1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
AnneD
Käyttäjän AnneD kuva
Kiipeily- ja retkeilykamat lentsikassa

Voisko joku varmistaa mitä saa kuljettaa käsimatkatavaroissa kun lähdössä lentäen kiipeilyreissulle? Kuulin, että joku oli joutunut jättämään köyden turvatarkastukseen.. entäs trädikamat? Ja ilmeisesti keitintä ei myöskään kaikki lentoyhtiöt sulata.

Hobgob

Ruumaan vain, niin kaikki menee polttoaineita lukuunottamatta. Happipullolla saattaa tarvita, jonkun lipukkeen, mutta muistaakseni sellainenkin on lentämällä kulkenut..

Matts

[quote author=AnneD link=topic=40106.msg202586#msg202586 date=1332100856]
Voisko joku varmistaa mitä saa kuljettaa käsimatkatavaroissa kun lähdössä lentäen kiipeilyreissulle? Kuulin, että joku oli joutunut jättämään köyden turvatarkastukseen.. entäs trädikamat? Ja ilmeisesti keitintä ei myöskään kaikki lentoyhtiöt sulata.Ainakaan mullei oo tullu kitinää köysistä tai normi-kiikkuräleistä. Kuhan teräaseet pidät pois. Ja varmaan ite keitinkin menee jos jätät kaasu/bensapullot pois.

Sein Caledon

Syksyllä Barcelonassa jatkojen kanssa ei päässyt turvatarkastuksesta läpi.

Rami

[quote author=AnneD link=topic=40106.msg202586#msg202586 date=1332100856]
Voisko joku varmistaa mitä saa kuljettaa käsimatkatavaroissa kun lähdössä lentäen kiipeilyreissulle?


Luulen, että kukaan ei voi varmistaa tätä tietoa sulle. Mitä olen juttuja kuullut, niin käytännöt vaihtelevat niin paljon.
Ite oon laittanut ruumaan kaiken kovan ja myös köyden. Jollain oli ollut köydenkin kanssa ongelmia.

Ihme, jos trädivehkeiden kanssa ei tule ongelmia, ainakin jos vähänkin isompaa camalottia yrität viedä käsimatkatavarana. Nyt kun tämän sanoin, niin pian ilmoittautuu joku joka on vienyt kutosen camalotin käsimatkatavaroissa  Biggrin

Berg Baron

miksi ihmeessä kiilat ja köydet pitäs ottaa kabiiniin? onhan ne kalliita, jne.. mutta niin on kaikki muukin tässä elämässä. ei oikein sovi tuollainen varmistelu kiipeily filosofiaan. vai onko laukku jo muuten niin max kiloilla, että pitää säätää.

Matts

[quote author=Berg Baron link=topic=40106.msg202624#msg202624 date=1332166869]
miksi ihmeessä kiilat ja köydet pitäs ottaa kabiiniin? onhan ne kalliita, jne.. mutta niin on kaikki muukin tässä elämässä. ei oikein sovi tuollainen varmistelu kiipeily filosofiaan. vai onko laukku jo muuten niin max kiloilla, että pitää säätää.Itekkin jättäisin suosiolla ruumaan mutta ainakin kerran oon ite joutunu ottaan noita kabiiniin. Sillon oli paitti kilot tiukilla, mutta myös vaihot sen verran tiukilla ettei uskottu laukkujen ehtivän messiin. Oli myös tiukka aikataulu tikkauksilla joten sporttimultipitchiin piti olla valmius vaikkei laukut heti perille pääsiskään :).

AnneD
Käyttäjän AnneD kuva

Joo ei ole kyllä tällä reissuilla kiloista ongelma mutta just lähinnä se, että kun ei ole kovin pitkä reissu edessä ja todella niheää jos laukku päätyisikin jonnekin muualle. Mutta joo, käytännössä kaikki kovempi geari vaan ruumaan ja toivotaan parasta Smile

“Happy are those who see beautiful things in ordinary places, while others see nothing.”

http://www.relaa.com/blogi/neito-pihalla-anne-dahlgren

rakka

uuteen seelantiin ja australiaan(?) mennessä kannattaa varmistaa että kamat ovat puhtaita. Tuolla ollaan ollaan tarkkoja siitä, ettei luontoon eksy vieraita pöpöjä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että esim. köyden (pädin, teltan, kenkien jne. ) pitää olla puhdas. Muuten se takavarikoidaan tai desinfioidaan. Luulen, että köyden desinfiointi ei varmastikaan paranna sen ominaisuuksia, vaan saattaa jopa johtaa köyden hylkäämiseen, koska nuo aineet ovat mahdollisesti haitallisia kangasmateriaaleille.

toippa

Teneriffalta tullessa oli jäädä pussillinen slingejä turvatarkastukseen. Väittivät, että niillä voi kuristaa jonkun. Kiitos terroristeille.

Geneven kentällä taas väittivät, että liian paljon metallia kun oli rautaromut käsimatkatavaroissa. Onneksi eivät osanneet tonkia oikeasta lokerosta ja tyytyivät kun näkivät valjaat.

Anonyymi

Yleisesti: Mikäli haluaa päästä varmiten läpi ja edullisimmin laittaa kaiken ruumaan.
Kavereita on pysäytetty jopa valjaista ja sulkkareista. Kerrankin yhdellä mukana 4 sulkkaria ja Vantaan kentällä tuli halvimmaksi heittää sulkkarit roskakoriin, säilytys olisi maksanut (2vko) sen verran paljon.
Ainahan voi tuurilla päästä läpi ja riippuen siitä kuinka nipolla tuulella tarkastaja sattuu olemaan.
Köydestä olen itse kuullut paljon että se ei mene käsitavaroissa juuri sen vuoksi että sillä on helppo tappaa ihmisiä ja kas kummaa sitoa ihmisiä  Biggrin

pipa

Niin, miksi ihmeessä niitä killuttimia pitäisi käsimatkatavaroissa kuljetellakaan? Ruumaan vaan kaikki.

Vuosien varrella on muutamaan otteeseen tullut nähtyä kentällä semmosiakin, joilla on kiipeilykamaa roikkunut tyylikkäästi repun ulkopuolella! Miksi? No daa-a, kun kaikkien pitää tietää, että kyseessä on kiipeilyn harrastaja. Älkääkä nyt vaan tulko sitten selittämään, että ei mahtunut reppuun. Ja nää urpot on aina ollu suomalaisia.

Kyllä suomalaiset maailmalla tunnistaa poikkeuksetta kilinästä...

Highlander

Homma on paljon kiinni kohdalle sattuvasta turvatarkastajasta ja sen päivästä. Ruumaan vaan.

Virallista tietoa tarjoaa Trafi: http://www.trafi.fi/ilmailu/matkustajalle/turvatarkastukset/nain_pakkaat_oikein

chriisu

Helmikuussa lennettiin Espanjaan kiipeilyreissulle, niin Helsinki-Vantaan kentällä kaikki kilkuttimet kulki käsimatkatavaroissa ilman moitteita. Ongelmia esiintyi kun olimme nousemassa paluukoneeseen Barcelonassa niin siellä ei saanut viedä sulkkareita, köysiä tai slingejä käsimatkatavaroina. Onneksi oltiin tarpeeksi ajoissa liikkeellä että saatiin laitettua kiipeilygeari reppuun, joka meni ruumaan, mutta ensi kerroilla laitetaan varmasti kaikki kiipeilykamat ruumaan.

kelopuu

Geneven kentällä käsimatkatavaroissani ollut kiipeilyköysi oli "turvallisuusriski" ja se kiikutettiin sitten ruumaan

sakris

2011 syksyllä Sisiliassa Trapanissa pakottivat köyden ruumaa ja olisivat halunneet möys valjaat ja sulkkarit mutta laitettiin semmonen hässäkkä ja vänkäys pystyyn että muu unohtui kuin köysi. Meilläkin oli 5 ihmisen kamat ja kilot tarkoilla.

maretus

[quote author=sakris link=topic=40106.msg205427#msg205427 date=1341832239]
2011 syksyllä Sisiliassa Trapanissa pakottivat köyden ruumaa ja olisivat halunneet möys valjaat ja sulkkarit mutta laitettiin semmonen hässäkkä ja vänkäys pystyyn että muu unohtui kuin köysi. Meilläkin oli 5 ihmisen kamat ja kilot tarkoilla.Itte en kyllä lähtis mitään "kovaa" tavaraa kuskaamaan käsimatkassa, arvostan nimittäin matkustamisen helppoutta (lue vänkäämisen minimointia) kohtuupaljon. Multa on esim takavarikoitu n. 7cm:n pituinen jakoavain kabiinikamoista joten ihan ehdointahdoin en edes lähtisi yrittämään jotain kiilasettiä turvan läpi roudata. Jos kilot on tarkalla niin lappaa sitten sieltä ruumaan menevästä laukusta vastaavasti "pehmeätä" kamaa sinne käsimatkaan. Myös esim haikkibuutsit painaa helposti melkein pari kiloa eli jos pistää haikkibuutsit jalkaan lennolle ja tennarit ruumaan niin säästää helposti kilon painoissa (kengäthän voi koneessa sit ottaa pois jalasta vierustoverien riemuksi). Samoin päällähän saa olla ihan niin monta takkia kun haluaa jnejne. Smile Yks vahva vinkki kans mitä ystävät ovat käyttäneet menestyksekkäästi on se että useimmat lentoyhtiöt antaa laittaa ruumaan normikamojen lisäksi suksipussin tai golfbägin varsin nimellistä korvausta vastaan (esim 30e) ilman painorajoitusta tai ainakin aika reilulla kilolimitillä. Eli ei muutakon golfbägi tai skimbapussi täyteen metallikilhainta, köyttä ja muuta painavaa romua ja ruumaan. Smile