1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
tareone
Everestin valloittajat. 26.12. klo 10:25 Nelonen

26.12. klo 10:25 Nelonen Erikoiskameralla kuvattu dokumenttielokuva seuraa kansainvälistä kiipeilijäryhmää heidän tavoitellessaan toukokuussa 1996 Everestin huippua. Matkaan mahtuu onnistumisen iloa, mutta myös tragediaa ja surun hetkiä, kun 10.6.1996 Everestin myrskyn kourissa menetti henkensä useampi kiipeilijä. Myös Veikka Gustafsson oli kiipeilijöiden joukossa, mutta oli onnekseen jäänyt kakkosleiriin.

Ohvi

Onkos tämä sama pätkä joka pyörii Heurekassa?

Anonyymi

Joo. Näyttää olevan sama leffa, kuin Heurekassa pyörii.

http://www.heureka.fi/main/exhibition/everest.html

Aku

Ei oo totta. Ja menin missaamaan. Oliko se edes mistään kotosin? Sad

tareone

No joo. Jos on nähnyt sen toisen leffan (en muista nimeä) siitä 1996 turmasta, niin antohan tää sellasen dokkarinäkökulman aiheeseen. Ja olihan se Beck niminen kiipeilijä aika karseen näkönen paleltuneena. Hyvää kuvaa, hienoja maisemia ja Ed Viesteursin höpinää. Veikkaa ei mainittu.

Jukka®

IMAX-filmin EVEREST katsominen telkkarista oli kuin olisi katsonut Vertical Limitiä kännykän näytöstä. Homman juoni on siinä, että tuo filmi on tehty maisemafilmiksi suurelle seinälle. Tarinahan on ihan tyhjänpäiväinen, mainittiinko siinä muuten Göran Kroppiakaan?Kroppin edesottamuksia muuten tuli Ruotsin TV4:lta joulun aikaan. Ensin tuli Everestin juttu ja seuraavana päivänä pohjoisnavan juttu.