1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Alpine
Suomennoksia Ruotsinkielisille laskukamppeille

Rupesin tässä värkkäilemään Exceliin taulukkoa, jossa on hinnat markkoina ja euroina Abiskon, Björklidenin, Riksun ja Narvikin keskuksista. Tämä helpottaisi sitten kulujen arviointia ensi kevään reissua varten. Mutta sielläpä on vuokrahinnastoissa sellaisia vermeitä, etten tiedä mitä ne Suomeksi ovat. Ei sanakirjastakaan ollut paljon apua. Joten jos joku tietää seuraaville kamppeille suomennoksia, niin voisikohan jelppiä vähän.


  • Turskidor (Eng. Tour skis)
  • Vind-/bivacksäck (Eng. Bivouac bag) Tuulisäkki :?: :shock:
  • Transceiver (Tämä taitaa olla vyörypiippari)
  • Stighudar (Eng. Climbing skins) (Taitaa olla nousukarvat?)
  • Fjällpulka
  • Barnbärstol
  • Randonné, Alpin turskida med turbindning och platspjäxa
  • Längdtur, Vallningsfria skidor med stålkant och grova kängor

[/]
Anonyymi

Tässä omat suomennos-ehdotukseni:Turskidor (Eng. Tour skis)=jonkinlaiset (tavalliset) murtsikkavaellussukset ?Vind-/bivacksäck (Eng. Bivouac bag) Tuulisäkki=bivakki, en tiedä onko virallista suomennostaTransceiver (Tämä taitaa olla vyörypiippari)=jepStighudar (Eng. Climbing skins) (Taitaa olla nousukarvat?)=niin kaitFjällpulka= perässä kiskottava ahkio?Barnbärstol= ns."ipanareppu"?Randonné, Alpin turskida med turbindning och platspjäxa= randonne-sukset, vaellussiteillä ja muovimonoilla?Längdtur, Vallningsfria skidor med stålkant och grova kängor )=jonkinlaiset vaellussukset nämäkin, teräskantein & voiteluvapaat, jykevät monot ?

Anonyymi

tuulisäkki ei muuten ole saman kuin bivisäkki... tuulisäkkejä voi olla eri kokoisia, tyypillisesti sisään mahtuu 2-3 henkilöä ja ei ole vedenpitävä mutta hengittää paremmin. Sinne mennään siis kokonaan sisään ja siellä voi vaikka syödä eväitä, tai käyttää sitä nukkumissuojana. Pienelle porukalle riittää siis yksikin tuulisäkki ja sellaisen voisi tehdä itsekin.

Kuva Hillebergin nettisivuilta (josta löytyy myös lisää ruotsinkielistä selitystä aiheesta :-):[img]http://www.hilleberg.se/images/vindsäck.jpg[/img]

Bivy on yhden hengen pussi, makuupussin mallinen ja siellä voi vain nukkua. Usein vedenpitävä. Tuulisäkki on kai skandinaavien keksintö, bivyä käytetään esimerkiksi alpeilla kiivetessä.Fjällpulka on tosiaan ahkio ja stighudarit on skinit eli nousukarvat.

Turskidoreissa on teräskantti, ja ne on leveämmät ja pitemmät kuin murtsikat. Ehkä lähin vastine olisi hiihtotellut.

Anonyymi

Ei oikein tuo kuvas tarttunut mukaan, johtuneeko siitä, että propertiessilla katottaessa kuvan koko on -1bittiä... mutta mene www.hilleberg.se -> producter -> tält -> ja sieltä lopusta löytyy...