1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Katja
Fjällräven Akka tourist vs. Marmot Twilight

Tässä alkaa jo kokematonta heikottaa kun pitäisi ostaa teltta ja vaihtoehtoja on maailma pullollaan.

Nyt olisi tarjolla tuo Akka tourist (3-hlö) vähän käytettynä edukkaasti(?) satasella tai uutena tuon Marmotin (2-hlö) hinta taitaa olla vajaasta paristasadasta reiluun sataseen jos hyvä tuuri käy. Ongelma on että kumpihan mahtaisi olla parempi ostos? Vai joku muu?

Kolmen kauden käyttöön kahdelle aikuiselle+koiralle (noutajan rötväke, eli ei ihan pikkukoira)  esim.  viikon reissulle lappiin syyskuussa (eli yöpakkasia tiedossa ja tuulta ja sadetta myös). Painossa kilo sinne tänne ei ole oleellista, vaan vedenpitävyys ja kaarien kestävyys (koira kuitenkin seisoskelee ja nojailee sisällä) sekä absidi johon menee hyvin kaksi rinkkaa. Hintaluokkaa max. muutama satanen.

Ehdotuksia... arvauksia...mielipiteitä

vaeltaja

Osta Akka jos on hyvässä kunnossa ja satasella saat.Turha laittaa enempää rahaa palamaan,saat sitten toisella säästetyllä satasella hyvän kolmen vuodenajan makarin!

rane62

Joo Akka on hyvä kapistus koiran kanssa vaeltaessa. Ja kolmenhengen teltta on tosi kiva kurjilla keleillä. Ei tarvi pahoinpidellä kaveria joka kyljen käänöllä.
Minulla on Hille, mutta Akka ajaa saman asian Suomen oloissa. Minulla on kaksi Sammaria mukana reisuilla ja pojat nukuu absidin puolella. Ei haitaa vaikka olisivat kurasia tai märkiä.

pexi

[quote author=Katja link=topic=10981.msg79138#msg79138 date=1124786934]
Tässä alkaa jo kokematonta heikottaa kun pitäisi ostaa teltta ja vaihtoehtoja on maailma pullollaan.

Nyt olisi tarjolla tuo Akka tourist (3-hlö) vähän käytettynä edukkaasti(?) satasella tai uutena tuon Marmotin (2-hlö) hinta taitaa olla vajaasta paristasadasta reiluun sataseen jos hyvä tuuri käy. Ongelma on että kumpihan mahtaisi olla parempi ostos? Vai joku muu?Ehdottomasti tuo Akka. Itelläni on tuo Marmotti ja se kyllä sopii muuten kuvaukseen, mutta koira ei oikein mahdu ja tilaratkaisu absidien osalta ei ole kovin koiraystävällinen. Oma Enkkusprinkkumme on tervetullut telttaan kuivalla kesäkelillä, mutta muutoin ei... 

If we all did the things we are capable of doing, we would literally astound ourselves. (Thomas A. Edison)

Katja

Akka haettiin ja pikaisen pystytyksen jälkeen vaikuttaa ihan pätevältä ja isolta  Smile Sinne mahtuu koko seurue mukavasti istumaan jos sade yllättää

Zap H

Itselläni vähän vastaava tilanne kuin Katjalla aiemmin, joten jatketaan tänne:

Minulla olisi tiedossa uusi käyttämätön Akka tourist 2, hintaa vajaat parisataa euroa. Miten tuo eroaa esim. Akka R/S 2:sta? Speksien mukaan mitat ovat suunnilleen samat, samoin ulkoasu (pl. väri), mutta painoa taitaa olla enemmän? Vertailukappaletta tai vaakaa ei ollut saapuvilla, enkä päässyt koekasaamaan. Erilainen (huonolaatuisempi/eri käsittelyllä?) materiaali? Toisaalta suunnilleen samaan hintaan saisi kevyemmän Marmotin Twilight 2P:n, mutta Akan suuri absidi ja mahdollisesti(?) paremmat talviominaisuudet houkuttelevat. Pääasiassa teltta tulisi kuitenkin kevät-kesä-syksy -käyttöön kahdelle hengelle.

Sama lyhyemmin: kannattaako tourist-mallista maksaa pariasataa? Fjellulta itseltään en ole löytänyt netistä/kuvastoista sen tarkempia tietoja, googlaus antoi myös varsin laihat tulokset.

-Z-

Yudi

Tässä Akka Tourist 2:n tietoja Fjellun 2002 esitteestä:

AKKA TOURIST 2

The Akka tent, now for two persons. It has the same design as Akka 3/4
persons. Suitable for camping since there is a large storage area and space
for cooking.

Art no: 52224

Fabric fly: 75D polyester PU-coated, 3 000 mm/wh Fabric inner: 70D
nylon 210T, colour: beige Window: Fine nylon mesh, colour: charcoal
Floor: Nylon 210T PU-coated, 5 000 mm/wh, colour: black Pole: 7075 T9
Duraluminium in green colour. 322 cm (7 sections) x 3 pole sections,
Ø8.5 mm Pole section length: 46 cm Bending strength: 97 kg Pegs: 6061
Duraluminium 18 pcs x 18 cm Guyline: Nylon string Ø 2.5 mm, 6 x 1.5
m, 2 x 10 m, Line tensioners Construction: Tunnel Total weight: 3 900 g
Poles total weight: 464 g Pegs total weight: 18 pcs x 16 g =288 g

Size

Number of persons: 2
Height: 110 cm
Length: 412 cm
Width: 100/140/100 cm
Inner tent height: 100 cm
Inner tent length: 215 cm
Inner tent width: 110/85 cm
Colour: 540 royal blue
Measurements stuff bag
Diameter: 25 cm
Length: 75 cm


Suurimpana erona kaiketi Tourist:n ja R/S:n välillä on käytetyt kankaat, ulkoteltassa Tourist:ssa polyester PU-pinnoitteella ja R/S:ssä nylon silikoni sivelyillä. Myös sisäteltta ja lattia on eri materiaalia. Tässä Akka R/S2 kankaiden tiedot Fjellun sivuilta:

AKKA R/S2:

Fabric fly: 30D polyester Ripstop 2 sides silicone, more than 4 000 mm water column
Fabric inner: 30D polyester water resistant ripstop
Mosquito net: Nylon mesh
Floor: 70D nylon taffeta with 10 000 mm water column

Eli noista tulee sitten myös se paino ero. Tosin noi Tourist:n polyesteri kankaat PU-päällysteellä taitavat olla mekaanisesti vahvempia esim. pistoja vastaan. Ennen kuin ostat Tourist:n kokeile, että kaaret menee helposti kaaritunneleihin, jotkut ovat valittaneet että kaaritunnelit vanhoissa Akoissa on aika ahtaat. Uudemmissa versioissa kaaritunneleita on paranneltu Joku taisi myös valittaa joskus, että kaarien kuminauha ei toiminut parinkymmen asteen pakkasessa.