1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Kiipeilylupa Island Peakille

Mitä tuosta Island Peak:n peak fee:stä joutuu nykyään kärsimään ? Netissä tiedot hieman vaihtelee kun hinnat ja säännötkin taitaa vaihdella melko lailla koko ajan.

Alppipässi

--

Ole mies, toteuta haaveesi.

Anonyymi

Ei kannata mollailla, vaikka yritän seurata tilannetta on minullekin hieman epäselvää onko lupa tuo 350/4 vai onko hinta noussut 500 taalaan, joka luku kerrottiin uusia huippuja listaan lisätessä.Hinta on siis joko 350 tai 500 taalaa per ryhmä. + pakollinen opas.

Alppipässi

Eikös se 500 taalaa / 7 henkeä ole "A-ryhmän" huipuille - siis näille uusille - ja 350 taalaa / 4 henkeä "B-ryhmän" huipuille. Island Peak kuuluu siis B-ryhmään.Ja vielä tuosta mollaamisesta, että välillä immeiset kyselevät suunilleen, että mistähän löytyy Aamulehden nettisivut, joten joskus tekee vähän mieli kommentoida.

Ole mies, toteuta haaveesi.

Anonyymi

Mitä mahtaa olla A ja B huiput? Olisi vaan kiva tietää kun olen harjaanteen molemmilta reiteiltä noussut.

Jukka®

On olemassa vanhoja ja uusia A- ja B-huippuja. Papereissa ja nettisivuilla on yleensä vanhat listat, joissa A- huippuihin kuuluivat korkeimmat ja kovimmat vuoret ja B-huippuihin matalammat.Viime vuonna kaikki yhdistettiin yhteen kategoriaan. Tänä vuonna avattiin uusia huippuja trekkihuipuiksi ja palattiin kahteen ryhmään. Uudet ovat nykyisiä A-huippuja. Molemmissa ryhmissä on ihan mahdottomia tapauksia, A-huiput ovat tietysti meikäläiselle tuntemattomia suurelta osin.Imja Tse on hieno vuori hienolla paikalla ja sille on useita nousemattomia linjoja. Vuori ei ole periaatteessa hirveän vaikea, mutta sää tekee toisinaan tepposensa ja muuttaa kiireisen ihmisen unelman turhautumisen vertauskuvaksi. Tiedän myös henkilöitä, jotka ovat yrittäneet nousta uutta linjaa, epäonnistuneet, mutta ovat yrityksestään siltä ylpeitä. Niin olisin minäkin.Menkää sinne. Ei logistisia ongelmia (Nuntalassa maoistien lahjoituspiste, varaa NRs. 100), alue mainio, trekkihuippuja ja -maastoja muutaman kuukauden tarpeiksi ihan teltan ovella.