1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
mari-leena
Full Tilt neuvoja?

Nyt on hakusessa/hankinnassa tuommoselle hurjapäälle nuorelle miehelle kunnolliset monot hyppimiseen ja temppuiluun. Äippä tarvis neuvoja nyt kun näyttää että menee tilaukseen kauempaa. Salomon monossa koko 285 ja kengän koko 43/44. Onko kokemuksia Full Tiltin kokopolitiikasta? Tai hyviä neuvoja muuten monon hankintahommaan.Olin ajatellut ihan tuota perusmallia Descendant 4 tai kannattaisiko investoida parempaan kutoseen?

APy

Minulla on ollut Salomonin kisamonot (26,5) ulkopohjan pituudella 305 mm. Full Tiltin vastaava koko (26,5) ulkopohjan pituudella 301 mm on mielestäni hyvin saman kokoinen. Toivottavasti saat tästä osviittaa.

Toiseen kysymykseen liittyen vaimennus on tärkeä aspekti, joten hyppyhommiin noista kahdesta ehdottomasti 6, jossa on vaimentava sisäpohja. Oma poikani aikoinaan satutti kantapäänsä flätille päättyneen hypyn tiimoilta. Tämän jälkeen kaikissa monoissa on ollut vaimentavat pohjat eikä "tärähdysongelmia" ole sen koommin ollut!

Pistol-Pete

Mittaa jalka senteissä ja tilaa sitä vastaava mp koko. Pätee kaikkiin monoihin. Esim. Itselläni on 28,5cm jalka, lenkkarit 46 ja Full Tilt:it ja kaikki muutkin monot on kuorikooltaan mp 28-28,5. FT pohjautuu vanhoihin Raichlen Flexoneihin ja mitoitus on jämpti, koska kyseessä ei ole mikään sunnuntaisuhailijalle tarkoitettu mono.

Pistol-Pete

Enkä muuten suosittele tilaamaan monoa kokeilematta ja ilman ammattilaisen apua, koska siihen sopivuuteen vaikuttaa monta muutakin tekijää kuin pelkkä koko.