1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Mazisika
Ligth My Fire Tulus

Varuste.net:stä saisi 11,10€:lla 12000 sytystä kestävän tuluksen. Jos luku pitää paikkansa, sehän tulee suunnilleen yhtä halvaksi kuin tulitikuilla sytyttely. Tärkeintä on kuitenkin tuluksen käytettävyys.

Kysynkin: Onko jollain kokemuksia kyseisestä tai jonkun muun valmistajan tuluksista? Onko sytyttäminen helppoa ja miten on trangian tenun sytytyksen laita; pitääkö ensin sytyttää tuohi ja sillä tenu? Kannattaako aloittelevan vaeltajan hankkia kyseinen tuote?

Mygg

En ole kyseistä tulusta kokeillut, mutta tässä pikkuvinkki Trangian käyttäjille:
  - dippaa pieni oksa tenuun
  - sytytä ensin tämä oksa
  - sytytä tenu palavalla oksalla

... näin onnistuu varmasti yhdellä tulitikulla.

Tamppo

Trangia syttyy pelkällä kipinällä, jos ei ole kovin kylmä. Kylmällä esilämmittimen villa syttynee myös pelkällä kipinällä, mutta sitä en ole kokeillut. Muutaman raapaisun puukolla yleensä vaatii, ennenkuin saa kipinän lentämään tenuun, mutta vaikeaa se ei ole. Melkoinen kipinäsinkohan tuommoinen tulus on.

Gotta be a skoogie

Anonyymi

[quote author=Mazisika link=topic=11443.msg81662#msg81662 date=1128423066]
Varuste.net:stä saisi 11,10€:lla 12000 sytystä kestävän tuluksen. Jos luku pitää paikkansa, sehän tulee suunnilleen yhtä halvaksi kuin tulitikuilla sytyttely. Tärkeintä on kuitenkin tuluksen käytettävyys.

Kysynkin: Onko jollain kokemuksia kyseisestä tai jonkun muun valmistajan tuluksista? Onko sytyttäminen helppoa ja miten on trangian tenun sytytyksen laita; pitääkö ensin sytyttää tuohi ja sillä tenu? Kannattaako aloittelevan vaeltajan hankkia kyseinen tuote?Kipinöitä kyllä saa aikaiseksi kimpuittain, mutta sytyttäminen ei ole helppoa, jos sitä vertaa tulitikun tai vaikka Zipon käyttöön. Jos haluaa puuhastella ihan muuten vain sytytyspuuhissa, niin miksi ei, mutta hyötyä siitä ei ole. Filmirasiaan pakatut tulitikut ovat parempi neuvo. Enkä edes luottaisi tuollaiseen kapineeseen hätätilanteessa, koska sen käyttö on hidasta. 

teesaa

...juu, sataa räntää, on kylmä ja tuulee 12 boforia...paleltaa ja on nälkä ja tietty väsyttää. Mieli tekisi safkaa ja lämmitelläkin voisi kernaasti...kilpailuhan on tulen sytyttämisessä laitteeseen, jossa ei omaa piezo-sytytystä.

Kuka voittaa: A) Tulitikkumies  B) Stendarimies  C) Tulusmies  ?

Vastaus A tai B. Tosin ehkä B on vieläkin parempi, sillä stendarilla saa aikaan samat kipinät kuin tuluksillakin.

Wannabe mies monessa lajissa!

Rölli

Viime kesänä käytin yhtä tikkua varsin paljon. Aika hyvä kapistus spriikettimen sytyttämiseen: pari raapaisua ja sprii syttyy. Sade ei haittaa ja muutenkin idioottivarma tapa saada tulta aikaiseksi. Nuotionkin kokeilin sytyttää ja onnistui hyvissä olosuhteissa. Halon kylkeen sitä on turha raapia, vaatii enemmän valmistelua kuin normaali nuotion sytyttäminen, mutta eihän sitä piikivestä ja teräksestäkään montaa kipinää aikoinaan saatu ja silti homma onnistui. Valmistelu on homman ydin.

Tietysti kannattaa sytyttää nuotio helposti tulitikuilla jos sellaisia on, ellei välttämättä halua urheilla. Eräällä kaverillani on veitsen yhteydessä tulus ihan vain sitä varten, että huono muistisena unohtaa tikut yleensä kotiin. Smile

Itse pidä tulusta mukana varmuuden vuoksi sekä spriin sytyttämiseen. Erinomainen kapistus.

Kannas

Kyllä niillä magnesiumpuikoilla (vai mitä ainetta ne nyt ovatkaan) tuli syttyy sateessakin ja märistä puista. Testattu on, viime keväänä. Tosin puuta piti hieman käsitellä (lastuja ja kiehisiä) ja hakea jonkinlaista kuivempaa naavaa sytykkeeksi ja tehdä pienempiä pilkkeitä, mutta kyllä lähti, parilla vedolla, vaikka vesi ropisi laavun katolle. Onneksi ei tullut kaatamalla sitä vettä kuitenkaan.

TM

Suurin ilo minulle syntyi magnesium pala, kipinätikku yhdistelmästä kun nakkasin sen nuotioon. Kipinöi kivasti ja magnesium kivasti. Mukavaa puuhaa vaelluksen jälkeisessä pikkuhumalassa

Kyllä sytkäri opn vaan yliveto. Kuivuu muutamalla raapaisulla ja kestääkin vielä piktkään.

Anonyymi

[quote author=TM link=topic=11443.msg82049#msg82049 date=1129013635]
Kyllä sytkäri opn vaan yliveto. Kuivuu muutamalla raapaisulla ja kestääkin vielä piktkään.Mikäs sytkäri olisi hyvä? Onko Ziposta mihinkään?

Anonyymi

[quote author=Hamsteri link=topic=11443.msg82086#msg82086 date=1129045434]
Mikäs sytkäri olisi hyvä? Onko Ziposta mihinkään?Zippo bensasytkärinä toimii pakkasessakin, kun kaasutoimiset hyytyy. Ongelmana lähinnä bensan haihtuminen, jos käyttää harvoin. (=ei muista täyttää)

Aatti

Juu, Zippo on hyvä.
Mutta kaksi Zippoa ostaneena, ja ne kummatkin ensimmäisellä reissulla hukanneena tyydyn nykyään tikkuihin  8)
Ovat vähän kallista kulutustavaraa..

" If your going to make a mistake, make a big one "

terry

[quote author=Hamsteri link=topic=11443.msg82086#msg82086 date=1129045434]
[quote author=TM link=topic=11443.msg82049#msg82049 date=1129013635]
Kyllä sytkäri opn vaan yliveto. Kuivuu muutamalla raapaisulla ja kestääkin vielä piktkään.Mikäs sytkäri olisi hyvä? Onko Ziposta mihinkään?


Minä tilasin ja nopeasti sainkin Silva merkkisen sytkärin täältä : http://www.reittipiste.fi/
Ei yhtään se halvempi kuin Zippokaan( postikuluineen 25,00€) mutta kyllä minä olen ollut tyytyväinen.
Tuluksista ei ole käyttökokemusta .. suottahan noita ostaa kun tuluksen voi tehdä itsekkin eikä maksa mitään.
No en ilman tikkuja lähde reissuun ja yksi rasia täytyy olla pakattuna niin että vaikka uisit niin se pysyy kuivana.