1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
HannuV.
Offarilaskuun ja maastopyöräilyyn sopiva otsalamppu

Etsinnässä on siis otsalamppu, joka sopisi molempiin lajeihin. Saatava kiinnitettyä hyvin sekä lasku- että pyöräilykypärään ilman kikkakolmosia. Pyörän tankokiinnitys on plussaa. Mieluiten usb-lataus.

Paljonko lumeneita tarvitaan, millainen valokuvio toimisi molemmissa, jne. jne.

Kommentteja esim. tästä http://www.valostore.fi/tuote/otsalamppu_lumonite_compass_r/

 

Verskis

Itselläni on tuollainen Lumonite Compass R, ja olen kyllä käyttänyt sitä maastopyöräilyssä kun lapsi on ollut etupenkillä, sekä metsässä hiihtämisessä. Molemmissa lajeissa toimii ihan hyvin, kunhan vauhti ei ole kovin kova. Tuon lampun valokuvio on leveä mutta lyhyt, valon kantama ei riitä kovempaan vauhtiin, joten oikein kunnon maastopyöräilyyn tai offarin laskemiseen en hankkisi tuota valoa, tarvitset jotain tehokkaampaa jos meinaat yhdellä lampulla pärjätä. Maastopyöräilyssä tykkään kyllä käyttää kahta lamppua, tuollaista leveäkeilaista tangossa (eli tuo Compass sopii siihen käyttöön), ja kypärässä jotain pitemmälle kantavaa (eli yleensä tämä tarkoittaa että valokeila on kapeampi).
Itse käytän jotain noin 7 vuotta vanhaa Magicshinea kypärässä, siinä on kapea mutta pitkä keila, vaikka lumeneita ei niin kauheasti olekaan.

Hercules

Lumeneita on vähän hankala vertailla, kun valmistajien ilmoitukset ei oikein täsmää. Pääsääntöisesti suunnistuslampuilla pärjäät molemmissa (eli yli 1000 todellista lumenia). Jos haluaa halvalla, niin tilaa kiinasta n.30€ lampun tai sitten joku yli 150€ lamppu valostoresta, xxl:stä tai suunnistajan kaupasta.

Itellä ollut sellainen 1400 lumenin lumonite n.5v käytössä. Nyt pitänyt vähän kolvailla uudelleen Johdotuksia. Luultavasti kiinan lamput pystyvät kestossaan melkein samaa, mutta enempi tuurinkauppaa millainen sieltä tulee.

Porcus se movet

Raid

Mulla on Lumonite Air 1500
http://www.valostore.fi/tuote/otsalamppu_lumonite_air_1500/

Toimii tosi hyvin maastopyöräilyssä ja suunnistuksessa, varmasti sitten myös laskuhommissakin.
Compass R:ään verrattuna tehoa on enemmän, akku kestää pitempään ja päässä on vähemmän massaa heilumassa.
Toki sitten irrallinen akku on tietyllä tapaa hankalampi, eikä se ole USB-ladattava.
Mielestäni kuitenkin todella hyvä lamppu ja toistaiseksi laadussa ei mitään valittamista. Jos olet yli satasen valmis lamppuun investoimaan, niin unohda magicshine ja muut halvat kiinan lamput. Mulla on ollut 2 deal extremen lamppua, jotka molemmat lopetti toimintansa n. viiden latauksen jälkeen