Kreikan Pindos-vuoriston laskut

Teksti: Juho

Kävimme Innsbruckista käsin pienellä tutustumismatkalla Kreikassa. Lunta piti kuulemma olla poikkeuksellisen paljon, ja kun vielä keksimme, että matkakin taittuu poikkeuksellisen kätevästi autolautalla Italiasta ja majoituksissa on low-season-hinnat, oli pakko alkaa pakkaamaan autoa.

Lautalla pölähdettiin Korfun vieressä sijaitsevaan Igoumenitsaan, ja itse pelipaikoille siitä on matkaa vähimmillään n. 80km. Ensimmäinen päivä kului karttoja etsiskellessä alueen suurimmassa kaupungissa Ioanninassa. Sitten ajelimme ympäriinsä ja etsittiin laskupaikkoja. Kontakteja ei meillä ollut, eikä paikallisistakaan paljoa ollut apua, hiihtoa kun eivät harrasta. Hiihtokeskukset ovat aika mitättömiä, joten laskut kannattaa pääsääntöisesti hankkia omilla lihasvoimilla. Vuoret ulottuvat kuitenkin n. 2600-2700m korkeuteen asti, ja skinnailu aloitetaan paikasta riippuen n. 1200-1600m korkeudesta. Eli hyvää laskettavaa vertikaalia löytyy.

Muita skinnaajia ei nähty kertaakaan, vain parit tuoreet karhunjäljet. Hotellien hinnat n. 1/4 - 1/3 sesonkihinnoista ja ruoka hyvää. Syöminkien seassa ehdittiin kerätä 5 laskupäivää. Oltiin nirsoja, joten etsittiin sellaset mestat, mistä päästiin aina suoraan skinnaamaan autolta ilman mitään lähestymisiä. Keväämmällä ehkä takaisin teltan ja kiipeilytarvikkeiden kanssa. Ehdottomasti suositeltava paikka!

Valitettavasti molempien reissulaisten kameroiden laturit jäivät kotiin, joten kuvat napsittiin lähes pelkästään kännykkäkameroilla. Tässä on siis pienet maistiaiset, myöhemmin ehkä videopätkä ja lyhyt tietopaketti niille, jotka saattaisivat harkita matkaa Kreikkaan hieman muissa kuin rantatunnelmissa.

 


Lauttamatka mukavasti kansipaikoilla ja ensimmäiset vuoret siintää horisontissa


Lumitilanne reissun ainoan hiihtokeskuksen, Vasilitsan, alakylillä.


Laura laskee Vasilitsan metsää.


Maisemaa Vasilitsan yläasemalta. Hyvää skinnattavaa metsälaskua olisi tarjolla paljon. Itse hiihtokeskus sijaitsee vuoriston reunamilla, eli isoimmille vuorille pääsyä hissit eivät helpota.Vuoristo on vanhempaa ja osittain pyöreämpimuotoista kuin alpit, mutta jyrkkyyttä noistakin töppyröistä löytyy enemmän kuin miltä ensisilmäykseltä näyttää. Etuoikealla näkyvällä töppyrällä käytiin eräs päivä.


Laura skinnaamassa, kaikki takana näkyvät linjat odottavat varmaankin ensilaskijaansa.


Seuraava laskupäivä: tässä kylässä asui tähän aikaan vuodesta 1 mies ja 7-9 kulkukoiraa.


Koira valitsi mieleiset sukset...


Turistipuuteria ja firniä oli tarjolla.


Viiniäkö.

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=39925.0

Head Posse