Haasta itsesi hyvään - auta pyöräilemällä, vaeltamalla, kiipeilemällä

Matkailu on yksi suurista intohimoistani. Se avartaa ja auttaa ymmärtämään eri tapoja elää tällä maapallolla. Matkailu antaa näkökulmaa omaan elämään, jonka monia asioita pidämme itsestäänselvyyksinä, mutta jotka eivät sitä ole. Esimerkiksi puhdas vesi, jolla lotraamaamme, ja sanitaatio puuttuvat suurelta osalta maailman väestöstä. Siksi ripuli, meillä varsin helposti hoidettava vaiva, on lasten yleisin kuolinsyy kehitysmaissa.

 

sambia, huussi, koulu

 

Olen tullut myös yhä tietoisemmaksi matkailun kääntöpuolista ja sen elitistisyydestä globaalissa mittakaavassa. Etenkään lentomatkailu ei ole mikään ekoteko, eivätkä turismin vaikutukset ole aina pelkästään positiivisia kohdemaille, vaikka turismi tuokin kipeästi kaivattua lisätuloa. Mutta matkaillakin voi monella tavalla.

 

Tasataan eriarvoisuutta

Oma Kapua on uusi tapa matkata reilummin. Voit tutustua upeaan maapalloomme ja hieman tasata samalla siellä vallitsevaa eriarvoisuutta. Oma Kapua tarjoaa aktiivimatkoja maailmalla, joiden moottori olet sinä. Voit lähteä vaellus-, pyöräily- tai kiipeilymatkalle maailmalle ja kerätä samalla varoja valitsemasi järjestön avustustyöhön.

 

 

Oma Kapuan kautta voit lähteä vaeltamaan Nepaliin, kiipeilemään Keniaan tai pyöräilemään Laosiin – tai minne vain, jos otat kaverin mukaan, sillä silloin voimme räätälöidä juuri teille sopivan matkan maailmalle. Tukea voit kerätä esimerkiksi Sambian kuivakäymälöiden rakentamiseksi, Nairobin slummien vesi- ja sanitaatiohankkeelle tai Nepalin orpolasten tukemiseksi. Voit myös ehdottaa omaa, sinulle tärkeää kohdetta.

Mikäli haluat matkaltasi enemmän, haasta itsesi hyvään! Tutustu Oma Kapuaan ja varaa hyvää tekevä matkasi maailmalle.


Mama Kapua

 

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=41955.0

Suvi Aarnio