1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Samalla keittimellä kaasua ja bensaa?

Haluaisin keittimen joka toimisi sekä kaasulla että bensalla. Merkkejä, malleja, kokemuksia ja mielipiteitä halutaan kuulla... :?

Remu

Taitaa ainoa "kaikki käy" -keitin olla Primuksen Omnifuel. Käyttökokemuksia on ollut täälläkin runsaasti, suurin osa positiivisia.

Anonyymi

kaupoista löytyy vielä kyllä priimuksen multi fuel systeemeitäkin. arvosteltu retkilehdessä 2/99. taitaa mfs:n hinta olla n. 10 e omnia alhaisempi. omnissa vähän monipuolisempi säätö = hienosäätö pelaa myös nestemäisillä ppolttoaineilla, mutta tämä tietty lisää liikkuvien/hajoavien osien määrää. lisäksi omnin esilämmitysysteemi ei perustu liekin läpi (?) menevään polttoaineputkeen, vaan sellaiseen mötikkään, joka johtaa lämpöä. eli kun polttoaine tulee putkesta polttimen alla olevaan kuumaan "mötikkään" niin se kaasuuntuu. näin olen itse ymmärtänyt. kokemuksia on molemmista ja ihan hyvin on toimineet, paitsi tutun omistamasta mfs:stä katkesi polttoaineletku kovassa pakkasessa. eli toisin sanoen tollainen keitinhän on perseestä! ota tästä sitte selvää...

Anonyymi

Eikö MSR:n bensat käy ollenkaan kaasulla? Entä myykö tuota Primusta Suomessa muut kuin Partiovaruste?

Aries

MSR:t käy vain erilaisilla nesteillä mallista riippuen. Tosin MSR:n Pocket Rocket + XGK painaa yhdessä vähemmän ja on tunnetusti varsin varmatoiminen. Näin toimien saa erillisen sulatusaseman ja ruoanvalmistusvälineen, tuleepa välinerikkoonkin paremmin varauduttua.

hope

Biggrin

sportia-pekka tampereella myy kyseistä laitetta... myös postiennakolla...

Anonyymi

Aries wrote:
MSR:t käy vain erilaisilla nesteillä mallista riippuen. Tosin MSR:n Pocket Rocket + XGK painaa yhdessä vähemmän ja on tunnetusti varsin varmatoiminen. Näin toimien saa erillisen sulatusaseman ja ruoanvalmistusvälineen, tuleepa välinerikkoonkin paremmin varauduttua.
No ei ihan.

MSR XGK 480g + PocketRocket 86g = 566g

Primus Omnifuel 540 gEntäs mites menee noiden kahden vaihtoehdon hintavertailu? :?Mutta totta puhut siinä mielessä, että kahdesta keittimestä voi saada aika hyvän yhdistelmän ja turvallisuuskin paranee, kun ei olla yhden keittimen varassa.

Anonyymi

Juu, itse on kokemuksia jos jonkinlaisista pöhistimistä, ja ihmettelen itseäni suuresti etten hankkinut omnifuelia aikemmin kuin viime (2002)kesänä.

Se 'mötikkä' on alumiini-profiilista leikattu lämmönsitoja, joka edesauttaa

polttoaineen kaasuuntumista.

Mielestäni paras vaihtoehto markkinoilla olevista, vertaa pumppuun jossa kaikki osat ovat metallisia (eikös jossain amerikan höpö laitteessa pumpun

mäntä-kahva ole saatana MUOVIA).

Eikä oo väliä mitä nestettä käytät, naftakin palaa mitä mainioimmin.

Ainut juttu on että turha on lähtee skuttaan ilman pikku treeniä ko. härvelin kanssa ensin vaikka parvekkeella. Kestää aikansa ennenkuin oppii kaikki polttoaineen palamisen säätöön kuuluvat pikku triksit.

Teho aineella kuin aineella on hyvä, kavereilla alkaa vesi trangiassa vasta kiehuu soppaa varten kun omnifuelin haltija juo jo kahveja.

Aries

XGK painaa muuten 397 gr ilman pussia, käyttöohjetta ja muuta turhaa. 480 gr:aa sisältää jo 0.4 litran titaanipullon Wink Muovisesta pumpusta ei kyllä pääse mihinkään, se on heikoin lenkki.