1 viesti / 0 new
SamuelVäsy
Uudet monot

Noniin, nyt kun sukset meni uusiksi niin pistetään nyt monot samaan hävitykseen sitten  :lol:

Kävin tutkailemassa vähän paikallisia, ja naapuripaikkakunnankin tarjontaa monojen saralla, ja varsin kaikenkarvaista esitystä löytyi... Edelliset monot on vähintään 5 vuotta vanhat, joten kaikenmaailman jäykkyysluvut on aika hepreaa, eikä mitään sen kummempaa vertailupohjaa löydy...

Elikkä siis, kertokaahan, onko mitään järkeä ruveta panostamaan "parempiin" monoihin, vaiko ostaa vain mahdollisimman edulliset kengät jotka sopii jalkaan? Sikäli jos sitten panostaa enemmän, niin mitä tuo jäykkyysluku kertoo? Isompi on jäykempi, mutta mihin tuo numero perustuu, onko se jokin mitattavissa oleva suure vai onko se vaan joku valmistajien oma "referenssiluku"? Mitä hyötyä on jäykemmästä monosta..?

Jonkinverran monoja tuli testailtua, yleinen havainto se että Atomicin ja Nordican monot sopivat parhaiten jalkaan. Atomicin Hawx 80 vaikutti mielenkiintoisimmalta, mutta tyyriimpi kuin esim Nordican ilmeisesti "perusmono", Sportmachine 10. Kannattaako panostaa reilut 50e enemmän Atomiceihin?

Lasken pääosin rinteessä, toisinaan melko vauhdikkaastikkin, ja myös rinteen ulkopuolella tulee käytyä tilanteen niin salliessa. Suksiksi on näillänäkymin päätymässä Fischerin progressor 9:t.