1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
"Ranskalaisella prusik" -solmulla nouseminen

Olen kiipeilytouhuissa melko noviisi. Kävin eilen koittaa nousemista mainitulla solmu köyttä pitkin, mutta tekniikka on ilmeisesti hukassa kun hommasta ei tullut mitään. Viritin systeemin samalla tavalla kuin kahvoilla noustessa, eli jalkalenkille oma solmu ja sen alapuolelle valjaille oma. Vaikka kuinka siirsin painoa esim. jalkalenkeille ja yritin siirtää toista solmua ylöspäin, niin homma junnas paikoillaan.kertokaa teoriassa kuinka homman pitäisi toimia.

Anonyymi

Buahahaa. Besserwissertesti vai? No kokeile ekaks vaihtaa prusikkien paikkaa.

Anonyymi

Kannattaa laittaa köyden alapäähän painoksi vaikkapa viidentoistakilon käsipaino ja jos ei viitsi raahata sitä kotoa, niin sitten jotain muuta painoa mitä löytyy paikanpäältä. Lisäpaino pitää köyden suorana ja solmu luistaa paremmin. Toinen vaihtoehto on ostaa halpaa nailonnarua ja pätkiä siitä semmosia lyhkäsiä prusiknaruja, joilla pidetään köyttä kireänä toisella jalalla, kun noustaan ylöspäin oikeilla prusikeilla. Nää muovinarun pätkät voi sitten jättää paikoilleenkin köyteen. Tai jos on oikein nuuka, niin sitten voi käyttää sitä samaakin nostamalla köyttä ja poimimalla sen kädellä. Hyviä harjoitteluhetkiä!

Anonyymi

Ongelmaan saattaa myös olla syynä se että prusikin ja köyden välinen kokoero ei ole riittävä. Eli mitä lähempänä köysien paksuudet ovat toisiaan niin sitä huonommin prusik pitää. Prusik saattaa myös liukua jos käytössäsi on ihan uusi ja sileä köysi, ja myös dry- käsittely heikentää pitoa.

Anonyymi

Niin, paina sitä solmua alhaalta päin vähän kasaan peukalolla ja liikuta sitten hieman alas päin koko solmua.. sen jälkeen vasta prusikki yleensä suostuu menemään ylöspäin kun työnnät.. ota tästä nyt sitten jotain selvää!1?++ Wink

Anonyymi

Kokeile perusprusik solmua nousemiseen!

Lenkkejä vaan enemmän jos ei meinaa pysyä!

Anonyymi

Joo, tai hanki saman tien Tiblockit ja unohda prusik!

zorro

Ei ne Tiblocit nyt niin kätevät ole! Niitä ei voi pitää köydessä valmiina jäätiköllä, toisin kuin prusikkeja, painavat aavistuksen enemmän, eivät ole läheskään yhtä monikäyttöiset kuin prusikit, syövät köyttä, maksavat jonkun verran...mitäs vielä?

Paino nyt ei sellaisenaan ole raju, mutta annas olla kun rojua on paljon muutakin! Rautarojun yhteenlasketusta painosta kun kannattaa puristaa pois kaikki mikä on mahdollista. "Turha on turhaa!" "Maksavat"..Noh, itse mieluummin ostan samalla rahalla pari HMS:sää, rahanmenoa on rautarojuissa + muussa muutenkin tarpeeksi!Että treenaa vaan sitä prusikointia ja käytä normaalia prusiksolmua! En muutenkaan käytä missään tilanteessa muita prusiksolmuja, esim taljoissa.

Anonyymi

opetteleppa käyttään taljassa ranskalaista russikkia, ei mee läpi rissasta, eli ei tarvi säätää kun varsinaisen vetävän prusikin kanssa Wink . Ja no. 2:lle, mietippä vähän, prusikointi onnistuu oli pitkä ja lyhyt kumminpäin hyvänsä.

zorro

Anonymous wrote:
opetteleppa käyttään taljassa ranskalaista russikkia, ei mee läpi rissasta, eli ei tarvi säätää kun varsinaisen vetävän prusikin kanssa :wink:.
Juu, kokeiltu on ja olet oikeassa. Enpä vaan jaksa pelata erilaisten viritysten kanssa. Tai noh, ei noita taljoja ole liiaksi tullut rakenneltua..onneksi!

Anonyymi

Hei idiootit, se on prussik, kahdella ässällä.

zorro

Eipä muuten ole!! Tarkista faktat ennen kuin alat idiooteiksi haukkumaan!!Kirjoitetaan yhtälailla sekä yhdellä, että kahdella ässällä ja molemmat on oikein, tosin yhdellä ässällä näkee kirjallisuudessa enempi.

Google löytää muuten "prusik knot" haulla 1780 osumaa, "prussik knot" haulla 695.Oletpa kärkäs nimittelemään!

Anonyymi

Kyseinen solmu on saanut nimensä keksijänsä Dr. Karl Prusikin mukaan. Näin ollen oikea kirjoitusmuoto on yhdellä ässällä, vaikka netistä löytyisikin muita vaihtoehtoisia muotoja. Eurooppalaiset nimethän tuntuvat olevan aika vaikeita amerikkalaisille...

zorro

Anonymous wrote:
Kyseinen solmu on saanut nimensä keksijänsä Dr. Karl Prusikin mukaan.
Onko todella noin!?Jos olet oikeassa, pahoittelen kärkevää faktojen tarkistamiseen viittaavaa kommenttiani. :oops:Painun siis tarkistamaan faktoja, heippa!

Anonyymi

kiipeilijävieras wrote:
kertokaa teoriassa kuinka homman pitäisi toimia.


Otat bussin metsästä kaupunkiin, astut lähimpään kiipeilykauppaan, valitset hyllystä grigrin ja yhden nousukahvan, lyöt noin 80 euroa tiskiin minkä tehtyäsi palaat kalliolle yrittämään uudelleen. :shock: