1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
MeriA
Kiipeilyvaatetustutkimus

Moi,

Tarvitsisin vastaajia kiipeilyvaatetuskyselyyn, jota teen Lahden Ammattikorkeakoulun tekstiili- ja vaatetustekniikan ulkotyövaateprojektia varten.

Kysely on nettilomake, jonka täyttämiseen menee noin 10-15 minuuttia ja lomake täytetään anonyymisti.

Olisi mahtavaa, jos jaksaisitte vastata kyselyyn! Smile

Tässä on siis linkki lomakkeeseen:
https://docs.google.com/spreadsheet/embeddedform?formkey=dE5kamx2R2VZXzZUYWw1MGdQeGY0Vmc6MQ


Terveisin Meri Alho

pqs

Kyselyyn vastanneena ja niitä myös jonkinverran työkseni tekevänä ajattelin antaa hiukan palautetta.
Jos tavoitteena on saada tietoa mitä ominaisuuksia kiipeilijät vaatteiltaan kaipaavat, tuollaisella lomakkeella ette haluamaanne saa.

Otetaan esimerkkinä meikäläinen, kohtuu aktiivinen harrastaja joka harrastaa kutakuinkin kaikkia alalajeja boulderia, sporttia, tradia ja joskus jäätäkin. Lisäksi välillä koitetaan kiivetä jonkun isommankin töökin päälle. Olosuhteet vaihtelee hallista-talvisille vuorille. Nykyinen lomake ei havaitse tällaista "sekakäyttöä".
Veikkaisin, että suuri osa suomalaisista kiipeilijöistä harrastaa 2 tai useampaa eri alalajia joten "ongelma" tulee vastaan suurimmalla osalla vastaajista.

Esim kysymykseen kuinka tärkeänä pidät vaatteiden seuraavia ominaisuuksia -vedenpitävyys, hengittävyys, jne. Ei voi vastata järkevästi kun sehän riippuu lajista ja odotettavissa olevasta kelistä.

Jos vastauksia ei ole vielä hirveästi ja oikean datan saaminen kiinnostaa niin kehoittaisin palaamaan lomakkeen suunnitteluun. Jos kysely on vaan välttämätön paha osana opiskeluja ja vaatteet on jo suunniteltu/ommeltu niin sittenhän tämä toimii näinkin.

MeriA

[quote author=pqs link=topic=41965.msg207986#msg207986 date=1349379069]
Kyselyyn vastanneena ja niitä myös jonkinverran työkseni tekevänä ajattelin antaa hiukan palautetta.
Jos tavoitteena on saada tietoa mitä ominaisuuksia kiipeilijät vaatteiltaan kaipaavat, tuollaisella lomakkeella ette haluamaanne saa.


Kyselyssä otanta on niin pieni ja tarvittava data niin suppeaa, että tämä lomake kyllä riitti aivan hyvin täyttämään tarpeet. Ei tuo mikään hiottu kysely kyllä olekaan ja huomasin muutaman ns. aivopierunkin päässeen noihin kysymyksiin. Biggrin Hyvä kuitenkin saada jotain palautettakin.

Projektissa valmistamme kiipeilyasun yhdelle asiakkaalle ja asiakkaan tarpeet olemme kyllä kartoittaneet erikseen. Smile Tämä kysely oli tarkoitettu vain kohderyhmän tuotetarpeiden yleiskatsaukseen.

Erittäin suuri kiitos kaikille, jotka jaksoivat vastata! Sain paljon enemmän vastauksia kuin odotinkaan! Smile