1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
JaniK
LJK jäätikkökurssin Olhava-osuus

Harkinnassa on lähteä naiseni kanssa maaliskuussa LJK:n järjestämälle jäätikkövaelluskurssin Olhava osuudelle. Olisinkin kiinnostunut kuulemaan jos jollain on omia kokemuksia ko. OSA I:n sisällöstä ja hyödyllisyydestä. Puolentoista päivän ohjelmasta pulitettava 95€ maksu on kyllä aika suolainen, mutta saako rahoille mielestänne vastinetta vai onko jotain parempia tapoja oppia/opetella ko. asioita? Etenkin olisi kiva kuulla kurssin käyneiden kommentteja ja kertomuksia.Linkki kurssin sivulle jossa lisätietoja yms.

http://www.lsvjkilta.fi/jaatikkokurssi/olhava.htmKommentteja kiitos!

mek

Olhavan osuus on perusjakso Kebnen viikolle, eli asiat käydään teoriassa sekä käytännössä harjoitellen läpi, mutta osaamiseksi homma jalostuu vasta Kebnen viikolla. Pelkän Olhavan osuuden käymisestä on tietysti jokin hyöty, mutta kovin järkevänä en sitä näe. Samat asiat voi lukea kirjasta ja yrittää harjoitella itsekin, tosin onhan Olhavalla kouluttajat mukana katsomassa, että asiat on ymmärretty oikein. Ulkoilmasta pitävälle viikonloppu on sinänsä mukava komeissa maisemissa ja meininki on reilu, joten voin kyllä suositella, erityisesti II-osaa Kebnellä, jolle on edellytyksenä Olhavan viikonloppu.

No pain, no gain...

Maikky

Itselleni kyseisen kurssin I-vaihe antoi potkun koko vuorikiipeilyharrastukselleni. Kurssilla valkeni alalajin koko laajuus. Oli teoriaa, välineiden esittelyä, ja käytännön harjoituksia. Pidän jo pelkkää I-vaihetta sangen monipuolisena, mutta kebnereissu oi piste ii:n päälle. Suoriin kysymyksiin sai suoria vastauksia ja mielestäni ripaus inttimeininkiä - mitä moni on varmaan kritisoinut - sopi opetettavan asian luonteeseen ja antoi asiantuntevan vaikutelman kouluttajista.

Anonyymi

Pari vuotta sitten tuli käytyä kurssi tyttöystävän kanssa. Kokemuksen perusteella voin suositella kurssia (ei tyttöystävässäkään mitään vikaa ollut :lol: ).Tosin ekasta osasta ei vielä saanut muuta irti kuin sen, että paljon on opeteltavaa. Varsinainen oppiminen tapahtui sitten Kebnellä, jossa tunnelma oli vielä rennompi ja viimeinenkin inttimeininki jäi kun laskeuduttiin jäätikölle. Ei muuta kuin menoksi.Ja kumisaappaat kannattaa ottaa mukaan niin leirissä on mukavampi liikkua. Viikon möyrimisen jälkeen vaelluskengät kastuu joka tapauksessa.

Anonyymi

Jos meinasit pelkkää Olhavaa, niin saman tiedon ja paljon enemmän (aiheen laajuus, yleisiä maastossa liikkumiseen liittyviä asioita kuten pukeutuminen, suunnistaminen, varusteet yms. sekä kiipeilytekniikat (solmut, varmistaminen, kallio, tekno, jää)) saat lukemalla alan "raamatun" elikkä: Moutaineering - freedom of the hills.Ja muutenkin pelkän Olhavan korvikkeeksi voisi suositella ennemmin aluksi läheisen kiipeilyseurasi kalliokiipeily-kurssia ja sen jälkeen seurassa kiipeilyä kesällä ja talvella...Vaikka menisit jlk:n Kebnen kurssilekin, niin suosittelen silti menemään heti mukaan paikallisen kiipeilyseuran toimintaan ja kursseille, silloin saat tuosta kebnen kurssista enemmän irti kun perusasiat on valmiiksi hallussa! Pystyt siellä keskittymään täysillä jäätiiköihin, kun ei tarvitse enää valjaitten ja solmujen kanssa säätää. Sitten sinulla on myös paremmat mahdollisuudet jatkaa harrastustasi kurssin jälkeen, sekä asiasta kiinnostuneita kavereita omalla paikkakunnalla.

Siis: vaikka kurssin nimi on jäätikkövaellus, niin kyllä se nimenomaan jäätikkö & lumi _kiipeilyä_ sisältää. Vaeltamisen piikkiin voi sitten lähinnä laittaa ne siirtymät, ruuanlaiton ja telttailun.