1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Gore paclite

Löytyi suht edullisesti Berghausin gore paclite vaatteita, samoja mitä Partiokaupat myy. Uusille housuille ois tarvetta, mutta onko nää ihan vaan sadevaatteita vai käykö yleisempään käyttöön kuorivaatteiksi. Vuorettomuus hieman mietityttää. Vanhat kamppeet on Berghausin tavallista 3-kerros gorea, poikkeeko käytössä paljonkin. Käyttökokemusta kellään?

M L

Keskisen puljussa oli 95€ housut tänään käpisteltynä. Vaikuttaa kyllä enemmän sadevaatteelta kuin pitempiaikaiseen käyttöön sopivalta vaatteelta. Jäin kaipaamaan jotain verkkovuorta, saattaapi hikoiluttaa ilman?
No, hinta olisi ollut "kohdallaan" (tai no, älytön se on vieläkin), mutta jäi ostamatta ku ei ollut sitä verkkovuorta...

Miten tuo verkon puuttuminen sitten vaikuttaa mukavuuteen, kokemuksia???

niilo

Vuorettomuus ei vaikuta käyttömukavuuteen(pitkät kalsarit tottakai), mutta kalvo kuluu nopeammin.

BelowZero

Mikäli vertaa paceliteä ja vaikka Goren XCR:ää tai jotain muuta kolme kerros kalvoa kuten vaikka eVenttiä on toi pacelite sitä heppoisinta kamaa ja omaa näin myös huonoimman hankauskestävyyden. Tuo verkko vuori on sitten maku kysymys mutta omasta mielestäni on suorastaan bärseestä ainakin mikäli vääntää menemään pitempiä aikoja ja meinaa kuivatella kamoja haastavissa olosuhteissa. 

Pemker
Käyttäjän Pemker kuva

Itekin olen miettinyt Pacliteä kevyeksi vaihtoehdoksi kevät/kesälaskemiseen ja skinnaillessa tuulen/sateensuojaksi. Menis pieneen tilaan ja sillai.

Paclite tuntuu hypistellessä kovin tiiviiltä (ja ohuelta). Onkohan kellään tietoa ja/tai kokemusta matskun hengittävyydestä?

/Pemker

-More speed to U-

Anonyymi

Eilen tuli sitten ostettua se Berghausin paclite housut ja takki. Täytyy testailla, onko siitä muuksi kuin sadeasuksi. Hinta oli kyllä halpa, 100 euroa koko asu. Takissa oli "vikaa", pieni tahra hihassa. Se ei varmaan käyttöä haittaa.

xco

[quote author=raitapaita link=topic=10710.msg77872#msg77872 date=1122753227]
Eilen tuli sitten ostettua se Berghausin paclite housut ja takki. Täytyy testailla, onko siitä muuksi kuin sadeasuksi. Hinta oli kyllä halpa, 100 euroa koko asu. Takissa oli "vikaa", pieni tahra hihassa. Se ei varmaan käyttöä haittaa.Mistäs lähti satasella Paclite-asu?

Anonyymi

Keskiseltä :oops: Möivät viimeisiä pois talven alta ja takissa tosin oli tahra. Muuten ei ois hinta ollut ihan noin halpa.

MrKnowItAll

- Paclite on täysin viisitiiveistä materiaaleista hengittävyydeltään ihan parhaita. Johtuu osittain juuri sen ohuudesta

- Paclitea ei ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön, ainakaan housuina. Siis sadavaraksi vain. Kuka edes haluaa kulkea koko ajan vesitiiviit housut jalassaan??? (kun on keksitty esimerkiksi Dryskin housumateriaaliksi)

- Vuori vaatteen osana ja vuori luonnonmuodostelmana taipuvat suomen kielessä eri tavoin. P.o. "VUORITTOMUUS hieman ihmetyttää"  Samoin esimerkiksi "Vuorin puute huolettaa pitkäaikaisessa käytössä". Vuorettomuus tarkoittaa maaston tasaisuutta.

Anonyymi

En tiennytkään osallistuvani kielenhuoltojoukkojen palstalle. Pyydän nöyrimmästi anteeksi ja poistun.

BelowZero

No hyvä kun tuli tämä kielenhuollollinenkin aspekti tähän keskusteluun mukaan sillä olin äärimmäisen tuskastunut kun en millään kyennyt seuraamaan tätä thredia johtuen juuri tuosta niin puistattavan huonosta suomen kielen käytöstä... niin, että mikäs se oli sen kielen ja viestinnän perimmäinen tarkoitus... Mikäli haluaa varta vasten harrastaa kielen huoltoa olisi suotavaa, että tätä harjoittavat henkilöt kirjoittaisivat itse virheetöntä suomen kieltä.

Anttim1

Noniin, ainahan joka threadissä pitää whinettää kielestä...
Mutta asiaan, ostin tässä pari kuukautta sitten partioaitasta kuudellakympillä paclite takin. Hintansa on haukkunut hyvin. Hengittävyys pitäisi olla parantunut näissä uusissa pacliteisssa mutta kyllähän tuo huonosti toimii kesäkuumalla. Kevyt kuitenkin (450gr), erityisesti kun vertaa vanhaan nortin Mountain Jacketiin, joka painaa varmaan monta kiloa!

jpa2

Kylläpä se paclite kestää, heti kun materiaali tuli Suomessa myyntiin, ostin Haglöfsin takin, jota olen käyttänyt lähes päivittäin n. 3v, poislukien kuumimmat kesäkelit, milloin takkia ei ole tarvinnut... ja melko hyvässä kunnossa on tuo "vuori" eli kalvossa on vain muutama hiertymä hihansuissa (ei siis haittaa käytännössä käyttöä)