Lähtötäpinät

Me lähtään reissuun! Matkan suunnittelua ja valmistautuminen vuorielämään.

Täällä kirjoittelee Karva-Sami, Terhi ja pikku-Ärmyli.

Olemme lähdössä ensi kertaa perheenä reissuun vuorille Ranskan Chamonixiin. Paikka on entuudestaan tuttu: Sami on viettänyt laaksossa osan vuodesta jo yli vuosikymmenen. Hellustelun alkuajoista lähtien myös Terhi on käynyt tutustumassa vuorilla touhuiluun. Olemme molemmat kiertäneet maailmaa jonkin verran ja yhdessä on tullut tehtyä muun muassa pidempi surffiloma Costa Ricaan.
 

 

Ärmylin synnyttyä vuosi sitten meidän elämäntilanteemme muuttui melko radikaalisti ja reissut vaihtuivat huonosti nukuttuihin öihin ja vaipparulianssiin. Pikkuhiljaa aloimme nähdä vauvakuplan ulkopuolelle ja joku pieni matka alkoi tulla ajankohtaiseksi. Viikko Kanarialla? Viikko vuorilla?
 

Eikä Nixissä viikko riitä mihinkään, joten päätimme olla koko kuukauden.

Syttyi kipinä reissuun lähtemisestä koko perheen voimin. Pienen pohdinnan jälkeen paras vaihtoehto oli tuttu ja turvallinen Chamonix. Siellä meillä on entuudestaan tuttavapiiri ja sinne on helppo matkustaa. Eikä Nixissä viikko riitä mihinkään, joten päätimme olla koko kuukauden. Huhtikuu tuntui sopivalta ajankohdalta, koska silloin Alpeilla aurinko voi jo porottaa päivät lämpimiksi ja voimme ottaa mukavan varaslähdön kesään. Toisaalta, kun kylän pohjalta nousee korkeammalle vuorille, voi olla melkein talvikeli. Kelivaihtelut taas vaikuttaa melkoisesti mukaan lähtevään tavaramäärään.. sitä on PALJON.
 

 

Sopiva kämppä löytyi tutun kautta helposti, vaikka lapsen kanssa majoituksen suhteen ei voi olla yhtä joustava kuin yksin tai kaksin lähtiessä. Kämppä on iso yksiö ja tilaongelma tulee olemaan kaiken tavaramäärän ja meidän porukan levittäytymistaidon kanssa taattu! Sijainti on sopivasti lähellä keskustaa, mutta rauhallisessa kohdassa.

Sami tekee matkan autolla ja tytöt lentokoneella pari viikkoa Samin jälkeen. Autoon saadaan mahtumaan hyvin kaikki tarvittavat rojut: vaatteet joka lähtöön ja harrastusvälineet. Lisäksi auto helpottaa lapsen kanssa touhuamista paikan päällä. Toivotaan, että meidän lähes kuukausittain korjautteella ollut auto kestää reissun ilman suurempia ongelmia. Ärmylin kanssa lentäminen on helppoa, ja hän on vuoden ikäiseksi melko kokenut matkustelija.

Olemme koittaneet valmistautua matkaan myös fyysisesti treenailemalla monipuolisesti. On kiipeilty, kävelty, hiihdetty, vedetty ahkiota, tunturivaellettu ja kyykätty Ärmylin tahtiin.
 

 

Seuraavaan postaukseen kirjoittelemmekin jo tunnelmia paikan päältä.

Löydät meidät myös Instagramista. Mukana menossa myös Cébé, Black Crows, Lajikumppanit Oy ja lapittaako.fi?

 

- Sami, Terhi ja Ärmyli

ps. Jos et ole aiemmin Samin tekemisiin tutustunut, käy tsekkaamassa esimerkiksi nämä:
Chamonix granite
October 29 2012

 

haapasalmikallinen