1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
JTH
Fjällräven G66 standard teltta?

Tervehdys!

Löytyiskö keltään kuvaa ko teltasta ja käyttökokemuksia kaipailisin myös.

Onko hyvä laite?

-Janne

Yudi

Meikällä oli joskus Fjellun G66 Standard. Yhdelle oli liian painava ja iso joten kauppasin pois. Ei minulla ole teltasta kauhesti negatiivisia kokemuksia. Jos tarvitsisin saman kokoista telttaa voisin ostaa samanlaisen. Painoa voisi olla vähemmän ja tuuletusaukkojen hyttysverkot modaisin avattaviksi.

Teltta on melko vahva, kankaat eivät ole aivan kevyintä joten kestävät paremmin. Pohjalle ei tarvinnut erillistä suojaa, koska oli riittävän vahvaa materiaali. Sadetta piti hyvin vaikka saumoja Fjellu ei teippaakaan. Kaaria ja kiinnityksia oli riittävästi, joten pysynee tuulessakin paikoillaan, itselläni ei tosin tullut kokemusta tuulisista keleistä. Alle -20 C pakkasella kaarien kuminauhat eivät enää toimineet vaan menivät aika jäykiksi.

Yhden hlön kamat mahtui hyvin absidiin. Kahden hengen kamat absidissa aiheuttanee voimistelua telttaan mentäessä ja sieltä poistuttaessa. Ulkotelttaa pysyi käyttämään ilman sisätelttaa suojana esim. sateella. Ulkoteltan sai pystyyn ennen sisätelttaa joten kovalla sateella sisätelttä pysyi kuivana.

Tuuletus ei ollut paras mahdollinen ja ulkoteltan sisäpintaan tiivistyi helposti kosteutta, mutta se on kai aika yleistä monelle teltalle. Fjellun teltoissa tuuletusaukkojen hyttysverkkoa ei saa auki ja veikkaan, että tyynellä ilmalla se hidastaa ilman kiertoa teltasta pois. Jos ilma oli sateeton kohottelin teltan liepeitä, jotta ilma pääsisi paremmin kulkemaan.

Minulla on vanha Fjellun esite pdf:nä. Laita sposti osoite yv:nä jos esite kiinnostaa, niin postitan sen esitteen. Esitteestä löytyy kuva teltasta ja tekniset tiedot.

JTH

Yudi!
Laitoin privaa!

"Two wrongs don't make a right, But three lefts do"

Yudi

eKusti lähti polkemaan esitteen kanssa!

Timmy

Itselläni on G66 extreme, joka lienee rakenteeltaan samanlainen, mutta kevyemmät kankaat jne.

Hyviä puolia:
- Kevyt hintaansa nähden
- Omat pakkauspussit sisä- ja ulkoteltalle, jolloin teltan paino voidaan jakaa 2 henkilön kesken
- Kestää hyvin tuulessa kun kiinnittää kaikki narut

Huonoja puolia:
- Melko ahdas 2 hengelle
- Liian pienet tuuletusaukot. (esim. Fjellun Akka RS teltta tullettuu huomattavasti paremmin)
- Absidiin ei mahdu kuin kengät
- Maakiiloja piti ostaa 6 kpl lisää, jotta kaikki narut saa kiinni
- Oviaukkoa ei saa kiristettyä kovin tiukaksi, jolloin tuulisella kelillä lepattaa ja paukkuu aika lailla.

Muutama reissu teltalla tullut heitettyä Kilpisjärven ja Kebnekaisen seudulla ongelmitta. Tosin nyt kun kaveri osti Akka RS mallin, niin tuntuupi tuo G66 aika lelulta.