1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Relaa
Käyttäjän Relaa kuva
Revenne (Pikku-Matti maailmalla blogi/access-asiaa, pulttauksesta)

Oikaisu kallionkehittäjien pyynnöstä!
------------------------------------------------------------------
Lue kokonaan.

rakka

Ymmärrän kommenttisi pulttauksesta. Tuolla on ihan hyviä trädireittejä, ja hyviä pulttireittejä. Mutta muutamat pultatut pätkät kyllä herättävät ihmetystä. Etenkin nuo poikkarit. Vaikuttaa siltä, että ensin on pultattu poikkari, vaikka edes kaikkia luonnollisesti alhaalta ylös meneviä linjoja ei ole sektorilla kiivetty. Luonnollisempaa olisi kiivetä ensin nuo linjat, ja vasta sitten kiivetä poikkari. Tai voihan sen kiivetä, mutta pultata ei pitäisi ennenkuin sektori ja muut reitit ovat hakeneet muotonsa. Sen jälkeen näkisi, onko ylipäätään tarpeen lisätä uusia pultteja.
Tuota asiaa saa, ja on mielestäni tarpeen kritisoida.

Kuka poraan tarttuu, se poraan hukkuu.

Artturi Kröger

Hyvä juttu saada Relaaseenkin taas ajankohtaista asiaa ja keskustelua access-asioista sekä reittien tekemisestä myös. Täällä foorumillakin on iso joukko suht' kokemattomia kiipeilijöitä, joista monelle em. asiat eivät välttämättä ole mitenkään itsestäänselviä - kiipeilyeettiset pohdinnoista puhumattakaan. Biggrin

Kesän mittaan tulossa artikkeli aihepiiriin liittyen, toivon mukaan aktiivista foorumikeskustelua myös.

Järkyttävät rispektit kaikille kiipeilyreittejä tähän maahan väkertäneille ja väkertäville! Kyllä kelpaa kiikkua, kun tarjonta kasvaa ja monipuolistuu, ja erittäin hyvällä turvallisuusstandardilla.

Kuka lie Suomen kalliokiipeilyreitintekemisen Big Daddy, eniten aikaansaanut? Mainitsemisen arvoisia nimiä pitkä litania, mutta ekana tuli mieleen esim. Rami Haakana ja tietty viime vuosina Reventeellä(kin) hienoa jälkeä tehneet Toni Fohlin ja Miika Mustonen ja kumppanit.