1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
mikko_v
Laskusauvoihin kärkisuojat/pehmusteet?

Moi,

Mulla on BD:n Expedition 3 laskusauvat ja ajattelin, että samoja keppejä vois hyödyntää, jos ja kun joskus vaivaudun vaeltamaan (en periaatteesta osta toisia keppejä sitä varten). Kysymys vaan heräsi kärkien suojaamisesta, kun tavanomaisten noususauvojen kärjet ovat astetta suurempia vaihteluväli halkaisijaltaan 10mm ->, ja tämän vuoksi marketeissa/kaupoissa myytävät kärkisuojat/pehmusteet ei käy näihin laskusauvoihin, kun jäävät liian väljiksi. BD:n laskusauvojen kärkien halkaisija vaihtelee 9mm - 11mm (mittasin itse).

Eli lopullinen kysymys on, mistä voisi löytää kumisuojia astetta pienemmällä sisähalkaisijalla? Ebayta, nettiä yms on jo tullut tsekkailtua, mutta ei varsinaista vastausta löytäen.

Thanks!

joutu

Miten olisi kerros tai pari kutistesukkaa kärjen ympärille kasvattamaan halkaisijaa? Esim. Biltema. Ja sitten normi tassut päälle.

Kaitsu

Moi!

Kyllä noitten sauvojen käret on tehty kestämään ihan oikeaa vuoristovaellusta. Itte oon käyttänyt just noita niin Norjassa ku Alpeillakin satunnaisilla kesäretkillä. Kulumaa ei edes voi huomata. Lisäksi tollanen kunnon metallikärki pitää paljon paremmin ku joku kumi, siksihän rullasuksihiihtäjätkin käyttää metallikärkiä. Anna mennä vaan noilla kärjillä, ne on hyvät.

joutu

No Kaitsu kestäähän ne varmaan, mutta hermot ei kestä sitä kilkutusta. Minulla oli Nepalin vaelluksella sauvoissa TSL: tassut ja myös kanssa kulkijat kiittivät hiljaisesta hiihdosta. Kyllä niissä oli hyvin pitoa jopa kalliolla. Malli oli tämä: https://www.tsloutdoor.com/accesories/kit-crossover.html

Kuvat: 
joutu

Tulikin tuosta vielä mieleen kokemus BD Compactor sauvoista, että hiihtoreissulla kilkuttelin niillä jäällä muutaman kilometrin ja tulos oli se että liitoksen alumiiniholkki irtosi liimauksesta ja työntyi sauvan putken sisään. Sauvasta tuli siis taittuva. Sain sen kotona korjattua ja liimattua takaisin. Ei siis kestänyt kovaan pintaan hakkaamista. Kiristysnarukin sitten katkesi ja sain BD:ltä uuden sauvan reklamaation jälkeen. Eli ei compactoria pidempään kovan kilkutukseen eli siis kesäpoluille.

herra nylppy

No nyt on elvistelty Norjan, Alppien ja Nepalin kokemuksilla. Tollasilla äänenpainoilla on pakko uskoa, että kestäähän ne. Kumilla tai ilman.

Matkailumainosten lisäksi olisi ihan kiva tietää muitakin käyttöön liittyviä sisältöjä, esim. aika, olosuhteet jne. Mihinkään em. sisällöissä ei edellä suoraan (tai täsmällisesti) viitattu.

Mutta... tottahan toki on kaikin puolin vaativampaa (ja ylevämpää) hakata keppiä kaukomaan kiveen kuin vaikkapa kotimaiseen asfalttiin.

Btw: ei, en harrasta sauvakävelyä.

- Nylpytystä jo vuodesta 1973!

Kaitsu

Mistäpä nyt noin paha ja katkera mieli on herra nylpylle tullut keskellä yötä? Voisiko jotenkin jelpata?

herra nylppy

Voi Kaitsu... Paha mieli, minulla? Kuinka sinä niin päättelit? Ei, ei minulla ole paha mieli. Katkerakaan en ole, itse asiassa mietin millä perusteella sinä tuollaisia johtopäätöksiä minusta teet? Enemmänkin olen hämmentynyt.

Edellisessä kirjoituksessani lähinnä kritisoin sitä varsin vallitsevaa lähestymistapaa, jolla asiat, teot ja ilmiöt punnitaan nykyään diskursseissa. Viittaan pinnalliseen ja onttoon lähestymistyyliin, jolla kuitataan faktuaalinen ja analyyttinen lopputulos.

Tässä tapauksessa huomioin, että kukaan ei puhunut tehdyistä matkoista, olosuhteista tms. sisällöistä - keskeisin pointti kerronnassa näytti olevan se, että näitä sauvoja on ulkoilutettu kaukomailla. Se riitti vertailukohdaksi ja asioiden suhteuttamiseen.

Kai tämän tyyppinen lähestymistapa riittää jollekin lähestymistavaksi ja arvomittariksi (monessakin mielessä), mutta omakohtaisesti kaipaan asioiden määrittelyyn täsmällisempiäkin perusteluja.

Kiitos tarjouksesta Kaitsu, mutta jelppiä en tarvitse, pääpiirteittäin ottaen jelppailen aika usein itse muita ihmisiä:)

- Nylpytystä jo vuodesta 1973!

Kaitsu
herra nylppy

Kiinnostava linkki. Kiitos siitä.

Hämäräksi tosin jäi, että millä tavalla se liittyy alkuperäiseen aiheeseen tai keskustelusta tekemiini havaintoihin? Asiayhteys ei ihan suoraan sellaisenaan auennut. Kenties tuohon pitää perehtyä syvällisemmin:)

Toki, jos voit sanallistaa (ihan itse) mitä ajat takaa, niin se varmaankin auttaisi minua ymmärtämään (parhaassa tapauksessa sinuakin) pointtisi.

- Nylpytystä jo vuodesta 1973!