He Ain't Heavy, He's My Brother

Kuulin tarinan tutusta kappaleesta "He Ain't Heavy, He's My Brother". Laulun nimi syntyi kauan sitten ilmestyneestä lehtiartikkelista. Jutussa oli kuva pienestä pojasta, joka kantoi selässään vielä pienempää lasta ja kuvatekstissä luki "He ain't heavy mister, he's my brother". Näin mielessäni kuvat pikkusisaruksia kantavista lapsista, joita olen kohdannut Afrikassa. Monesti olen ajatellut, miten nämä pienet jaksavatkin. Mutta ehkä pieni pienen selässä ei aina tunnukaan painavalta taakalta? Tärkeä ja rakas ihminen voi olla kevyt kantaa. Vaikka olisi itsekin vasta pieni lapsi.

Unohdammeko tämän aikuisiksi kasvettuamme, vai olemmeko unohtaneet sen vain täällä yksilöllisyyttä korostavassa Pohjolassa, niin sanotussa hyvinvointiyhteiskunnassa? Muistammeko pitää toisistamme huolta kiireisen arjen keskellä? Kantaa läheistemme taakkaa hetken; kuunnella, ottaa kädestä, halata. Sanoa, että olet tärkeä. Niin, juuri Sinä! Liian usein jää ystävällinen sana sanomatta, hymynkare hyytyy suupieliin, aika jää antamatta.

 

malawi, lapsi, afrikka

 

Sain viettää ihanan viikonlopun jo kolmatta kertaa järjestetyssä KAK-tapaamisessa (Kaikkien Aikojen Kapua) Rautavaaralla. Mukana oli Kapuajia kaikista ryhmistä, vuodesta 2006 lähtien. Viikonloppuun mahtui paljon ulkoilua, suossa rypemisestä pyöräilyyn ja vaellukseen, mutta myös yhteisten kokemusten jakamista. Läsnäoloa, välittämistä, lämpöä ja paljon naurua. Asioita, joista saa voimaa ja energiaa. Kapua-perhe, muotoili eräs Kapuaja hienosti kuvaamaan yhteisöllisyyden tunnetta. Kiitos Kapuajat, olette tärkeitä, ihan jokainen!

Nyt heitän pallon sinulle, otatko kopin? Soita ystävälle, lähetä viesti läheiselle, halaa puolisoa tai pusuta lapsia. Kerro heille, kuinka tärkeitä he ovat sinulle. Laitetaan hyvä kiertämään yhdessä, sillä toisen laulun sanoja lainatakseni, hetken tie on kevyt kaksin kulkea.

Pidetään toisistamme huolta,

Mama Kapua 

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=41531.0

Suvi Aarnio