1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
TeleM
Jääkiipeily Kilpisjärvi-Lyngen

Löysin aika nirkoisesti tietoa aluuen jääkipeily mahdollisuuksista.

Eritoteen helpohkosta sellaisesta. :roll:

Olemme menossa pitämään tukikohtaa kilparille 3-10.4.Eritysesti kiinnostaa heti muutama km rajan jälkeen tien alittava "Skibotnelviin" johtava putous.

Minkä tasoiset reitit, montako kp:ta, löytyykö yläköysittely mahkua, poistumis / laskeutumis reitit, mitä tulee ottaa huomioon jne.

Onko joku käynyt siellä hiljattain missä kunnossa se on?

Entäpa muuten tuohon länsiseinämään kuinka nopeesti siellä päin aurinko/joen vesi syö

jäät huonoon kuntoon noin kokemus peräisesti?

Onko topoja, linkkejä, valokuvia tai muuten jotain infoa...Entä Lyngen ison tunnelin jälkeen on kuulemma kivoja putouksia?Kaikki info olis tervetuluttaTeleM

ossi

Viime vuonna olimme Lyngenissä kiipeilemässä maaliskuun lopussa. Tarkoituksena oli myös mahdollisuuksien mukaan kiivetä jäätä, mutta käytännössä kaikki alueen putoukset olivat joko sulaneet tai erittäin huonossa kunnossa. Siellä vallitsee meri-ilmasto: pakkasta ja lunta löytyy kyllä ylempää, mutta vuono rannalla ruoho vihersi. Tämän vuoden tilanteesta en tiedä, mutta viime vuoden perusteella en lähtisi sinne jääkiipeilemään tähän aikaan.Kilpparilta lähtevän tien varressa olevia putouksia emme tsekanneet niin tarkasti, siinähän tulee jonkun verran nousua ja voi olla kylmempää.T: Ossi

------------------------------------<br />Ich habe Pläne, grosse Pläne...<br />http:/ossieskola.wordpress.com

piikki

Tultiin eilen (27.3) Lyngenistä. Ison tunnelin jälkeen jäätäputouksia oli vaikka kuinka paljon kiivettäväksi. Viime viikko oli aurinkoinen muttei juurikaan plussan puolella joten putouksia riittää. Alhaalla ei ole juurikaan lunta ja ylhäällä oleva kovaa ja pakkautunutta.

TeleM

Hei hieno kuulla! Biggrin

Sain vihiä ja koordinaatteja samasta paikasta Oulusta käsin.

Mihin siellä saa auton ... vai parkkiin ... niin?TeleM

Hätäkö tässä... Valmiissa mailmassa!

Lasse

Oliko varjossa olevatkin paikat menny kovaksi???

piikki

Auton saa helposti tien varteen. Jos haluaa kiivetä pitkiä jääreittejä niitä riittää 8 km matkalle pitkän tunnelin pohjoipuolella joten sopivaa löytyy. Kelit oli viime viikolla pikkuisen pakkasen puolella ja lunta alhaalla vähän joten on helppo tallustella putouksille.

Runo_Jorma

Pahoittelut vanhan ketjun herättämisestä, mutta aihe alkoi kiinnostamaan.

Näin 10v myöhemmin en nopealla googlella löytänyt Kilpisjärvi / Käsivarren alueelta mitään tietoa jääkiipeilystä. Löytyykö alueelta putouksia kiivettäväksi? Ainakin vesiputouksia löytyy, mutta jäätyykö osa niistä?

hiloran

-Hande-