1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
herra nylppy
Jalkineet pakkashiihtoa varten multisiteisiin

Suositelkaapa Nylppikselle joitakin hyviä ja mieluusti ihan aikuisten oikeasti toimivia pakkasjalkineita... Tarpeisiini soveltuisi sklobo, jossa olisi aika taipuisa pohja, eli näin ollen toimisi vaelluskenkää paremmin OAC-tyyppisissä siteissä. Lisäksi jalkineen tulisi kestää mielellään aika reippaita pakkaslukemia (edes paperilla). Omat vaelluskengät toimivat kikkaillen melko kivasti - 15 asteeseen, mutta nyt haen jotain - 40 saakka toimivaa. Irrotettavasta vuoresta ei varmaankaan olisi tällaisessa tapauksessa haittaa. En myöskään panisi pahakseni, jos varren saisi kurottua jollain konstilla suhteellisen tiiviiksi, eli mitään vanhan kansan Kaira-kumppareita tms. väljiä lumihangesta (yöllisen kusella käynnin yhteydessä sondailtavia paskoja) ei kannata ehdotella.

Hinta ei ole kaikkein ratkaisevin tekijä, mutta jos edullisia vaihtoehtoja tulee mieleen, niin ehdotuksia otetaan vastaan. Hintaa tärkeämpää minulle on kuitenkin kestävyys sekä rakenne, joka täyttää muutkin em. ehdot.

Korpijaakko

X-Trace-siteissä käytetyistä kengistä omasta kokemuksesta ja sivusta muiden käyttöä seuranneena (siis livenä samalla ladulla, ei kuulopuheiden perusteella):

- Huopakumisaappaat toimivat sinänsä, mutta eivät ole järin tukevat ja moni on näistä saanut rakkoja.
- Sorelin huopavuorikengät (Caribou itsellä, Glacier olisi reilusti lämpimämpi vaihtoehto) ovat tukevampia, mutta ainakin itse saan kumiterän ja nahkan liitoksesta lähes poikkeuksetta hiihtäessä rakot kantapäihin. Lisäksi husky-safarikäytössä kumiterän kestävyys on jättänyt toivomisen varaa.
- Kaveri hiihteli tyytyväisenä X-Trace-siteillä ja La Sportivan Spantikeilla. Vaikka sidevalmistajan mukaan tuo ei hyvä idea olisikaan, niin toimi kyllä.
- Edulliseksi ja toimivaksi on osoittautunut myös Snow People Rent -"safarikengät". Eräällä hotellilla ne ovat kestäneet melkein 10 vuotta safarikäyttöä (kantapäät on kuluneet sileiksi, mutta muuten ehjät)! Toimivat myös hiihtäessä. Irtohuopavuorella, mutta eivät välttämättä ole mahdottoman lämpimät kun vuori ei ole erityisen paksu (olisiko 5-6mm?).
- Ja yksi vaihtoehtohan olisi ostaa vaelluskenkien päälle mononsuojat. Tai X-Tracejen kanssa toimii hyvin myös täysin umpinainen lämpösuoja esim. kotimaisen T-Tossun malli. Ja varmaan toimii myös 40Below:n neopreenisuojuskin.