Telttaa tanaan

Tässäpä vielä edelliseen blogi-postaukseen viitaten sitä videota Hilleberg Keron 3GTn pystyttelystä. Ei se kaunista missään nimessä ole ja aika monta virhettäkin tästä löytyy mutta siksihän sitä opetellaan ja harjoitellaan. Erityiskiitokset Pyhä Tunturit Oylle lumitykin lainasta ja Partioaitalle teltasta! Pakkasta oli runsaat 20 pakkasta ja aika tehokkaasti se laite sitä tuulta kehittää, kyllä siinä töhisee kivasti.

https://vimeo.com/117583308

Highlander

akallio
Re: Telttaa tanaan

Katsoinko oikein, että teillä oli ankkurina pitkää ja lyhyttä lumiankkuria mallia Helsport/Hilleberg?

Kyllähän tuossa tuulessa jo tosiaan toppatakin lieve lepattaa...

Highlander
Re: Telttaa tanaan

No ei kyllä itseasiassa ole vaikka samalta näyttävätkin. Tuo pystytys tehtiin laskettelurinteeseen jossa oli veijarit käyneet vetämällä kissalla hangen kovaksi joten kaivettiin autosta ihan kotitekoiset alumiiniset lumikiilat esille ja mentiin niillä. ( Helppoja ja halpoja tehdä, tulee sitten just sellaiset kun sattuu tulemaan itte tehdessä... ) Työnnettiin me sinne ihan jääruuvejakin kun se hanki oli niin kovaa että pystyi työntämään. Meillä on kaikissa narunpäissä lumilaskuvarjot ja reissussa toki mukana myös pieni pakka jääruuveja joita voidaan käyttää. Muutoin reissussa mennään sillä mitä käsillä on; kaksi suksipari, kolme sauvaparia, ruuvit, lumilaskuvarjot ja jäähakut.

Sen verran pitkään tarjosin tuossa pötkötellessä kannikoita sille puhurille että kyllä -20c kelissä pakarat oli sitä mieltä että kylmä tulee... Yleisölle kerrottakoon että kankut selvisivät koettelemuksesta ilman vaurioita.

akallio
Re: Telttaa tanaan

Kyllähän siinä tosiaan tuntipalkoille pääsee, kun alumiiniprofiilista sahailee. Tosin XXL:ssa oli sellaisessa tarjouksessa, että kovin hyville tuntipalkoille ei sahuri olisi enää yltänyt.

Korpijaakko
Re: Telttaa tanaan

[quote=Highlander]
- -
Sen verran pitkään tarjosin tuossa pötkötellessä kannikoita sille puhurille että kyllä -20c kelissä pakarat oli sitä mieltä että kylmä tulee... Yleisölle kerrottakoon että kankut selvisivät koettelemuksesta ilman vaurioita.[/quote]

Lohduttava tieto. Olisi ollut iso menetys jos sun pakarat olisi paleltuneet jo harjoituksissa! Tuossa suunnatussa tuulessa ei oikein toppahamekaan auta, ellei ole naama tuuleen. Mutta parempi menettää nenä kuin pakarat?

Ja hyvinhän se teltta kuitenkin nousi pienestä hapuilusta huolimatta. Harjoitus tekee telttailijan.

Highlander
Re: Telttaa tanaan

Jo vain! Onhan se niinkin että kyllä toi homma olisi huomattavasti helpompaa jos olisi kolmas soturi pystyttelemässä, ainakin puuha nopeutuisi todella runsaasti. Ja kankut pärjäisi paremmin ;)

zorro
Re: Telttaa tanaan

Jonkun sortin kokemuksella ehdottaisin, että kumpikin pääty ensin kiinni ja tiukalle ja kaaret ihan viimeisenä. Muuten käy just noin, että toinen pää lepattaa.

Ja kiinni kunnon alumiinikiiloilla aka kojooteilla! Ei mitään Hillebergin lumikiiloja tms., vaan 60-90cm mallia MSR.

"Lumilaskuvarjoja" mä käytän vain, kun teltta jää useaksi päiväksi pystyyn. Eivät pidä, jos ei hautaa 30-60cm syvyyteen, mikä taas ei myräkässä ole kovin käytännöllistä. Saati kun ollaan joka päivä purkamassa ja pystyttämässä.

Ihan ekaks (molemmat) päädyt helvetin tiukasti maahan / hankeen!

Sit hei, sauvojen ja suksien ankkurina käyttämisen kans kannattaa olla varovainen etteivät myräkän, repimisen, hankeen survomisen tms. vuoksi vaurioidu.

Highlander
Re: Telttaa tanaan

Zorro on asian ytimessä; se tuossa mokattiin oikein tuelta kun avaamisen jälkeen ei päätyä vedetty kiinni, söhellettiin jotain toisessa päässä samalla ja hötäkässä meni sotkuiluksi. Kuten mainittua; mainio oppikokemus.

Juttu on niin että jos sen koko teltan vetää auki ja alkaa nostamaan kaaria yksi kerrallaan niin kahdestaan tulee helposti a) hätä käteen ja b) aikamoinen junnaaminen että sen koko hököttimen saa edes pystyyn kun tuuli pääsee riepottamaan sitä yhtä kaarta joka on pystyssä ekana. Plus tuplakaarien työntäminen kaaritunneleihin on aikamoista pusertamista ilman että teltta on jännitettynä mitenkään ihan siina laakanakin.

Meidän systeemi siis: kaaret valmiina tunneleissa "teipattuna", teltta kärjestä kiinni 3 narulla ja kahdella päätylenkillä, kaaret paikalleen ja tanaan kaikki neljä ( helppo kontrolloida paikallaan ilman suurta tuusausta ), pakka auki ja peräpää kiinni 3 narulla ja kahdella päätylenkillä, kyljet kiinni eli kolme narua puolellaan. Tämän jälkeen lumiliepeet ordnungiin. Toki lumimuuria voi rakentaa eteen jos aikaan on.

Lumilaskuvarjojen kanssa on pelattu aika pitkään ja henk-koht en niitä kauheasti epäile, pitävät kuin tauti kun ne junttaa tosiaankin tarpeeksi syvälle. Parhaiten ne junnaa jos sattuu jonkun palikan jäätä/kovaa lunta saamaan kouraan, työntää sen kuoppaan ja tamppaa lumen päälle. Yllättävän nopiasti ne nappaa. Sen narun pitää mennä suoraan eikä kaarella pintaan, vastaava ajatus kun deadmannien kanssa pelatessa. Lähtökohta nuiden myrskypystytysten kanssa on se että aparaatti on tanassa jo ennen sitä myrskyä. Piteraqit alkaa tosi nopeasti, puhutaan kymministä minuuteista tai vähemmästäkin. Siinä pitää vaan sitten olla hököllä ja valot päällä että tajuaa että säätila muuttuu än-yy-tee-nyt.

Se mikä eniten jännittää on käytännössä eka ja pari vikaa päivää kun ollaan tod.näk. paljaalla jäätikköjäällä reuna-alueilla. Jääruuveja on mukana kaikki neljä joten joudutaan soveltamaan aika reippaasti. Toisaalta lumitilanteesta on mahdotonta vielä tässä vaiheessa sanoa.

Kojooteissa on se ongelma että ne perskeleet painaa julmasti jos niitä on iso pino matkassa. Nyky MSRt on jotain 400g luokkaa kappale. Tää on valmitettavasti aikamoinen grammanviilausharjoitus joten kaikesta pitää keventää.

Toisaalta vastaavalla systeemillä on pärjännyt aika moni retkikunta, luotetaan siihen että mekin.

Niin ja suksista sekä muista sivakkavermeistä, ei niitä oikein voida säästellä mutta toki niitä pitää varoa. Reissuun lähteviä suksia vastaavat Madshusit on kestänyt nyt 5 vuotta ja kymmenkunta reissua, että jos niiden kanssa kikkailee järki päässä niin kyllä ne kestää. ( Toivottavasti ainakin perkeles! )

akallio
Re: Telttaa tanaan

Itsellä on Helsportin pidempiä 50 cm kiiloja. Kojootit on vielä vähän isompia, mutta kyllä nuo jo riittää kaikkiin tilanteisiin, väittäisin. Viime reissussa todettu niin hyviksi, että ostin pari pakettia lisää ja nyt on 24 kipaletta eli kaikkiin kulmiin ja naruihin. Sama määrä kojootteja painaisi ja maksaisi ihan jonkun verran, eikä varmaan kenelläkään varmistuskäytössä ole tarvetta tuollaiselle arsenaalille.

Samaa mieltä zorron kanssa lumipusseista. Ovat hitaita ja eivät toimi, jos lunta on ohuelti. Toki normaalitilanteessa toimivat hyvin.

Jos itse olisin menossa piteraqien pariin puuhailemaan, niin harkitsisin vakavasti tuollaisia reilumpia lumikiiloja. Jos ei itse jaksa askarrella, niin XXL myy 8 kpl / 35 euroa (paino 100 g/kpl). Äärimmäisen nopea pystytys, ohuessa lumessa pelaa kohtuudella poikittain, nopea purku.

Korpijaakko
Re: Telttaa tanaan

Olisin pystytyksessä Hilanderin linjoilla ja zorroa vastaan: Ensin yksi pääty varmasti, jotta saa työrauhan, sitten askartelee maata vasten kaaret tunneileihin ja sitten kerrasa pystyyn ja toinen pääty kiinni. Lopuksi päätyjen hienosäädöt, sivuharukset ja lumiliepeet. Toimii hyvin ainakin jos pystyttäjiä on 4 tai enemmän. En ole koskaan kokeillut oikeasti kovassa tuulessa kahdestaan. Toinen toimiva tapa on tietty rakentaa kaari kerrallaan ja haudata aina tuulen puolen liepeet kun kaari on paikallaan. Pidän hitaampana ja vaikeampana, mutten olekaan harjoitellut kunnolla.

Random huomioita:
- Jos lumi sallii, niin kyllä sitä muuria kannattaa rakentaa. Ei ne pitteraqitkaan kymmenissä minuuteissa maksimia saavuta ja muuri antaa oikeasti paljon mielenrauhaa ja pelivaraa rakenteluun.
- 2 x 10mm kaaret on liioittelua, 2 x 9mm tai 9mm+10mm luistaa paljon paremmin ja kestää paljon. Killan retkikunnat joskus testaili kestävyyksiä, en muista lukuja.
- Ottakaa nyt 6 ruuvia mukaan, niin saatte tuulen puolen päädyn pommin varmasti kiinni ja alapäähän yhden ankkurin. Kai jollain on lainata neukkulaisia titaaniruuveja, niin säästätte vielä painossakin (jos nyt on neljä teräsruuvia).

Suksia ja sauvoja on käytetty reissuilla joilla olen ollut itse mukana aika pirusti, voi varmaan lähestyä jo 100000 sauvan/suksen lumeen iskemistä. Tähän mennessä on hajonnut yksi hiilikuitusauva lapiolla irroitettaessa, yksi sauvan pää jäänyt hankeen (löytyi) ja yhdestä osiin puretusta teleskooppisauvasta jäänyt lukot hankeen (ei löytynyt). Itse käytän yksiosaisia alumiinisauvoja ja kahvat sekä sommat on liimattu kotosalla vielä vahvemmin kiinni. Ne on hyviä ankkureita eikä 16 kojoottia (Keron GT:n standardi-pystytys) viitis oikein raahata mukanaan jos niille ei ole muuta käyttöä. Eri juttu sitten jos tarvii niitä reissulla muuten.

Highlander
Re: Telttaa tanaan

Tästähän kehkeytyy kelvollinen keskustelu sisällöllä, kiitokset vaan.

Nuista tuplista piti sanomani; meidän yksilö tuli suoraan tehtaalta tilattuna tuplilla ja liepeillä -> kaksi 10mm kaarta. No anyways on se vähän sellaista asettelua mutta ei eritoten hankalaa niillä paksuilla kaarilla mutta ehdottomasti 9+10mm olisi parempi. Meni jo, liioitellaan kun sellaiset jo on. Toisaalta ainakin kestää myllyä.

Meillä on ihan perus BDn teräsruuveja kun niitä jääkiikkuhommista se setti on. Kamoissa on muistaakseni 2x13+19+22. Pitänee varmaan Jaskan mielenrauhan eteen heittää sinne vielä pari lyhykäistä matkaan :) Pensasneuvostoliittolaisia titaanivempuloita ei löydy meidän repertuaarista.

Kojootteja kyllä olisi muutama mutta siltikin vierastan niiden mukaan nappaamista, niillä kun ei pitäisi yhtään mitään muuta käyttöä juuri olla tällä reissulla.

Korpijaakko; oletko siis kuumentanut vanhat liimat kahvoista pois ja vetänyt uudet tilalle? Meillä oli ajatuksena vaihtaa kahvat korkkiversioihin ja laittaa jatkeet kahvoihin mallia ohkainen solu + teippaus, samassa vaihdetaan vähän tuheroille yhteensopivammat rannelenkit.

Tässä on myös työlistalle sellainen varuste-artikkeli, oikeastaan usemapikin. Yritetään kirjoitella nuista MYOG-vermeistä ja varusteiden modailuista käyttötarkoitukseen paremmin sopiviksi ja muutenkin vekottimista yleisesti. Tuhti pläjäys gear-pornia siis tuloillaan...

akallio
Re: Telttaa tanaan

Omat kokemukset kovista tuulista on vain geodeeteista, mutta kahdella hengellä laitan päädyt kiinni aluksi. Värkättävää on sen verran, että toinen ei pysty täysin keskittymään rullan irtopään paikallaan pitämiseen. Tunneli nousee tietysti junamaisemmin, mutta virhe- ja säätövaraa jää paremmin, jos teltta on kiinnitetty maahan.

Ja jos isoja lumikiiloja on ainakin sen verran, että tuon "alkunaulauksen" saa niillä tehtyä, niin pystytyksen jälkeinen hienosäätö ja kiilojen siirtely on niillä helpompaa kuin muunlaisilla ankkureilla.

Lumimuurin rakentaminen kahdella hengellä on kyllä hidasta puuhaa. Tai ehkä me ollaan vaan laiskoja lapion varressa.

Jäälle pystytykseen riittää periaatteessa yksi pidempi ruuvi ja nippu tarvikenaruja. Sitten vaan porailee abalakoveja haluamansa määrän. Nopeata se ei tietystikään ole.

Jos telttaa pystyttäessä on plussalla ja yöllä pakastuu, niin silloin purkaminen menee herkäksi. Sementoituneesta lumesta kun joutuu lapiolla tai hakulla louhimaan tavaransa ylös, niin helposti tulee tuhoja. Mutta suunnilleen ehjänä on kaikki säilynyt, vaikka hautauskertoja onkin ollut merkittävästi vähemmän kuin tuo Korpijaakon mainitsema 10 000. :)

Highlander
Re: Telttaa tanaan

Lumimuurittaminen on tosiaankin hidasta hommaa, varsinkin kaksin. Jos saa palikoita lumisahalla ja lapiolla irti niin syntyy muuri suht sukkelasti mutta pelkällä lapioinnilla, varsinkin korpun kanssa, se on kyllä turhauttavaa hommaa. Toisaalta hyvää jumppaa, pysyypä lämpimänä...

Sama homma, mitään ei ( toistaiseksi ) ole saatu rikottua nuissa kaivantohommissa, varmaan se on ajan kysymys vaan. Vakaa usko vaan omaan tekemiseen niin hyvä tulee ;)