1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Eesti/muu Baltia

Kertokaapa kokemuksianne kiipeilystä eteläisissä naapureissamme! Eikös siellä pitäisi olla myös kalkkikiveä tarjolla? Linkkejä, lokaatioita..?

Anonyymi

Kiipeilystä en mitään ymmärrä, mutta eteläinen naapurimme on nimeltään Viro. Samoin kuin läntinen Ruotsi (ei Svärje) ja niin edelleen.Sopii käydä tarkistamassa vaikka suurlähetystön seinästä.

HeMa

Ei kyllä se lahden etelä-puolella oleva valtio on Eesti, ei Viro. Kysyppäs vaikka paikallisilta itse.

Anonyymi

Samoin länsinaapurit kysyttäessä vastaavat maansa nimen olevan Sverige mutta täällä siitä käytetään nimeä Ruotsi.Ei, kiipeilystä Virossa en tiedä mitään.

Anonyymi

Mutta Eesti on kyllä Eesti, valitettavasti vaan suomalaisille on sattunut jossain kohtaa väärinkäsitys ja niinpä aivan virallisimpia tahojakin myöten käytetään virheellisesti nimitystä Viro. Suomennoksella asiaa ei voi selittää, kun Eesti on kuitenkin nimenä yleisesti myös käytössä ja lisäksi eestinkielisiä sanoja voi aivan hyvin käyttää lähes sellaisinaan, onhan se meidän ainoa läheinen sukulaiskielemme. Viro on Eestin Suomea lähellä oleva osa, ehkä maakunta tai vastaava. Näitä asioita ei kuitenkaan moni tiedä.Minäkään en tiedä, mitä kiivettävää Baltiasta kenties löytyy.

Anonyymi

Suomi takoittaa vastaavasti vain nykyisen Suomen valtion luoteisosaa, muita osia ovat Pirkanmaa, Häme, Karjala jne. Miten lie tuo väärinkäsitys Suomen nimestä syntynyt.Yksinkertainen totuus on se, että Viri on Viro, Ruotsi Ruotsi, Saksa Saksa ad infinitum.Myös virolaisten mielestä Viro on Suomeksi Viro, viittaan tuohon suurlähetystön kylttiin, joka on virolaisten itsensä kiinnittämä.Kielitoimisto voi myös auttaa tässä vaikeassa asiassa.

Anonyymi

No niin, rakassahan suomi yleensä sujuu niin tavattoman hyvin, että eiköhän siirrytä itse asiaan: onko kukaan lukijoista kiivennyt missään Baltian maassa? Vai keskustellaanko täällä maannimistä siksi, ettei kukaan tiedä aiheesta mitään (jälleen kerran)...

Anonyymi

Virosta en tiedä.

mutta latviassa ei taida koko maassa olla kuin yksi boulder kalsti, ja yksi vanha kivituulimylly (jurmalassa) missä kiivetään ulkosalla.näin olin netistä lukevinani Smile

Mikael

Anonymous wrote:
Virosta en tiedä.

mutta latviassa ei taida koko maassa olla kuin yksi boulder kalsti, ja yksi vanha kivituulimylly (jurmalassa) missä kiivetään ulkosalla.näin olin netistä lukevinani Smile
Mikä tietenkin tarkoittaa että koko Latviassa ei ole kuin yksi kiipeilyyn kelpaava pulterikivi, koko Latvian n. 64 500 neliökilometrillä, köh.....??? Joo, tästäkin näkee kuinka paljon infoa rakasta irtoaa ... :roll:

Kim Öhman
Käyttäjän Kim Öhman kuva
AnonyymiTuolta lainattua:

Crag of Jumpravmuiþa

"The only one place in Latvia where can climb on natural rocks."

valdek

:idea:

http://www.jkalpiklubi.ee/fotod_alpinismist/astangu.htm - melkein Tallinnan kaupunginrajalla

http://www.jkalpiklubi.ee/fotod_alpinismist/pakri.htm - Pakri niemimaa, Paldiski'n kaupungin lähistöllä

http://www.jkalpiklubi.ee/fotod_alpinismist/karula.htm - Karula'n mylly, Viljandi'n lähistöllä

http://www.jkalpiklubi.ee/fotod_alpinismist/ontika.htm - Ontika, Suomenlahden rannalla, Kohtla- Järve'n lähistöllä :idea: :idea:

http://www.zone.ee/bolderin/rahnud.html - meidän "boulders"

Mikael Orkomies
Käyttäjän Mikael Orkomies kuva

Viron pohjoisrannikolta löytyy joitakin siirtolohkareita, joista on lisätietoa osoitteesta: http://climbestonia.pbworks.com Talvella sään salliessa rantatöyräillä on varsin hyvää jääkiipeilyä.
Sisäpaikoista paras on hiljattain avattu Ronimisministeerium, joka lähes 500 m2 seinäpinta-alalla on baltian suurin sisähalli: http://www.ronimisministeerium.ee/