1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
golf
uusi-seelanti

Onko kukaan eksynyt seelantiin laskemaan? ollaan lähdössä sinne lokakuussa,mt huttille.

hakulinen

http://midas.vuodatus.net/

Tollanen blog on ainaskin, sieltä saattaisi löytyä herrojen yhteystiedot, jos vaikka valaisisivat asiaa lissää.

kuorkki

MT hutt ei tehny suurempaa vaikutusta.Sinne saakka kun raahautuu ja ilmeisesti autolla on liikenteessä niin kannattaa ajella 200km mt hutista etelään MT Cookin kansallispuistoon.Sieltä löytyy paras heliski mitä olemassa on,eikä hintakaan ole pahimmasta päästä(muistaakseni n.300€/päivä)samaan hintaan saattaa hyvällä tsägällä päästä seuraamaan lautastarojen takamaastokuvaussessioita.Cookista kun pinnistää 200km lisää etelään niin sapuu Wanaka-Queenstown akselille josta löytyy roppakaupalla mt.huttia parempia mestoja mm.Cardrona,Snow park,Treble cone,Remarkables,lisäks Queenstown on mukava kaupunki ja Milford soundsin vuono(käymisen arvoinen paikka)on lähellä.Mikäli offia meinaat laskea niin saattaapi parhaat kelit olla ohi,käsittääkseni tuo lokakuu on aikalailla meidän huuhti-toukokuuta vastaavaa aikaa,itse olin elo-syyskuun vaihteessa ja se oli aika opti sinä vuonna(2004 joka oli runsasluminen niillä nurkilla).Uudessa-seelannissa huiput on himpun verran itävaltaa matalammalla ja lumiraja korkeammalla joten mitään hirmu hankia ei ole odotettavissa.

Kaitsu

Jou!

Saattaa lokakuussa lumi jo vedellä viimeisiään. Taitavat sulkea useimpia keskuksia lokakuun alussa. P-Saarella Ruapehullakin päässee tuolloin vielä laskemaan, aurinko paistaa ja loska on raskasta, tosin kiviäkin löytyy jo niin paljon, että onneksi itse olin mäessä vuokravehkeillä.  Mutta ehdottomasti kannattaa käyttää päivä Queenstownin Shotover-joen raftiretkeen!  Se on ihan oikeasti hurja pätkä lauttaturistillekin, ei todellakaan mitään Kuusamo/Kymijoki/Tornionjoki -lillumista.

golf

thanks. sepä se,että kausi vetelee jo viimeisiään tuossa vaiheessa.eli ei taida olla auki enää muut mestat kuin mt hutt.toiv.edes se!!

kuorkki

www.snow.co.nz

tfl

Olisko kellään päivitystä Uuden-Seelannin paikoista ja kokemuksista viime vuosilta?

Mietinnässä Syyskuulle reissu, ja tietty netistä ja powderhound:sta lukenut sen mitä äkkiseltään löysin. Keskusten puolesta ainakin Craigieburn ja Broken River on saanut kehuja, mutta ovat vähän syrjässä. Ilmeisesti ainakin Methven on heli operaattori paremmasta päästä. Onko jollain kokemusta noista tai muista vastaavista viime vuosilta, ja ehdotusta missä kannattaa asustaa tai missä ei jne.?

Jos joku muu on miettimässä vastaavaa reissua niin YV:tä voi tietty aina tiputtaa ja katsoa jos vaikka satutaan törmäämään tuolla kulmilla.

teha
Käyttäjän teha kuva

Moe!

Vanhaa on tämäkin, mutta 11/2010 poikettiin Mt. Ruapehun Turoassa, joka oli viimeistä päivää auki 07.11. Paikka on pohjoissaarella ja omaa pitkän historian. Ruapehun Whakapapa sai tälle kaudelle tuoreesti uuden Expresshissinkin (perusnostaja turistimäkiin), mutta siis kehistystäkin tapahtuu.

www.mtruapehu.com sivulta löytyy tarkempaa tämän hetkistä tietoa. Highnoon Expressissä meni kivasti ns. normi hiihtelyn merkeissä ja vuokraamon kamppeissa kokonainen päivä. Hintoja en tokikaan tähän hätään muista, mutta NZD kurssi oli edullinen, €uroon nähden melkein puolet eli €urolla sai jotain 1,86 NZD.

VAIKKA kyseessä onkin maan "suurimpia" turistipaikkoja, tykättiin kovasti, toki BLUEBIRD säällä saattoi olla osuutta asiaan. Mitään heli/haikki-hommaa ei toki oltu edes pohdittu.

Kannattaa myös kollailla TÄMÄ http://www.tourism.net.nz/new-zealand/nz-driving-distance-and-time-calcu... sillä ajelut paikanpäällä on on hieman toista, kuin täällä kotoisessa härmässä. WOW-factor ja mutkikkaat tiet laskevat ajonopeutta siinä määrin, että kotoisat 80 km ja 50 min EIVÄT ikinä TOTEUDU.

Etelä saaren "suurin" paikka kokonaisella 2 tuolilla on http://www.treblecone.com/ lähellä Wanakaa. Wanakassa käytiin kyllä, mutta ihan vain yöpymässä, kun ei laakista jaksettu Queenstowniin ajella. Keskus jäi käymättä, mutta lienee oikeinkin mukava kohde. Täältä myös "lyhyt" siirtyä Queenstowniin ja sen ympäristössä oleviin keskuksiin. Tässä ns. vertailu mahdollisuus http://www.newzealand.com/int/queenstown-wanaka+skiing/ Queenstownin keskukset on samaa ketjua ja heidän sivustonsa on tämä https://www.nzski.com/.

Mainitsemasi keskukset on varmasti sitä ITSEÄÄN, jos kerran viittii toiselle puolelle palloa mennä rehkimään, mutta MATKAkalustoon (autoon) kannattaa siinä tapauksessa SATSATA hieman enemmän - VETOkykyä, vähemmän mukavuutta, niin "onnistuu". Oon lukenut moneen kertaan em. keskusten "pointin", mutta lienen jo niin vanha, että helpommalla "nauttii" enemmän.

Ja VIIKKO on liian lyhyt aika, 2 vkoa niukka, 3 riittänee, 4 vkoa on rento reissu. Toki näin vain siinä tapauksessa, jos perilläkin reissaa. Queenstown ja Aucklandiin lennetään "ulkomailta" eli Ausseista ja muistakin maista, mutta muut taisi olla vain sisäisten yhteyksien paikkoja.

Queenstown on aktiivisen ihmisen kehto, kaikkea mahdollista on tarjolla ja oikein viihtyisä kaupunki. Fergburger on SE, mistä löytyy planeetan parhaat herkut.

Jos Ruapehulle eksyt heilumaan, menisin Ohakuneen ja ottaisin Turoan toistamiseen, vaikka Whakakpapa onkin se, missä vain käytiin katsomassa. Ohakune "tuntui" nuorekkaammalta ja elävämmältä, vaikka tuolloin palveluja olikin jo kiinni.

Täältä myös hyvää tietoa NZ reissuun - http://www.newzealand.com/ca/

THa

Pääasia, että on hauskaa.. =)

ollihart

2014 elo-syyskuun vaihteessa viikon reissu eteläsaarella, vuokrattiin Toyotan camper wagon alle ja ajettiin Wanakaan, sieltä seuraavana aamuna mäki ylös Treble Coneen. Loistava mesta, backcountryyn pääsi porteista ja sieltä kiivettiin takasin ylös hisseille, semmosia semijyrkkiä kuruja etelään päin (varjoon eteläisellä pallonpuoliskolla) eikä hirveesti porukkaa koska piti kiivetä takasin. Kaksi tuolihissiä koko mestassa mut hyvin lomittain eli lääniä riitti kyllä sopivasti.

Jatkettiin reissua ja pari päivää myöhemmin oltiinkin siel Arthurs Pass -solassa mis noi Craigieburn ja Broken River myös. Katsoin et eniten tavallisesta poikkeava kokonaisuus oli Temple Basin koska tieltä piti kiivetä tunnin verran ennen kuin oli ees koko keskuksessa. Siellä yht. kolme nutcracker-hissiä eli valjaat päälle ja roikkumaan kaapelista. Meni muuten melko vauhdilla ja kun enimmät lumet oli jo ladultakin sulanut niin meni melko vaikeeks ennen ku aurinko vähän sulatti jäätä. Todella siistit maisemat ja pienellä haikilla tosi jees maastot ois ollut jos lumitilanne ois ollut parempi.

Viikko oli tietenkin liian lyhyt aika siihen et ois nähny rauhassa mestoja et varaa vaan kunnolla aikaa jos mahdollista. Yöpymiset melkeen kaikki hoidettiin autossa leirintäalueilla, ei paljoo maksanu ja useimmissa oli poreamme tai sauna käytettävissä. Jos tähän päädyt niin varmista et on lämppäri autossa, meillä ei ollut... Methvenissä asuttiin jonkun pariskunnan alakerran B&B:ssä ja sielt ois tosiaan saanu niit helinostojakin, useempi firma niitä tarjos.

Hauskaa reissua vaan, älytön paikka kaiken kaikkiaan et pettyä et voi!

teha
Käyttäjän teha kuva

Tässäpä "tuoreesti" linkki tulevien talvien reissujen pohjaksi..

http://www.powderhounds.com/NewZealand.aspx

THa

Pääasia, että on hauskaa.. =)

nektari
Käyttäjän nektari kuva

Asuttiin kaverin kanssa puoli vuotta Uudessa-Seelannissa pari vuotta takaperin, kun oltiin WH-viisumeilla töissä. Käytiin yhtenä viikonloppuna tuolla Cardronassa, oli se kyllä tsekkaamisen arvoinen paikka. Ei kuitenkaan ihan heti osaa yhdistää lumiurheilua Uuteen-Seelantiin, mutta kun ne vuoret ja talven kokee, niin se stereotypia lähtee aika herkästi Biggrin

https://www.backpackerguide.nz/10-best-places-to-ski-and-snowboard-in-ne...