

Ompele itse siihen akkaasi uudet kaaritunnelit, et nimittäin olisi eka ihminen tässä maassa joka sen joutuu tekemään.

Vanhoissa akkoissa oli ongelmana liian kireät tunnelit ja siksi niihin tuli pystyttäessä aika reikiä kun kaaret meni läpi. Uudemmissa kaaritunnelien läpimitta on ilmeisesti jo parempi mutta jossain muussa mättää... Elikkä ompele siihen itse kokonaan uudet kaaritunnelit niin toimii.Tässäpä on kaikille tunneliteltan ostattelijoille taas yksi hyvä syy ostaa Hilleberg / Helsport koska sillä rahalla saa jo teltan jota ei itse tarvitse alkaa ompelemaan, ja pystytys sujuu hymyssä suin.