1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
kiwitasku
Fjällräven Paras M 12 -makuupussi

Heip,

löytyykö kokemuksia Fjällräven Paras M 12 -makuupussista? Onko hinta-laatu-suhde kohdallaan? Jos ei ole kokemuksia tai kokemukset ovat huonoja, mitä suosittelisitte 3:n vuodenajan kuitupussiksi, hintaluokka 100-200 eukkaa?

- kiwitasku

Anttim1

Älä nyt ainakaan kahtasataa euroa kuitupussiin laita. Tuo Paras ei oo kyllä paras syyspussi. Se painaa melkein 2kg ja mukavuuslämpö on nollan kieppeillä. Kaikenkaikkiaan vanhanaikainen pussi josta ei paljon kantsi maksaa. Fjällu on kai vähän pudonnut kelkasta makuupussien suhteen.

Kato semmonen pussi jonka mukavuuslämpö on n. -5 ja paino puolentoistakilon tuntumassa. Esim Haglöfs znooz1200 tai vaikka Carinthian joku sopiva malli. Älä maksa yli 100e noista kuitupusseista, ei ole sen arvoisia ja saat kuitenkin uusia pussin alle 10vuoden kuluttua.

Taitaa sittenkin olla miehille mukavuuslämpö tuossa Paraksessa -5, joka on ihan ok syyspussissa. Paino on kuitenkin korkea

Tässä hyvä ja suht edullinen syyspussi:
http://www.partioaitta.fi/product_info.php?cPath=42&products_id=4897

Anonyymi

Tässä toinen hyvä tarjous (untuva):

https://www.ulkoilukauppa.com/index.php?sijainti_id=2949

Anttim1

[quote author=TRB link=topic=15014.msg99438#msg99438 date=1156259686]
Tässä toinen hyvä tarjous (untuva):

https://www.ulkoilukauppa.com/index.php?sijainti_id=2949Joo, tuota kattelin itsekin vähän aikaa sitten. Tuntuu olevan vähän väliä tarjouksessa. Vaikka Retkessä haukuttiin, materiaalit vaikuttavat ihan hyviltä. Untuva on hyvälaatuista (700>) ja sitä on reilusti syyspussiin 850gr. Mistä sitten johtuu alhainen mukavuuslämpötila -7? Jotain mättää tuossa yhtälössä.
Epäilisin, että pussi voisi olla poikkeuksellisen väljästi tehty, tällöin se saa testeissä heikomman tuloksen kuin modernimmat pussit. En tiedä.

Anonyymi

Retki-lehden kolmen vuodenajan makuupussitestissä oli Halti Hyperlite 450 joka on ohuempi versio ja ovh satasen vähemmän kuin mainitsemassani Hyperlite 1000:ssa (Comfort -1C, Limit -7C, Extreme -25C). HL450 (comf +4, lim -1, ext -17) pärjäsi testissä varsin hyvin, sai yleisarvosanana kolme nuotiota ja osoittautui testin painoon nähden suhteellisesti lämpimimmäksi pussiksi. Pussin "liika" väljyys tiputti pisteitä kuten myös Merryl 35 Ripstop -vuorikangas jota moitittiin hiostavaksi. Pussin mainittiin sopivan suurikokoisille retkeilijöille... Tästä päätellen Ulkoilukauppa.comin hinta on pussin laatuun nähden hyvinkin edullinen, näyttäisi olevan ovh -50%. Testissä olleessa 450-mallissa on täytettä 400g ja tarjouksessa olevassa pussissa peräti 850g, eli 174,50€ moisesta pussista ei ole paljoa, hinta/laatu kohdallaan ainakin täytteen määrän perusteella.

Pussin väljyys nostaa varmasti suosituslämpötiloja, pieni nukkuja kun ei saa suurta pussia lämpimäksi.

Anttim1

Retki 7/2005 oli juuri tuon Hyperlite 1000 testi. (Talvimakuupussit). Haukkuivat untuvien paakkuuntumista ja hupun muotoilua. Sinänsä hölmöä vertailla syyspussia täysveristen talvipussien kanssa, mutta suunnitteluvirheet ovat asia erikseen.

Anonyymi

Auh, niinpä näkyy, skippasin vahingossa tuon testin lehtiä kahlatessani. Eipä nauttinut tosiaan kehuja testissä ei.