Arktista kevättä

Teksti & kuvat: Mikko Lampinen

 

Viime bloggauksesta on taas vierähtänyt tovi. Alppireissun jälkeen meni muutama viikko Tampereella.

 

Sittemmin ollaan oltu rapiat 2 viikkoa Lyngenissä, jossa kelit ja lumet oli komeimmat miesmuistiin. Lyngenissä uudet monot ja sukset tuli todenteolla ajettua sisään Huippuvuorten reissua varten. Kuntopiikki vaikuttaisi muutenkin olevan hyvin kohdillaan talven huipennusta ajatellen.

 

Pari päivää sitten saavuttiin perheen kanssa Ylläkselle vapun ajaksi. Nyt on viikko aikaa levätä ja vetää kevyttä treeniä keväisissä lappimaisemissa. Lisäksi on kerättävä kamoja kasaan ja mietittävä varusteet ja säädöt valmiiksi.

 

Ensi viikon torstaina edessä on lento Tromssasta Longyearbyeniin Huippuvuorille. Siellä on päivä aikaa järjestelyille, sitten alkaa pitkä moottorikelkkakuljetus saaren komeimmille vuorille Tryggvebreen jäätiköllä, Atomfjellan alueella.

 

Melkoisen määrän erilaisia muuveja on reissu jo vaatinut, ja siitä iso käsi koko porukan työlle. Etunenässä Sami Sarsama on tehnyt paljon työtä lupien kanssa ja järjestelyissä ylipäätään.

 

Nyt on kasassa mm. lennot, teltat, makarit ja alustat ja niihin liittyvä sälä, kuten myös ruokalaskelmat, rescuebacon-hälytin, satelliittipuhelin, kartat, bensa- ja kaasukeittimet, 35 litraa keitinbensaa, kelkkakyydit, luvat suoja-alueen ulkopuolelle siirtymiseen, save and rescue -vakuutukset, aseet lupineen, aurinkopaneelit, riittävä vaatetus etc. etc..

 

Paljon on mietitty ja tehty, ettei paikan päällä menisi sormi suuhun ainakaan isommin.

 

Huippuvuorten reissun tapahtumista myöhemmin dataa täällä blogissa, lehdissä ja TV2:n Erätulilla -ohjelmassa.

 

Tässä kuitenkin jokunen kuva Lyngenistä.

Tomasrenna aka. oikea nivustaive Lakselvtindanella tuli noustua ja korkattua sateen jälkeen melkoisella pyydalla, minkä vuoksi kuvailemaan ei viitsinyt pysähdellä. Tässä kuvassa Ode Siivonen pahimman pyydastressin jälkeen droppaamassa nivusen alakentällä.

Shellin mäki komeassa kuosissa.

Andersdaltindin takakuruista kiipesimme keskimmäisen alkuun, mutta mäki oli sen verran valunut ja koppurainen, että suuntasimme itse Andersdaltindille laskemaan loisto-paudaa.

Tuliterät kauden 2012-2013 Head Sacrifacet osoittautuvat loistopeleiksi ja odottelevat tässä kuumeisesti jätkiä ylös ja Superbaanaa korkkaamaan.

Patrick Forsblom nousemassa viimeisiä metrejä superbaanan solaan.

 

Jussi "Kossu" Koskinen rippaa superbaanaa alas.

Kossu hiukan alempana mäellä.

Lyngenissä tuli tehtyä myös paljon perherandoilua Ulriikan ja Pyryn kanssa hyvissä keleissä. Tässä taaperon kanssa reppupyydaa Andersdaltindillä. Kuva: Ulriika Lampinen

Kikatus vaan kuulu selästä :-)

Tässä komealla iltarandolla Lyngenin niemen kärjessä Lilla Galtenilla. Kuva: Ulriika Lampinen

Sama mäki.

Komiaa on.

 

Goverdalenissa katselemassa olosuhteita Balggesvarrilla ja Lakseltindin Itä-puolella. Näiden mäkien lisäksi Pyry teki nousut ja laskut Middagstindin, Lilla Piggtindin ja Russelflelletin rinteille. Kuva: Ulriika Lampinen

 

 

 

Tällaista menoa tällä kertaa

 

T: Mikko Lampinen

 

 

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=40557.0

Head Posse