1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
antero
Käyttäjän antero kuva
Lumitilanne Riksgränsen-Narvik?

Onkohan kukaan tuolla otsikon akselilla pyörinyt viime aikoina, ja voisi vähän lumitilannetta valaista? Viikon päästä autojuna päräyttää Kolariin, ja jatko sieltä on vielä ihan auki.

Pallas/Ylläs kuulostaa kirjoitusten perusteella jo menneen talven lumilta, Tamok näyttää mahdolliselta, mutta toisaalta noi Riksun maastotkin kiinnostaisi nähdä?

Joten jos on ensikäden tietoa, tai miksei toisenkin, niin rohkeasti jakoon vaan.

Mikko P.

Hei! Ruotsi vaikuttaa nyt parhaalta vaihtoehdolta. Norjassa pahin vyörytalvi 25 vuoteen, Suomen tuntureilla taas ei ole lunta (tuuli pyyhkinyt kaiken puuterina pois). Viikko sitten oli Stora Sjöfalletilla ja hiihtolomalla Riksulla. Lumitilanne oli molemmissa hyvä.

[url=http://www.dumps.in|][b]sale a lot bins[/b][/url] [b] - CONTACT (my support) icq 666914[/b]

tfl

Narvikin keskuksen sivujen mukaan alhaalla on 65cm lunta. Toivottavasti tuo ei sula ihan viikossa tai kahdessa, itse menossa nurkille Vapun aikaan. Tänään oli Narvikkiin tippunut 20cm ylös, mutta tuo muuttunee kevätlumeksi aika nopeasti kun ilmat lämpenee?

Mikael

Tultiin Hunndalen:sta runsas viikko sitten. (Junaradan "varrella" Riksun jälkeen vähän ennen Narvik:ia). Lumitilanne oli siellä hyvä, pakkaslunta eikä mikään mahdoton vyöryvaara.

fedi1888

Narvikissa tullut lisaa lunta ihan just, ja paras lumitalvi 15 vuoteen taala. pohjaa løytyy ja vyøryvaara suht pieni. aika kevæthanki tuntumaa mut saatahan sææjumalat tehæ mitævaan viellæ tæællæ, mut kausi jatkuu kyllæ kuukauden ainakin.

/F

antero
Käyttäjän antero kuva

Kiitti infosta. Taitaa se auton keula sitten kääntyä noille seuduille.

JM

Mites Narvikissa toimii hissit nykyään?

pyh

Ennuste Riksulle, ei paha? Jos tykkää lumesta...

http://www.yr.no/place/Sweden/Norrbotten/Riksgr%C3%A4nsen/long.html

asvuola

Viime viikko Abiskossa, uutta lunta ei tuona aikana tullut, mutta tuntureiden pohjois- ja itäseiniltä löytyi ihan hyviäkin pätkiä. Keskukset (riks, björk & abisko) oli kamalassa kunnossa. Lähdettiin pois sunnuntaina ja silloin oli lumimyräkkä päällä. Narvikissa oli törkeen hyvät laskut Narvikfjällen Mörkhollalla, hissit toimii ylös asti.

JHS

[quote author=pyh link=topic=35763.msg189389#msg189389 date=1302614286]
Ennuste Riksulle, ei paha? Jos tykkää lumesta...

http://www.yr.no/place/Sweden/Norrbotten/Riksgr%C3%A4nsen/long.htmlMites kokeneempaan silmään noi sääennusteet Riksulle ja Kebnekaiselle näyttää randohiihdon näkökulmasta? Lunta näyttäisi tulevan kohtuullisesti ainakin maanantaihin asti. Aikomus olisi suunnata ensin Kebnelle, sieltä pienen kierroksen jälkeen Riksun kautta Lofooteille.

Mitäs näillä pohjatiedoilla ja sääennusteen perusteella suosittelisitte 1-5 päivän ski touring -kohteiksi noilla hoodeilla?

A-mies

No se kandee muistaa, jotta kun tuolla tulee lunta, niin käytännössä ei Riksulassa ainakaa ole mitää laskettavaa. Jos kuitenki sattuu dumppipäivälle tuonne päin, niin Narvikista etelään Sovande Dronningin alla on hyvällä lumella oivaa laskua metsärajan alapuolella. Tulee useempi hauska ränni metsän sisällä siihe järven rantaan. Hyvällä kelillä sit mielikuvitus asettaa rajat, lääniihä tuol riittää. Vassecohkalle tai Vuoddasriidalle(tms) jos meette, niin kandee olla ajoissa kun noille kuskaavat paljo sakkia kopterilla ku on hyvät kelit. Kandee hommata Topptur kirja Riksun ja Narvikin alueelle. Sieltä löytyy reittejä mistä valita Smile

"...in general park skiers will be going to the hospital while big mountain skiers ski powder on the peaks of their dreams..."

teha
Käyttäjän teha kuva

[quote author=asvuola link=topic=35763.msg189392#msg189392 date=1302627521]
Viime viikko Abiskossa, uutta lunta ei tuona aikana tullut, mutta tuntureiden pohjois- ja itäseiniltä löytyi ihan hyviäkin pätkiä. Keskukset (riks, björk & abisko) oli kamalassa kunnossa. Lähdettiin pois sunnuntaina ja silloin oli lumimyräkkä päällä. Narvikissa oli törkeen hyvät laskut Narvikfjällen Mörkhollalla, hissit toimii ylös asti.Oltiin reissussa 30.03-3.4 ja keskiviikko iltana mennessa Bjorkkikseen oli pahin myrakka aikoihin, ainakin jos autolla ajelua pohtii..

31.3-1.4 olikin sitten aurinkoista puuterin laskua, lempo hauskaa laskua, vaikka ei nyt kainaloita myoten ollutkaan.. Offareilla aamusta iltaan..

2.4 oli varsin myrskyinen paiva, aamulla 3 h Abiskossa (Lavin Dalenissa oli kuitenkin mukavasti lunta, hissin vasen/laskijan oikea) ja iltapaivalla toinen 3 h Narvikissa.. Tuulen vuoksi Narvikin tuoli ja gondoli olivat kiinni.. Lahinna rinnelanailua laudalla, koska lamminta oli melkein +7 astetta.. Rinteet hammentavan hyvassa kuosissa, mutta offari oli niin markaa liimaa, ettei laudalla laskemisesta tahtonut tulla mitn..

3.4 olikin sitten taas kunnon pakkaskeli, joten Bjorkkis oli rinteiden puolesta betonia, tosin onneksi oli rinnekamat mukana offarikamojen lisaksi, niin paasi viela vajaan 2 h vetamaan sykkeella.. Aurinko paistoi talloinkin ja kotiin lahto harmitti, kuten normaalisti aina talta seudulta..

  Teha

Pääasia, että on hauskaa.. =)

Arttu Muukkonen

Eilisaamuna oli tosi lämmintä jo, narvik campingin tasolla 10 astetta. Edellispäivänä oli jo märkää lunta tonnissa, tosin riippui vähän paikasta. Nyt taitaa olla luvassa pilvistä ja sateista ties kuinka pitkään.

Sieppo
Käyttäjän Sieppo kuva

Ihan hyvin on Riksussa lunta tällä hetkellä. Ylhäällä vaan on aikamoisen tuulenpakkaamaa ja tällä hetkellä tuulee lujaa sekä välillä tulee vähän lumihiutaleita. Huomenna pitäisi alkaa dumppi.

Jumi-Jakke

Pumpsista !!!

Sunnuntaina lähtö, pitävätkö nettihuhut eeppisistä snorkkeli keleistä paikkansa ?

Bebe

Koska välillä olen vajakki ja luulin postaavani tähän ketjuun enkä tamokin settiin...


Muutama päivä sitten tulleena:

-Tamok oli ennen vappua aika mätä samoin lyngenin seutu. Lunta näytti olevan reilusti tosin.
Lokaalit puisteli päätään pari päivää ennen vappua ja jonniverran näkyi vyöryjälkiä.
Ja kuulemma karhu tai kaksi liikkuu alueella joten houkutusmakkarat messiin.

-Narvikin ,alhaalta alkoi sulamaan (<400m rannoilla) muualla lunta
reilusti tai tosi paljon ajankohtaan nähden. Kelit ylempänä jatkuu piiiitkään jos säät sallii.

-Abisko : alkoi keskuksesta mätsäs paistamaan mutta ylhäällä lunta ihan jeeesh.

-Björk:  lunta mestassa hyvin,mutta jos neppailusta ei tykkää niin... Björkistä pohjoiseen näytti olevan ajankohtaan nähden hyvin lunta.Erittäinkin,itse asiassa.

-Riksu: Hyvä tilanne,enemmän lunta kuin monena vuonna huhtikuun lopussa. Joku jupisi parkkiksella että hundalenissa riittää kihkutettavaa jussin jälkeenkin tällä menolla.

Jumi-Jakke

Juuri kotiutuneena...

Narvik lumitilanne OK ohvilla, Mőrkhållalta pääsi laskemaan alas gondolille lähes kokonaan lumella. Rinteet alkupäivästä betonia, iltaa kohden parempaa. Narvikin keskus taitaa vaan sulkea piakkoin

Rikus lumitilanne hyvä, hieno hankikanto, jonka päällä paikoittain muutama sentti sokerilunta joka aiheuttaa autenttisen liitämisfiiliksen. Nordalsfjällillä myös OK lumet. Käytiin myös touraamassa lähistöllä Vassecohkkalla, superlumet löyty. Kopteri päristää myös kohtuu hintaan aamusta iltaan.

Eli lunta riittää, suositamme...

Miqu
Käyttäjän Miqu kuva

Onko pohjoisen lumitilanteesta tämänhetkistä tietoa? Nyt ois vapaata viikon verran, joten vois mennä käväseen Smile

Maco

[quote author=Miqu link=topic=35763.msg190516#msg190516 date=1305874318]
Onko pohjoisen lumitilanteesta tämänhetkistä tietoa? Nyt ois vapaata viikon verran, joten vois mennä käväseen Smile

Lunta on täällä vielä hiton hyvin. Enempi ku miun muistin mukaan aiemmin näihin aikoihin.

Macharza

Eilen kun lähdettiin pois Riksusta, alkoi iltapäivällä sataa vettä.
Mutta ei se kyllä niitä lumia tuhoa.

Etelärinteet ovat aika sohjoa jo iltapäivällä, mutta pienet yöpakkaset auttais kyllä siihen.
Aamusta voi vedellä joka ilmansuuntaan.

careyxxx

Lumitilanne viikko sitte, suomipoikain laskuja Riksun ison vuoren kisoista..

[url=]SBMC 2011[/url]

Lunta edelleen kuulemma on, mutta aukiolo käy vähiin.

Avalanche

Terve!

Olen suuntaamassa autolla keskiviikkona Riksun suuntaan. Onko kellään paikanpäältä tietoa lumitilanteesta tällä hetkellä. Säätiedotus lupaa ainakin koko tulevaksi viikoksi lunta Riksuun, joten kaiketi jonkun verran pehmeää lunta on tiedossa.

Samoin kiinnostaisi tilanen Narvikin suunnalla. Viime kerroilla ylin tuolihissi ollut kokonaan kiinni. Onko kenelläkään tietoa tämän talven tilanteesta...

Every day is a PERFECT DAY for SKIING

Mikko P.

Lunta on ei ole paljon eikä vähän; voisi kai sanoa kohtuullisesti. Norjan puolella ehkä enemmän... Puuteriakin löytyy.

Narvikin rinteissä oli lumipulaa. Ylätuoli oli kiinni keskiviikkona, joko tuulen vuoksi tai muuten... Nordlandissa näyttäisi kuitenkin olevan enemmän lunta, kuin esim. Tromssan alueella.

[url=http://www.dumps.in|][b]sale a lot bins[/b][/url] [b] - CONTACT (my support) icq 666914[/b]

TMK88

Päivitelkäähän lumitilannetta Narvikin ja Riksun suhteen.. Tarkoitus olisi lähteä pääsiäisenä sinne suunnalle, onkohan kovasti ruuhkaa esim. Narvikin keskuksessa?

töke

Kysyt aika mahdottomia. Nyt on 16.3 ja pääsiäinen on tänä vuonna 8.4. Tuolla aikavälillä voi lumitilanteessa tapahtua ihan mitä vaan. Varsinkin Narvikissa.

Avalanche

Sunnuntaina lähdettiin ajelemaan takaisin Abiskosta, joten lyhyt tiivistelmä lumitilanteesta.

Riksussa mielestäni vähiten lunta omista 6 reissusta. Etuoffarit avattiin lauantaina, ja siinä oli ihan ok lunta.

Abiskossa parasta hiihtoa. Jyrkillä (ainakin itselle) rinteillä hyvin lunta. Tasaiselta yläosalta tuuli on puhaltanut lähes kaiken lumen pois. Toki myös Abiskon "joenpohjalla" alkoi kivet hakkaamaan pohjiin paluumatkalla hissille.

Narvik jätettiin tällä reissulla väliin koska ylin tuolihissi ei pyörinyt ja keskuksesta todettiin, ettei ole varmaa että pyörisi ollenkaan tällä kaudella.

Hieman lisää lunta sinne kaikkialle tarvittaisiin.

Hauskoja (ja turvallisia) laskuja kaikille sinne suuntaaville...

Every day is a PERFECT DAY for SKIING

jeppe jääkarhu

Narvikin suunnalle pitäisi loppuviikosta suunnistaa ja kaipailisin vinkkejä sivuista/puhelinnumeroista, joista voisi aamulla tarkistaa paikallisen vyöryvaaran tason.

Säätä on tullut seurattua useammastakin paikasta, mutta en ole vielä missään törmännyt suoraan tuonne tehtyihin vyöryvaara tietoihin. Oikeastaan ainoat koko norjaan ovat olleet lyngen lodgen omat ja http://www.ngi.no/no/snoskred/ tajoamat. Kumpikaan ei kuitenkaan osu ihan tuolle alueelle  :?

JM
jeppe jääkarhu

Kiitos suuri, juuri tällaista olin hakenutkin!

Nelosta ja vesisadetta... onneksi loppuviikkoa kohti pakastuu!

jeppe jääkarhu

Kenelläkään kokemuksia paikanpäältä muutamalta viime päivältä. Onko suurta eroa aivan rannikon tuntumassa vs. vuonon perältä sisämaahan, kuinka korkealla nollapiste kävi? Tamokin suunnalta oli jo kommentteja tullutkin ja varmaan aika saman suuntaista Narvikissakin?

Huomenna pitäisi auton suunnata sinne päin.

kettu repolainen

Mikä mahtaa olla lumi tilanne Riksun suunnalla tällä hetkellä ? Onko Narvikin tuolihissi toiminassa ?

Sivut