1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Artturi Kröger
Korouoman jäätilanne?

Moroo,

Oletteko päässeet hiljattain kurkkaamaan, miltä näyttää Korolla? Ruskea virta, Mammutti, jne., onko jäätä, kuinka läskisti?

Dänx,

- Art.

Artturi Kröger

Huhuu, kellään mitään hajua? Rotkolaakson lumitilanne kiinnostaisi myös...

Aki-Setä

RVK:n forumilla näyttäis olevan tuorein tieto Marraskuulta: http://rvk.yabbers.com/talvikiipeily-f4/korouoman-jaatilanne-t17-30.html

Vähän kuivalta kuulostaa tää kausi: http://www.rollomixed.com/2011/11/skraaps-skraaps-bang-bang-2011.html

Mutta ei masennuta vielä, saattaa olla myös Rollolaisten veätystä Wink

- Aki

Artturi Kröger

Kiitti tästä, Aki-setä! Aika selkee, rollolaisten veätystä jos mikä. Siellä on rotkolaakso turvoksissa jämystä jäästä Biggrin

tapsa_

kyllä sitä jäätä on ihan hakattavaksi asti mutta selkeästi vähemmän kuin normaalisti. suuren valuman paikat tuskin kasvaa nykyisellä 10 päivän ennusteella yhtään.

Matts

Käytiin Oulu-possella siellä lauantaina ja aika vähissä oli jäät.

Ruskea oli aika ohkasessa kuosissa, mutta varmaan pyssymiehet pystyy päsäyttää ainakin vasemman laidan. Mutta melko vesikestit siellä oli.

Mammutti kannattaa skipata kokonaan ja käydä kotona suihkussa.

Jaskalla touhuttiin ja se oikea keskilinja oli sellasta helppoa porrashässäkkää ikävillä lumikansilla. Ei hääviä. Ja ne pystyt siivut keskellä/vasemmalla oli niin ohkasia alaosista, että melkeen joka hakkuplacementti tärskähti läpi. Sai hiipiä todella varovaisesti ettei hajotettu verhoa. Vasempaan laitaan tulee varmaan kohta aika makea pysty liru. Nyt se oli aika olematon.

rakka

Nyt on tullut vettä eteläsuomessa ilmeisesti reilusti keskivertoa enemmän. Tiet ja kellarit tulvii, ja pohjavesivarat kasvussa. Jos tulee kunnon pakkaset, niin se voisi olla nastaa. Tai sitten vettä on niin paljon, ettei se edes jäädy pikkupakkasilla?

rakka
Artturi Kröger

22.-23.12. päivitystä:

- Mammutti märkä, mutta on siellä pari ihan kiivettävissä olevaa linjaa; aika paljon vielä paljasta kiveä ja vesiputousmeininkiä
- Ruskea virta suht' ok, mutta aika kesken vielä, ja jää kovahkoa kukkakaalipuikkohässäkkää ainakin siinä suosituimmalla linjalla, suht' keskellä (mut ihan on kiivettävissä)
- Jaska kuulemma varsin hyvässä kuosissa
- Revontuliputous myös
- Sudenhammasta päästään toivon mukaan kurkkaamaan tässä välipäivinä, joten päivitellään tilannetta uudenvuoden hujakoilla.

Ja eikun hakut heilumaan! Kyllä siellä kiivettävää on.

Artturi Kröger

30.12.

Yleistilanne: rotkolaaksossa passelit olosuhteet jään muodostumiselle, tsekatut suosituimmat putoukset kaikki tuhdimmassa kunnossa kuin muutama päivä aiemmin. Luntakin tuupannut aika huolella, joten monella putouksella pääsee myös ns. alppi-/vuorikiipeilytunnelmaan.

- Mammutti, lorisee huolella edelleen, mutta antaa lorista vaan, tuntuvasti lisää jäätä. Lie ainakin pari linjaa ylisteltäväksi, pään riittäessä myös kenties liidattaviksi. Toppaukset näyttivät vielä aika kivisiltä...
- Ruskea, tuhtiutuu koko ajan, joskin edelleen huomattavasti viime vuotista jäljessä. Keskellä ok linja, tarpeeksi jyrkkä ollakseen useimmille tarpeeksi jännä, mutta normikuolevaisellekin mentävissä. Oikealle muodostunut parina viime päivänä paljon puikkohässäkkää ja kukkakaalia. Hyvä siitä tulee. Vasemman reunan pysty ok kuosissa ainakin ylisteltäväksi, lie liidattavissa myös.
- Jaska Jokunen, hyvässä kuosissa, vasemmalla jämy puikko, ja ne normit pystymmät linjat. Keskellä hyllyt ja bulget vielä aika ohuessa jäässä ja puikkoisia. Ylimmän osan pystyt mentävissä, kivaa, kovaa, kirkasta jäätä. Oikea sloupperisektori yhä kovin ohutta jäätä.
- Muista vain kuulopuheita ("Revontuli hyvässä kunnossa"), Suden hampaasta, Jäämorsiamesta ei edes kuulopuheita...

... joten saa täydentää infoa vaikka tähän säikeeseen, jos on millä täydentää. Kiitos.


Relaa
Käyttäjän Relaa kuva

Posion Korouoma, Suomen todennäköisesti hienoin jääkiipeilypaikka, alkaa kuulemma olla varsin ok kuosissa. Ainakin Isoimmalla putouksella, Ruskealla virralla, näyttäisi olevan louhittavaa jo mukavasti.
Sami Haapasalmi (kuvassa, kiitos sen nyppäsemisestä Terhille) raportoi, että "keli ollu hieman epätasainen pakkasten suhteen, joten paikoin saattaa lohjeta isosti. Parasta aikaa on hyvät olosuhteet, vähän pakkasta ja jopa pikkasen suojaa".

Yläköysikuvassa kiipeää Terhi punanutussaan, kuvan otti Sami.

Kuvat: 

---------------------------------------
Elämä on ulkona. Relaa netissä.
---------------------------------------

Relaa
Käyttäjän Relaa kuva

Käyttäjä Kelopuu kyselee: "Millainen jäätilanne on Korouoman jääseinillä ja mikä on arvio niiden kestävyydestä (vappuun?)"

(Siirretty tähän olemassa olevaan Koro-säikeeseen uuden avaamisen sijasta).)

Joten pankaahan Kelopuulle kommentteja, kiitos, tietäjät!

---------------------------------------
Elämä on ulkona. Relaa netissä.
---------------------------------------

Juho Risku

Ajattelin nopeasti pistää päivityksen Koron jäätilanteesta. Käytiin Jarin kans viime viikonloppuna lauantaina päivä kiipeemässä ja kiivettiin kaikki normi putoukset Revontulelta Ruskealle. Tässä saldoa

1. Revontuli - hyvässä jäässä, oikeassa laidassa näytti olevan vielä jyrkkää pilarilinjaaki, jota ei normaalisti siellä edes näe. Perusreitti on kunnossa varmaan ainaki kaks viikkoo, oikean reunan linja saattaa sulaa puhki viikossa.

2. Tuulentie - Oli kadonnu ihan täysin, no rampeilla oli vähä jäätä ja ihan pikkasen keskipilarilla, mutta sekä ylä, että alareunassa tyhjää. Ei siis kiivettävissä.

3. Jaska Jokunen - Hyvässä paksussa jäässä. Eteenki vasemman laidan jyrkät linjat oli hyviä ja suht solidia tavaraa. Keskellä oli vähän sulamista nähtävissä, oikeella "thin ice" linjalla näytti kans olevan vielä ihan ok settiä. Oma veikkaus, että kiipeilykunnossa ainaki parisen viikkoa.

4. Mammutti - Sulanu monesta kohtaa ja virtausta aika paljo, mutta kuitenki monta kiivettävää linjaa. Oikean reunan jyrkkä linja hyvässä kunnossa. Kiivettävää parisen viikkoa.

5. Ruskea - Edelleen paksussa kunnossa, joskin jyrkät osat päältä vähän sössöä. Oikeessa reunassa aika paljon virtausta ja sulanu altapäin virtauksen voimasta - ei uskallettu enää perusreitille (ei kyl muutenkaan haluttu). Vasen laita sen sijaan täysin iskukunnossa. Veikkaan, et kestää kiivettävänä ainaki parisen viikkoa.

Summa, summarum - jääkiipeilykausi korolla jatkuu ainakin parisen viikkoa. Hyvällä mäihällä pidempään. Smile No oma kausi oli kyl tässä, mutta innokkaimmat vielä ehtii.

Relaa
Käyttäjän Relaa kuva

Kiitos paljon raportista, kevätjääkiipeilyn ystävät kiittää! Jos jaksattaa, ja jos jossain rakosessa ehdit, saa heittää vielä kuva/kuvia Korolta perään. Smile

---------------------------------------
Elämä on ulkona. Relaa netissä.
---------------------------------------

Artturi Kröger

Oisko tuoretta tietoa Koron olosuhteista, etenkin Mammutin kondis kiinnostaa, Ruskea ja Jaska lienevät (edelleen) hyvässä kuosissa. Joko Mammutti louhittavassa kunnossa?

Pelkomi

Perjantaina käytiin. Oli ilmeisesti romahtanut aiemmin. Keskellä oli vielä liian ohutta jäätä kiivettäväksi, mutta vierestä löytyy useampia linjoja. Kannattaa mennä.

Mikko P.

Artturi Kröger

Kiitos Mikko infosta.

[quote=Pelkomi]

Perjantaina käytiin. Oli ilmeisesti romahtanut aiemmin. Keskellä oli vielä liian ohutta jäätä kiivettäväksi, mutta vierestä löytyy useampia linjoja. Kannattaa mennä.

Mikko P.

[/quote]

Artturi Kröger

Hyvässä kunnossa oli etenkin Mammutin keskisektori. Pitkä hyvä linja nakutella. Osittain märkää, tiputteli vettä, mutta ei niin, että olisi enemmälti kastellut kiipeilijää. Jonkin verran pleittaili kelien lämmettyä, mutta oli yleishyvässä ja jämyssä kuosissa. Vasen reuna oli mennyt aika repaleiseksi, kulunut(?), paljon oli reikää ja katkennutta isoa puikkoa jne.