Kohti uusia huippuja - Pöytävuori lasten kanssa


Kapkaupungin jylhä tuntomerkki, yli kilometrin korkeuteen kohoava Pöytävuori oli kutsunut kapuamaan jo muutaman viikon ajan. Kuulimme varoituksia vuorilla tapahtuneista ryöstelyistä ja siitä, kuinka matkalle ei kannata lähteä lasten kanssa. Perjantai 13. päivä sopi hyvin näiden väitteiden testaamiseen.

 

Reitiksi valitsimme Skeleton Gorgen, vuoren kauneimmaksikin kehutun reitin. Polku lähtee uskomattoman upeista maisemista Kirstenboschin kasvitieteellisestä puutarhasta. Matkaan lähdimme yhdeksältä aamulla, ja vaikka oli vielä verrattain viileää, huiteli lämpötila jo hellelukemissa.

 

 

Polku sukelsi pian ikivanhan metsän siimeksiin ja viidakkomainen ympäristö tarjosi kaivatun varjon lisäksi henkeäsalpaavan komeat kulissit alkumatkalle. Vettä kului, mutta askel oli kevyt. Satumainen seikkailumetsä ”peikkosiltoineen” tarjosi huikeat puitteet retkueemme nuorimmaisten, 4 ja 6-vuotiaiden pitämiseen uteliaina ja innokkaina.

 

Polku kohosi yhä jyrkemmin pöytävuoren rinteitä. Tiukimmat nousut kavuttiin tikapuita pitkin. Hiki virtasi, ja taukoja pidettiin tiuhaan. Täyteen pakattu eväsreppu ja vesivarastot hupenivat hyvää vauhtia. ”Such a great idea..”, kuten eräs hiessä kylpevä nuorimies ohikulkiessaan tokasi. Niinpä..

 

 

Kahden tunnin kapuamisen jälkeen vaeltajat palkittiin pilvien lomasta avautuvilla upeilla maisemilla. Lähes 800 metrin korkeudessa lasten haave pilvien koskettamisesta toteutui! Vielä oli kuitenkin matkaa huipulle, Maclear's Beaconille, mutta nyt jo tasaisemmassa maastossa. Kartan mukaan matkaan kuluisi kaksi tuntia. Lasten kanssa vielä enemmän.

 

Kasvillisuus muuttui matalaksi ja viileä pilviverho peitti kulkijat syleilyynsä. Nuorimmainen, repussa matkannut vaeltajamme jatkoi matkaa omin jaloin uudella innolla. Polku oli hyvässä kunnossa ja matka taittui iloisissa merkeissä, kävelimmehän me pilvessä!

 

Viimein, neljän tunnin vaelluksen jälkeen pilviverho hälveni, ja huippu häämötti edessä. Retkueemme oli noussut upeat 1087 korkeusmetriä Kapkaupungin katolle! Mielettömät näkymät alas ”Mother Cityyn” piirtyivät lähtemättömästi mieliimme.

 

 

Hämmentävän tasainen pöytävuori on yllättävän pitkä. Kuuden tunnin jälkeen saavuimme hikisinä ja uupuneina, mutta leveä hymy huulilla turistien kansoittamalle köysiradalle. Alhaalla olimme muutamassa minuutissa.

 

Kannattiko? Ilman muuta! Huikea reissu, jota voi suositella kaikille Kapkaupungin kävijöille, myös lapsiperheille.

 

Treeni kohti KAPUA 2014 vuorta, Etiopian korkeinta mäkeä Ras Dashenia on aloitettu.


Mama Kapua


Suvi Aarnio