1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
froggie
Gerber-monitoimityökalulle kotelo

Vuosien käytön jälkeen Gerber-monitoimityökaluni nylonkotelon vyölenkki on kulunut poikki. Uusi pitäisi jostain saada, mikä on osoittautunut vaikeaksi. Mistä etsiä uutta?

Nettikaupat eivät tunnu vyökoteloita esillä pitävän, eikä Partioaitan ja Lassin retkiaitan kassalta löydy kuin pari Leathermanin koteloa, joiden muotoilu on vähän sinne päin.

Mitään vinkkiä mistä etsiä? Nahkakotelot eivät kiinnosta, koska nylonkotelot näyttävät olevan monta milliä ohuempia. Koska kotelo viettää aikaa vyössä jatkuvasti, usein pikkutakin allakin, on ohuudella merkitystä.

J_Susiraja

Saksalaisissa nettikaupoissa noita on: hakusanaksi etui. Silloin tietysti pitää olla muutakin tilattavaa, jotta ei tule pelkkien lähetyskystannuksien takia kallliiksi.

Toinen vaihtoehto on marssia johonkin halpahalliin ja ostaa halpa monitoimityökalu tai linkkari, jossa on kotelo mukana. Sen halppistyökalun voikin sitten jättää varalle autotalliin tai varastoon ja ottaa pelkkä kotelo käyttöön.

froggie

[quote author=J_Susiraja link=topic=19449.msg129007#msg129007 date=1190726658]
Saksalaisissa nettikaupoissa noita on: hakusanaksi etui.Onko heittää vinkkejä noista nettikaupoista? Jos tarkoitit, että Googlella kannattaisi hakea "etui", niin ei tärpännyt.

J_Susiraja
Patikka

http://www.operator.fi/index.php?target=products&product_id=1940

http://www.finnrappel.fi/


nilakka

Eikö sitä koteloa voi viedä suutarille ommeltavaksi kuntoon,tai teetättää ,vanha mallina,uutta?

Kukas on Gerberin maahantuoja,eikö sieltä vois kysästä suoraan,ettei tarvi ympäriinsä ravata?

J_Susiraja

Hyvä idea. Suutarilta kannattaa kysäistä. Nyt vasta huomasin, että pelkkä vyölenkki on poikki. Todennäköisesti saa sen kyllä korjattua.

Arvelisin, että Gerberiä tuo maahan Fiskars, koska omistaa nykyään Gerberin.

Mr C

[quote author=froggie link=topic=19449.msg128991#msg128991 date=1190723823]
Vuosien käytön jälkeen Gerber-monitoimityökaluni nylonkotelon vyölenkki on kulunut poikki. Uusi pitäisi jostain saada, mikä on osoittautunut vaikeaksi. Mistä etsiä uutta?Tuollaista nylonhihnaa saa metritavarana ja on helppoa ommeltavaa.
Itsekin saa useimmiten korjattua. Helpoiten jos tekee uuden lenkin samanlailla kuin puukoissa, eli kotelon yläreunasta roikkumaan. Jos haluaa tehdä samanlaisen kuin oli, niin alemman kiinnityskohdan sijainti ratkaisee kuinka helposti siihen saa ommeltua (kuinka syvällä on kotelun sisällä).

Voisi korjata myös siten, että (katkenneen) lenkin molempiin päihin ommellaan irtohihnan palan päät = katkennut kohta menee kiinni. Lenkin pituus sitten määräytyy tuon korjauspalan pituudella, samoin kuin jos tekee uuden lenkin. Halutessaan voi pidentää lenkkiä ja (mahdollisesti) lisätä kiinnityskohtia.

Jo kerrottu suutari on sitten toinen vaihtoehto.
Niissäkin on paljon laatueroja ja jos ompelu olisi niin hankalaa ettei onnistu itseltä, niin en kenelle tahansa veisi korjattavaksi. Suutari nimike ei takaa että osaa ommella, nimimerkillä kokemusta omaava.